Картопля і м'ясо - союз, укладений на небесах. Ці два продукти практично нерозлучні, і якщо справа стосується картоплі, то для нашої кухні найбільш властиво поєднувати його саме з різноманітним м'ясом, і при цьому готувати його не менш різноманітним чином.
Рецепт тушкованих грибів з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: яловича вирізка - 2 кг; сіль, перець - за смаком; чебрець - 3 гілочки; розмарин - 3 гілочки; оливкова олія - 4 ст. ложки; томати у власному соку - 250 г; морква - 3 шт.; гриби - 300 г; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; часник - 6 зубчиків; сухе червоне вино - 1 ст.; яловичий бульйон - 1/2 ст. Приготування Яловичину посипаємо сіллю і перцем. У жаровню наливаємо масло і розігріваємо його. На розігрітій олії швидко обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору. В окремій мисці змішуємо томати у власному соку з нарізаною кубиками морквою, селерою, грибами і картоплею. Викладаємо овочі поверх м'яса і готуємо до їх м'якості, близько 15 хвилин. Після закінчення часу додаємо в жаровню часник, вино і яловичий бульйон , кладемо гілочки розмарину і чебрецю. Як тільки рідина в жаровні дійде до кипіння - зменшуємо вогонь і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо м'ясо і картопля 3-4 години.
Якщо ви хочете приготувати в порційних горщиках м'ясо, гриби і картоплю, то попередньо обсмажте вже нарізане кубиками м'ясо, покладіть його на дно горщиків, поверх додайте овочі і залийте бульйон і вино. Готувати таке м'ясо слід при температурі 160 градусів близько 15-2 годин.
Картопля, фарширована м'ясом і грибами
Інгредієнти: картопля (велика) - 2 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; яловичий фарш - 250 г; соус барбекю - 1/4 ст.+2 ст. ложки; тертий сир «Чеддер» - 1/4 ст.; зелена цибуля; гриби - 120 г; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Картоплю миємо і витираємо на сухо. Протикаємо бульба виделкою в декількох місцях і змащуємо її маслом, натираємо сіллю і перцем. Викладаємо картоплини на застелений фольгою деко і запікаємо годину при 200 градусах, або до тих пір,
поки він не стане м'яким.
Поки картопля готується, займемося яловичиною. Змішуємо фарш з 1/4 склянки соусу барбекю і зеленою цибулею. Гриби дрібно нарізаємо, обсмажуємо і також додаємо у фарш.
Як тільки картопля буде готовий, розрізаємо кожен бульба уздовж навпіл, але не до кінця. Видаляємо частину м'якоті, змішуємо з фаршем і наповнюємо їм картоплю. Кладемо поверх по ложці соусу, посипаємо тертим сиром. М'ясо, гриби і картоплю запікаємо в духовці, поки сир не розплавиться, а потім подаємо страву зі сметаною прикрасивши зеленню.