Нехай вас не лякає простота назви страви, про який ми поговоримо в цій статті. Ми зовсім не збираємося вчити вас тому, як смажити яєчню з картоплею, навпаки, ми розповімо яким чином можна перетворити такі буденні інгредієнти як яйце і картоплю в оригінальні і дуже мальовничі страви.
Картопля, запечена з яйцем в духовці
Інгредієнти: картопля (велика) - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйця - 4 шт.; часник - 3-4 зубчики; тертий твердий сир - 100 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; зелена цибуля; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю ретельно миємо, натикаем виделкою і кладемо на деко. Запікаємо бульби 30-40 хвилин до м'якості. Після чого розрізаємо на дві половини, а м'якоть витягаємо з допомогою ложки, формуючи подобу "чашечки" шкірки.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і часник. Додаємо до пассеровке м'якоть картоплі і розминаємо її з допомогою виделки. Зверху засипаємо тертий сир, приправляємо суміш сіллю і перцем. Кожну половинку картоплі заповнюємо отриманою начинкою і зверху вбиваємо яйце. Повертаємо картопляні "чашечки" назад в духовку ще на 10-15 хвилин.
Перед подачею, картопля з яйцем і сиром посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Картопля, запечена з яйцем і помідорами
Легкі закусочні кошики з картоплі, з начинкою з томатів, шпинату і яйця, довершенние шматочками козячого сиру , стануть окрасою будь-якого фуршету і ситним блюдом на сніданок.
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; яйця - 4 шт.; шпинат - 2 жмені; томат - 1 шт.; козячий сир - 200 г; сіль, перець - за смаком; базилік; оливкова олія. Приготування Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо максимально тонкими пелюстками. Отримані пелюстки викладаємо в змащені маслом форми для випікання (цілком підійдуть глибокі форми для кексів). На дно отриманої картопляної чаші кладемо кружечок томату і посипаємо його сіллю і перцем. Ставимо форму з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Поверх чаші з запеченого картоплі кладемо жменю шпинату, вбиваємо яйце і довершаем блюдо скибочками козячого сиру. Повертаємо блюдо в духовку ще на 5 хвилин, після чого подаємо до столу, посипавши свіжим базиліком .
Запіканка з картоплі і яєць
Хороша ідея для бранчу - запіканка з яєць і картоплі. Ситне і доступне страва не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок для приготування.
Інгредієнти: бекон - 4 шматка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 4 зубчики; томати сушені - 1/3 ст.; сіль - 2 ч. ложки; яйця - 8 шт.; молоко - 1 ст.; тертий твердий сир - 2 ст.; картопля - 3-4 бульби. Приготування Духовку розігріваємо до 350 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом.
Бекон нарізаємо кубиками і кладемо в сковороду. Обсмажуємо бекон до золотистого кольору, потім додаємо нарізану тонкими кільцями цибулю, болгарський перець, пропущений через прес часник і нарізані сушені томати. Приправляємо вміст сковороди сіллю і готуємо все на середньому вогні ще 5 хвилин. Даємо
злегка охолонути.
В окремій мисці збиваємо яйця з молоком, додаємо в суміш залишки солі і трохи перцю. Додатково засипаємо твердий сир. Картоплю відварюємо і розминаємо. Змішуємо розім'яті бульби з яйцем і овочевий сумішшю. Викладаємо отриману масу у форму для випікання і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати картоплю з яйцем в мультиварці, то суміш для запікання розподіліть по змащеній чаші пристрою, а потім виберіть режим "Випічка" на 40 хвилин.