Вернуться назад Распечатать

Картопля в духовці з майонезом

Картопля в духовці з майонезом
Зробити страву більш ситним, ніжним і поживним допоможе соус, і самим доступним з усього розмаїття покупних соусів був і залишається майонез. У цій статті ми розповімо вам, як можна приготувати картоплю кількома різними способами з використанням сумнозвісного білого соусу.

Картопля в духовці під майонезом


Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • майонез - 300 г;

  • тертий «Пармезан» - 8 ст. ложок;

  • молоко - 100 мл;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність з картоплею на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і продовжуємо приготування ще 15 хвилин. Даємо бульб охолонути й нарізаємо їх тонкими скибочками.
    У невеликій мисці змішуємо майонез, молоко, 6 столових ложок тертого сиру і зелений лук. Картоплю викладаємо в горщики і заливаємо сумішшю сиру, молока і майонезу, залишками сиру посипаємо блюдо зверху. Випікаємо картоплю в горщиках з домашнім майонезом близько 25-30 хвилин при 190 градусах.

    Запечена картопля з майонезом


    Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 4 шт.;

  • майонез - 1/2 ст.;

  • сир «Чеддер» (тертий) - 2 ст.;

  • бекон - 100 г;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо в мундирах до повної готовності, даємо охолонути, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину з допомогою ложки, залишаючи трохи картоплі на шкірці таким чином, щоб утворилася чашечка.
    Картопляні чашечки заповнюємо половиною тертого сиру і відправляємо в духовку на 25 хвилин, або до повного розплавлення сиру. Картопляну м'якоть розминаємо з рештою сиру, обсмаженим беконом, додаємо сметану і майонез, наповнюємо картопляні чашечки отриманою сумішшю і запікаємо ще 7-10 хвилин. Подаємо гарячими, прикрасивши зеленню. Смачна картопля зі сметаною в духовці готова!

    Смажена в духовці картопля з майонезом


    Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 4 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • майонез - 1 ст.;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • Картопля в духовці з майонезом

  • паприка - 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Картоплю миємо й нарізаємо тонкими брусочками, обсушуємо брусочки з допомогою рушники чи серветки і викладаємо на деко для запікання. Поливаємо картоплю олією, посипаємо сіллю, перцем і відправляємо смажитися в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
    Тим часом у невеликій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, подрібнений часник і сіль. Подаємо обсмажену картоплю гарячим, з часниковим майонезом.