Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт печені зі свинини

Рецепт печені зі свинини

21-03-2015, 19:29
956
Рецепт печені зі свинини
Спекотне передбачає довгий ловлення на невеликому вогні, що дозволяє м'яса максимально розкрити свої смакові якості. В сучасної кухні спекотне нагадує гуляш. Шматки м'яса зазвичай подаються з великою кількістю підливи, а також з різними овочами, які також готуються разом з м'ясом. Зазвичай, доповненням до жаркого є свіжий салат.

Рецепт приготування смачного печені зі свинини


Інгредієнти:

  • свиняча лопатка - 15 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кумін - 1 ст. ложка;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • світле пиво - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • петрушка пучок;

  • гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину обсушуємо паперовими рушниками.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо, попередньо приправивши сіллю і перцем. Бажано обсмажувати десь за третини м'яса за раз, щоб воно рівномірно стало золотистим, а не тушкувалося у власному соку.
    Залишився після смаження жир зливаємо в окрему ємність, м'ясо перекладаємо на тарілку, а саму жаровню знову повертаємо на вогонь. Закладаємо обсмажуватися, моркву і цибулю, попередньо нарізані кубиками. Через 5-6 хвилин додаємо до овочів часник, гострий перець, кумін і орегано, обсмажуємо все, помішуючи, кілька хвилин.
    Заливаємо вміст жаровні пивом, а через 6-8 хвилин вливаємо курячий бульйон і 1 1/2 склянки води. Повертаємо свинину в жаровню разом з жиром. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і знімаємо посуд з вогню. Ставимо посуд в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу, закладаємо в жаровню картоплю і повертаємо жарке в духовку ще на півтори години. Готову печеню посипаємо свіжою зеленню перед подачею.
    Печеня з свинини в мультиварці також може бути приготована за цим рецептом. Після обжарювання м'яса і овочів, увімкніть режим "Гасіння" на 2 години. Якщо "Тушкування" в пристрої немає, замініть його "Випічкою" на аналогічне час.

    Рецепт жаркого зі свининою


    Інгредієнти:

  • свиняче філе - 1 кг;

  • мелений коріандр - 1 1/2 ст. ложки;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сухе червоне вино - 350 мл;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • петрушка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Розтираємо В ступці кумін з корицею, коріандром і часником в пасту. М'ясо нарізаємо кубиками і змішуємо з отриманою пастою. Заливаємо свинину вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на 4 години. Мариновану свинину обсушуємо й обсмажуємо в сотейнику до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо заливаємо сумішшю винного маринаду з томатною пастою. Приправляємо спекотне сіллю і перцем, а після тушкуємо на малому вогні 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню.

    Рецепт жаркого в горщиках з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина 750 г;

  • борошно - 1 1/2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;

  • гриби - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сушений базилік - 1/2 ч. ложки;

  • мелений коріандр і розмарин - 3/4 ч. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • Рецепт печені зі свинини

  • зелень.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо великими кубиками, гарненько приправляємо сіллю з перцем, обвалюють у борошні й обсмажуємо на оливковій олії до утворення золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо викладаємо в горщики, а на витопившемся жиру припускаємо гриби, моркву і цибулю до м'якості.
    М'ясо в горщику посипаємо паприкою, базиліком, коріандром і розмарином. Зверху укладаємо овочі і заливаємо вміст горщика водою або бульйоном так, щоб покрити м'ясо. Ставимо горщики у розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Готову страву можна посипати зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печеня в горщику в духовці
    Печеня в горщику в духовці
    Печеня - одне з найвідоміших страв, яке обожнюють багато Воно може бути не тільки чудовим прикрасою святкового столу, але також чудово підійде і для
    Печеня в горщиках - рецепт
    Печеня в горщиках - рецепт
    Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
    Печеня зі свинини
    Печеня зі свинини
    Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
    Свинина в горщиках - рецепти
    Свинина в горщиках - рецепти
    Горщики - дивовижний винахід людства, яке значно спрощує процес приготування багатьох страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати свинину
    Свинина з печерицями
    Свинина з печерицями
    М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
    Картопля з овочами
    Картопля з овочами
    Картопля з овочами - універсальний гарнір в будь-який час року. Завдяки своїй дешевизні, таке блюдо можна зустріти практично на будь-якому столі.