Ароматне жарке з м'ясом у горщику в духовці, що може бути доречніше до вечері, особливо в холодну пору? Ми зібрали кілька смачних рецептів цього смачного страви для вас.
Печеня в горщику в духовці по-домашньому
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; яловичина - 500 г; сіль, перець - по 1 ч. ложці; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яловичий бульйон - 2 ст.; кетчуп - 1 /4 ст.; вустерширський соус - 2 ст. ложки; томати у власному соку - 1 ст.; картопля - 4-5 шт.; морква - 2 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; свіжа петрушка. Приготування Розігріваємо жаровню з маслом на середньому вогні. Яловичину посипаємо сіллю і перцем і кладемо в жаровню. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору з обох сторін (близько 8 хвилин), після чого прибираємо його з жаровні. На місце м'яса кладемо крупно нарізану цибулю і пасеруємо його 8 хвилин. Повертаємо м'ясо до смаженій луку. Кетчуп змішуємо з яловичим бульйоном і вустерширським соусом, виливаємо суміш поверх м'яса і додаємо туди ж томати. Доводимо рідину до кипіння на малому вогні.
Перекладаємо вміст жаровні в горщик і ставимо нудитися в духовці при 140 градусах 2 1/2 години, або до м'якості. Після закінчення часу додаємо у нарізану картоплю і моркву, знову закриваємо блюдо кришкою і ставимо готуватися ще на 30 хвилин. По закінченні готування додаємо в жарку лимонний сік і посипаємо його свіжою зеленню.
Печеня в горщику в духовці з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; яловичий бульйон - 1 ст.; бальзамічний оцет - 1/2 ст.; вустерширський соус - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; мед - 1 ст. ложка; перець; часник - 4 зубчики. Приготування Яловичину нарізаємо великими шматками і укладаємо в горщик. Яловичий бульйон змішуємо з бальзамічним оцтом, вустерширським соусом, соєвим соусом , медом, чорним перцем і пропущеним через прес часником. Отриманою сумішшю заливаємо м'ясо і ставимо його готуватися в розігріту до 140 градусів духовку на 4 години.
В даному випадку також зручно буде скористатися медленноваркой, якщо у вас така є. Як тільки м'ясо буде готове, викладаємо його на блюдо і розбираємо виделкою на волокна. Поливаємо м'ясо залишилася підливою і подаємо до столу з гарніром з картопляного пюре.
Печеня в горщику в духовці з свинини
Інгредієнти: свинина - 1 кг; картопля - 8 шт.; морква - 2 шт.; чебрець - 1 пучок; вершки - 1 ст.; сметана - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування М'ясо солимо і перцем з обох сторін. Сковороду змащуємо маслом і розігріваємо на плиті. Обсмажуємо м'ясо з обох боків до золотистого кольору. Цибулю, моркву і картоплю крупно нарізаємо і кладемо на дно горщика, поверх кладемо м'ясо і заливаємо все сумішшю з сметани і вершків, змішаних з сіллю і перцем. В довершення в горщик кладемо пучок чебрецю, пов'язаного ниткою. Запікаємо м'ясо в духовці при 140 градусах 4-5 годин.
Печеня з грибами в горщику в духовці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; рослинне масло - 1 ст. ложка; кумин, подрібнений імбир - по 1 ч. ложці; куркума - 1 /2 ч. ложки; томати у власному соку - 1 банка; печериці (великі) - 6-8 шт.; ягнятина - 500 г; заморожений шпинат - 130 г; мелений коріандр - 1 ч. ложка. Приготування Масло розігріваємо в жаровні і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, часник і прянощі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до спецій томати у власному соку і розминаємо їх ложкою. М'ясо тим часом нарізаємо кубиками і злегка підрум'янюємо на сковороді. Перекладаємо ягнятину в горщик разом з грибами. Розігріваємо духовку до 140 градусів і залишаємо нудитися блюдо 40 хвилин, після чого додаємо попередньо розморожений шпинат і продовжуємо готування ще 10-15 хвилин.