Печеня в горщику в духовці
Ароматне жарке з м'ясом у горщику в духовці, що може бути доречніше до вечері, особливо в холодну пору? Ми зібрали кілька смачних рецептів цього смачного страви для вас.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
яловичина - 500 г;
сіль, перець - по 1 ч. ложці;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яловичий бульйон - 2 ст.;
кетчуп - 1 /4 ст.;
вустерширський соус - 2 ст. ложки;
томати у власному соку - 1 ст.;
картопля - 4-5 шт.;
морква - 2 шт.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
свіжа петрушка.
Приготування
Розігріваємо жаровню з маслом на середньому вогні. Яловичину посипаємо сіллю і перцем і кладемо в жаровню. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з обох сторін (близько 8 хвилин), після чого прибираємо його з жаровні. На місце м'яса кладемо крупно нарізану цибулю і пасеруємо його 8 хвилин. Повертаємо м'ясо до смаженій луку. Кетчуп змішуємо з яловичим бульйоном і вустерширським соусом, виливаємо суміш поверх м'яса і додаємо туди ж томати. Доводимо рідину до кипіння на малому вогні.
Перекладаємо вміст жаровні в горщик і ставимо нудитися в духовці при 140 градусах 2 1/2 години, або до м'якості. Після закінчення часу додаємо у нарізану картоплю і моркву, знову закриваємо блюдо кришкою і ставимо готуватися ще на 30 хвилин. По закінченні готування додаємо в жарку лимонний сік і посипаємо його свіжою зеленню.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
яловичий бульйон - 1 ст.;
бальзамічний оцет - 1/2 ст.;
вустерширський соус - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
мед - 1 ст. ложка;
перець;
часник - 4 зубчики.
Приготування
Яловичину нарізаємо великими шматками і укладаємо в горщик. Яловичий бульйон змішуємо з бальзамічним оцтом, вустерширським соусом, соєвим соусом , медом, чорним перцем і пропущеним через прес часником. Отриманою сумішшю заливаємо м'ясо і ставимо його готуватися в розігріту до 140 градусів духовку на 4 години.
В даному випадку також зручно буде скористатися медленноваркой, якщо у вас така є. Як тільки м'ясо буде готове, викладаємо його на блюдо і розбираємо виделкою на волокна. Поливаємо м'ясо залишилася підливою і подаємо до столу з гарніром з картопляного пюре.
Інгредієнти:
свинина - 1 кг;
картопля - 8 шт.;
морква - 2 шт.;
чебрець - 1 пучок;
вершки - 1 ст.;
сметана - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
М'ясо солимо і перцем з обох сторін. Сковороду змащуємо маслом і розігріваємо на плиті. Обсмажуємо м'ясо з обох боків до золотистого кольору. Цибулю, моркву і картоплю крупно нарізаємо і кладемо на дно горщика, поверх кладемо м'ясо і заливаємо все сумішшю з сметани і вершків, змішаних з сіллю і перцем. В довершення в горщик кладемо пучок чебрецю, пов'язаного ниткою. Запікаємо м'ясо в духовці при 140 градусах 4-5 годин.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
кумин, подрібнений імбир - по 1 ч. ложці;
куркума - 1 /2 ч. ложки;
томати у власному соку - 1 банка;
печериці (великі) - 6-8 шт.;
ягнятина - 500 г;
заморожений шпинат - 130 г;
мелений коріандр - 1 ч. ложка.
Приготування
Масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, часник і прянощі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до спецій томати у власному соку і розминаємо їх ложкою. М'ясо тим часом нарізаємо кубиками і злегка підрум'янюємо на сковороді. Перекладаємо ягнятину в горщик разом з грибами. Розігріваємо духовку до 140 градусів і залишаємо нудитися блюдо 40 хвилин, після чого додаємо попередньо розморожений шпинат і продовжуємо готування ще 10-15 хвилин.
Печеня в горщику в духовці по-домашньому
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо жаровню з маслом на середньому вогні. Яловичину посипаємо сіллю і перцем і кладемо в жаровню. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з обох сторін (близько 8 хвилин), після чого прибираємо його з жаровні. На місце м'яса кладемо крупно нарізану цибулю і пасеруємо його 8 хвилин. Повертаємо м'ясо до смаженій луку. Кетчуп змішуємо з яловичим бульйоном і вустерширським соусом, виливаємо суміш поверх м'яса і додаємо туди ж томати. Доводимо рідину до кипіння на малому вогні.
Перекладаємо вміст жаровні в горщик і ставимо нудитися в духовці при 140 градусах 2 1/2 години, або до м'якості. Після закінчення часу додаємо у нарізану картоплю і моркву, знову закриваємо блюдо кришкою і ставимо готуватися ще на 30 хвилин. По закінченні готування додаємо в жарку лимонний сік і посипаємо його свіжою зеленню.
Печеня в горщику в духовці з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо великими шматками і укладаємо в горщик. Яловичий бульйон змішуємо з бальзамічним оцтом, вустерширським соусом, соєвим соусом , медом, чорним перцем і пропущеним через прес часником. Отриманою сумішшю заливаємо м'ясо і ставимо його готуватися в розігріту до 140 градусів духовку на 4 години.
В даному випадку також зручно буде скористатися медленноваркой, якщо у вас така є. Як тільки м'ясо буде готове, викладаємо його на блюдо і розбираємо виделкою на волокна. Поливаємо м'ясо залишилася підливою і подаємо до столу з гарніром з картопляного пюре.
Печеня в горщику в духовці з свинини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо солимо і перцем з обох сторін. Сковороду змащуємо маслом і розігріваємо на плиті. Обсмажуємо м'ясо з обох боків до золотистого кольору. Цибулю, моркву і картоплю крупно нарізаємо і кладемо на дно горщика, поверх кладемо м'ясо і заливаємо все сумішшю з сметани і вершків, змішаних з сіллю і перцем. В довершення в горщик кладемо пучок чебрецю, пов'язаного ниткою. Запікаємо м'ясо в духовці при 140 градусах 4-5 годин.
Печеня з грибами в горщику в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, часник і прянощі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до спецій томати у власному соку і розминаємо їх ложкою. М'ясо тим часом нарізаємо кубиками і злегка підрум'янюємо на сковороді. Перекладаємо ягнятину в горщик разом з грибами. Розігріваємо духовку до 140 градусів і залишаємо нудитися блюдо 40 хвилин, після чого додаємо попередньо розморожений шпинат і продовжуємо готування ще 10-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Картопля з грибами і м'ясом
Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
Яловичина в горщику з картоплею
Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
Рецепт печені зі свинини
Печеня - це процес томління м'яса і овочів на невеликому вогні, що дозволяє страви розкрити свої смакові якості повною мірою. І сьогодні ми
Печеня з курки з картоплею
Печеня - популярне блюдо, яке знайоме багатьом. Його можна приготувати з будь-якого м'яса - яловичини, баранини, свинини. І сьогодні ми поговоримо