Рецепт печені зі свинини
Спекотне передбачає довгий ловлення на невеликому вогні, що дозволяє м'яса максимально розкрити свої смакові якості. В сучасної кухні спекотне нагадує гуляш. Шматки м'яса зазвичай подаються з великою кількістю підливи, а також з різними овочами, які також готуються разом з м'ясом. Зазвичай, доповненням до жаркого є свіжий салат.
Інгредієнти:
свиняча лопатка - 15 кг;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
кумін - 1 ст. ложка;
сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;
світле пиво - 1 ст.;
курячий бульйон - 2 ст.;
картопля - 3-4 шт.;
цибулю-шалот - 1 шт.;
петрушка пучок;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину обсушуємо паперовими рушниками.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо, попередньо приправивши сіллю і перцем. Бажано обсмажувати десь за третини м'яса за раз, щоб воно рівномірно стало золотистим, а не тушкувалося у власному соку.
Залишився після смаження жир зливаємо в окрему ємність, м'ясо перекладаємо на тарілку, а саму жаровню знову повертаємо на вогонь. Закладаємо обсмажуватися, моркву і цибулю, попередньо нарізані кубиками. Через 5-6 хвилин додаємо до овочів часник, гострий перець, кумін і орегано, обсмажуємо все, помішуючи, кілька хвилин.
Заливаємо вміст жаровні пивом, а через 6-8 хвилин вливаємо курячий бульйон і 1 1/2 склянки води. Повертаємо свинину в жаровню разом з жиром. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і знімаємо посуд з вогню. Ставимо посуд в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу, закладаємо в жаровню картоплю і повертаємо жарке в духовку ще на півтори години. Готову печеню посипаємо свіжою зеленню перед подачею.
Печеня з свинини в мультиварці також може бути приготована за цим рецептом. Після обжарювання м'яса і овочів, увімкніть режим "Гасіння" на 2 години. Якщо "Тушкування" в пристрої немає, замініть його "Випічкою" на аналогічне час.
Інгредієнти:
свиняче філе - 1 кг;
мелений коріандр - 1 1/2 ст. ложки;
кориця - 1/2 ч. ложки;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
часник - 2 зубчики;
сухе червоне вино - 350 мл;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
томатна паста - 3 ст. ложки;
петрушка;
сіль, перець.
Приготування
Розтираємо В ступці кумін з корицею, коріандром і часником в пасту. М'ясо нарізаємо кубиками і змішуємо з отриманою пастою. Заливаємо свинину вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на 4 години. Мариновану свинину обсушуємо й обсмажуємо в сотейнику до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо заливаємо сумішшю винного маринаду з томатною пастою. Приправляємо спекотне сіллю і перцем, а після тушкуємо на малому вогні 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню.
Інгредієнти:
свинина 750 г;
борошно - 1 1/2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
паприка - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;
гриби - 200 г;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сушений базилік - 1/2 ч. ложки;
мелений коріандр і розмарин - 3/4 ч. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
зелень.
Приготування
Свинину нарізаємо великими кубиками, гарненько приправляємо сіллю з перцем, обвалюють у борошні й обсмажуємо на оливковій олії до утворення золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо викладаємо в горщики, а на витопившемся жиру припускаємо гриби, моркву і цибулю до м'якості.
М'ясо в горщику посипаємо паприкою, базиліком, коріандром і розмарином. Зверху укладаємо овочі і заливаємо вміст горщика водою або бульйоном так, щоб покрити м'ясо. Ставимо горщики у розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Готову страву можна посипати зеленню.
Рецепт приготування смачного печені зі свинини
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину обсушуємо паперовими рушниками.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо, попередньо приправивши сіллю і перцем. Бажано обсмажувати десь за третини м'яса за раз, щоб воно рівномірно стало золотистим, а не тушкувалося у власному соку.
Залишився після смаження жир зливаємо в окрему ємність, м'ясо перекладаємо на тарілку, а саму жаровню знову повертаємо на вогонь. Закладаємо обсмажуватися, моркву і цибулю, попередньо нарізані кубиками. Через 5-6 хвилин додаємо до овочів часник, гострий перець, кумін і орегано, обсмажуємо все, помішуючи, кілька хвилин.
Заливаємо вміст жаровні пивом, а через 6-8 хвилин вливаємо курячий бульйон і 1 1/2 склянки води. Повертаємо свинину в жаровню разом з жиром. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і знімаємо посуд з вогню. Ставимо посуд в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу, закладаємо в жаровню картоплю і повертаємо жарке в духовку ще на півтори години. Готову печеню посипаємо свіжою зеленню перед подачею.
Печеня з свинини в мультиварці також може бути приготована за цим рецептом. Після обжарювання м'яса і овочів, увімкніть режим "Гасіння" на 2 години. Якщо "Тушкування" в пристрої немає, замініть його "Випічкою" на аналогічне час.
Рецепт жаркого зі свининою
Інгредієнти:
Приготування
Розтираємо В ступці кумін з корицею, коріандром і часником в пасту. М'ясо нарізаємо кубиками і змішуємо з отриманою пастою. Заливаємо свинину вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на 4 години. Мариновану свинину обсушуємо й обсмажуємо в сотейнику до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо заливаємо сумішшю винного маринаду з томатною пастою. Приправляємо спекотне сіллю і перцем, а після тушкуємо на малому вогні 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню.
Рецепт жаркого в горщиках з свинини
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо великими кубиками, гарненько приправляємо сіллю з перцем, обвалюють у борошні й обсмажуємо на оливковій олії до утворення золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо викладаємо в горщики, а на витопившемся жиру припускаємо гриби, моркву і цибулю до м'якості.
М'ясо в горщику посипаємо паприкою, базиліком, коріандром і розмарином. Зверху укладаємо овочі і заливаємо вміст горщика водою або бульйоном так, щоб покрити м'ясо. Ставимо горщики у розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Готову страву можна посипати зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня в горщику в духовці
Печеня - одне з найвідоміших страв, яке обожнюють багато Воно може бути не тільки чудовим прикрасою святкового столу, але також чудово підійде і для
Печеня в горщиках - рецепт
Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
Свинина в горщиках - рецепти
Горщики - дивовижний винахід людства, яке значно спрощує процес приготування багатьох страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати свинину
Свинина з печерицями
М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
Картопля з овочами
Картопля з овочами - універсальний гарнір в будь-який час року. Завдяки своїй дешевизні, таке блюдо можна зустріти практично на будь-якому столі.