Фарширований картопля може стати головною закускою на вашому святковому столі. Подавати таку страву буде доречним як на банкетах, так і на фуршетах, або просто в якості гарніру на обід в буденному меню. Як приготувати картоплю, фарширований фаршем, ми розберемося разом далі.
Картопля, фарширована м'ясним фаршем
Інгредієнти: картопля (велика) - 2 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; м'ясний фарш - 300 г; соус барбекю - 1/4 ст.; тертий твердий сир - 1/4 ст.; зелена цибуля; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, обсушуємо, змащуємо маслом і натираємо сіллю. Кладемо бульби на покритий фольгою деко і відправляємо в духовку на 1 годину або до тих пір, поки картоплини не стануть м'якими.
Поки картопля в духовці, м'ясний фарш обсмажуємо до золотистого кольору, щедро приправивши його. Готовий фарш змішуємо з соусом барбекю і зеленою цибулею.
Запечена картопля виймаємо з духовки і розрізаємо навпіл. Дістаємо 2/3 з м'якоті бульб з допомогою чайної ложки так, щоб вийшли "човники" з картопляної шкірки. Витягнуту м'якоть можна використовувати в інших рецептах, а на її місце ми викладаємо фарш. Посипаємо бульби тертим сиром і ставимо в духовку до тих пір, поки сирний шар не розплавиться.
Фарширований фаршем картоплю, запечену в духовці, подаємо зі сметаною, посипавши залишками зеленої цибулі.
Рецепт картоплі, фаршированого фаршем
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; суцвіття цвітної капусти - 2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; каррі - 2 ч. ложки; кумин - 1/2 ч. ложки; насіння коріандру - 1/2 ч. ложки; кайенский перець - щіпка; вершкове масло - 2 ст. ложки; вода - 50 мл; грецький йогурт - 250 мл; заморожений горошок - 1 ст.; яловичий фарш - 300 г; зелена цибуля; сметана для подачі; зелень коріандру. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо й обсушуємо, загорнути кожен бульба фольгою і випікаємо протягом години.
Змішуємо нарізану цибулю і суцвіття капусти, приправляємо їх подрібненим часником, карі , кумином, коріандром, кайенским перцем, олією і заливаємо водою з грецьким йогуртом . Варимо суміш протягом 30 хвилин. Додаємо до капусти зелений горошок і яловичий фарш. Продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
Коли картопля буде готова, знімаємо фольгу і розрізаємо бульби навпіл. Витягаємо частину м'якоті і заповнюємо порожнину сумішшю з цвітної капусти і фаршу. Повертаємо картоплю в духовку на 20-25 хвилин. Готову картоплю подаємо разом зі сметаною, посипавши зеленню коріандру і цибулі.
Якщо ви хочете приготувати картопля, фарширований фаршем в мультиварці, то спершу запечіть бульби до м'якості використовуючи режим "Випічка" (1 год в середині готування переверніть бульби на іншу сторону). Фаршировану картоплю готуємо в аналогічному режимі 30 хвилин.
Картопля, фарширована фаршем і грибами
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; курячий фарш - 300 г; консервована квасоля - 1 /2 ст.; кукурудза заморожена - 1/2 ст.; гострий перець - за смаком; томат - 1 шт.; часник - 1 зубчик; гриби - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; петрушка; кумін - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; твердий сир - 200 г; зелену цибулю і сметана для подачі. Приготування Картопля наколюємо виделкою по всій поверхні і кладемо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. 5-7 хвилин повинно бути достатньо. Розрізаємо бульби навпіл, виймаємо м'якоть, залишаючи невелику її кількість на стінках.
У сковороді обсмажуємо курячий фарш з цибулею, грибами, часником, квасолею, гострим перцем, томатом і кумином. Приправляємо фарш сіллю і перцем, після чого тушкуємо протягом 20 хвилин.
Додаємо кукурудзу і продовжуємо готування ще 10 хвилин. Викладаємо начинку в картопляні "човники", посипаємо сиром і запікаємо в духовці 5-7 хвилин. Подаємо з зеленню і сметаною.