Зробити страву більш ситним, ніжним і поживним допоможе соус, і самим доступним з усього розмаїття покупних соусів був і залишається майонез. У цій статті ми розповімо вам, як можна приготувати картоплю кількома різними способами з використанням сумнозвісного білого соусу.
Картопля в духовці під майонезом
Інгредієнти: картопля - 700 г; майонез - 300 г; тертий «Пармезан» - 8 ст. ложок; молоко - 100 мл; зелена цибуля - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю миємо, чистимо і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність з картоплею на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і продовжуємо приготування ще 15 хвилин. Даємо бульб охолонути й нарізаємо їх тонкими скибочками.
У невеликій мисці змішуємо майонез, молоко, 6 столових ложок тертого сиру і зелений лук. Картоплю викладаємо в горщики і заливаємо сумішшю сиру, молока і майонезу, залишками сиру посипаємо блюдо зверху. Випікаємо картоплю в горщиках з домашнім майонезом близько 25-30 хвилин при 190 градусах.
Запечена картопля з майонезом
Інгредієнти: картопля (велика) - 4 шт.; майонез - 1/2 ст.; сир «Чеддер» (тертий) - 2 ст.; бекон - 100 г; сметана - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю відварюємо в мундирах до повної готовності, даємо охолонути, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину з допомогою ложки, залишаючи трохи картоплі на шкірці таким чином, щоб утворилася чашечка.
Картопляні чашечки заповнюємо половиною тертого сиру і відправляємо в духовку на 25 хвилин, або до повного розплавлення сиру. Картопляну м'якоть розминаємо з рештою сиру, обсмаженим беконом, додаємо сметану і майонез, наповнюємо картопляні чашечки отриманою сумішшю і запікаємо ще 7-10 хвилин. Подаємо гарячими, прикрасивши зеленню. Смачна картопля зі сметаною в духовці готова!
Смажена в духовці картопля з майонезом
Інгредієнти: картопля (велика) - 4 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець; майонез - 1 ст.; лимонний сік - 2 ч. ложки; паприка - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Картоплю миємо й нарізаємо тонкими брусочками, обсушуємо брусочки з допомогою рушники чи серветки і викладаємо на деко для запікання. Поливаємо картоплю олією, посипаємо сіллю, перцем і відправляємо смажитися в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Тим часом у невеликій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, подрібнений часник і сіль. Подаємо обсмажену картоплю гарячим, з часниковим майонезом.