Вернуться назад Распечатать

Рецепт печені зі свинини

Рецепт печені зі свинини
Спекотне передбачає довгий ловлення на невеликому вогні, що дозволяє м'яса максимально розкрити свої смакові якості. В сучасної кухні спекотне нагадує гуляш. Шматки м'яса зазвичай подаються з великою кількістю підливи, а також з різними овочами, які також готуються разом з м'ясом. Зазвичай, доповненням до жаркого є свіжий салат.

Рецепт приготування смачного печені зі свинини


Інгредієнти:

  • свиняча лопатка - 15 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кумін - 1 ст. ложка;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • світле пиво - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • петрушка пучок;

  • гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину обсушуємо паперовими рушниками.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо, попередньо приправивши сіллю і перцем. Бажано обсмажувати десь за третини м'яса за раз, щоб воно рівномірно стало золотистим, а не тушкувалося у власному соку.
    Залишився після смаження жир зливаємо в окрему ємність, м'ясо перекладаємо на тарілку, а саму жаровню знову повертаємо на вогонь. Закладаємо обсмажуватися, моркву і цибулю, попередньо нарізані кубиками. Через 5-6 хвилин додаємо до овочів часник, гострий перець, кумін і орегано, обсмажуємо все, помішуючи, кілька хвилин.
    Заливаємо вміст жаровні пивом, а через 6-8 хвилин вливаємо курячий бульйон і 1 1/2 склянки води. Повертаємо свинину в жаровню разом з жиром. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і знімаємо посуд з вогню. Ставимо посуд в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу, закладаємо в жаровню картоплю і повертаємо жарке в духовку ще на півтори години. Готову печеню посипаємо свіжою зеленню перед подачею.
    Печеня з свинини в мультиварці також може бути приготована за цим рецептом. Після обжарювання м'яса і овочів, увімкніть режим "Гасіння" на 2 години. Якщо "Тушкування" в пристрої немає, замініть його "Випічкою" на аналогічне час.

    Рецепт жаркого зі свининою


    Інгредієнти:

  • свиняче філе - 1 кг;

  • мелений коріандр - 1 1/2 ст. ложки;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сухе червоне вино - 350 мл;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • петрушка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Розтираємо В ступці кумін з корицею, коріандром і часником в пасту. М'ясо нарізаємо кубиками і змішуємо з отриманою пастою. Заливаємо свинину вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на 4 години. Мариновану свинину обсушуємо й обсмажуємо в сотейнику до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо заливаємо сумішшю винного маринаду з томатною пастою. Приправляємо спекотне сіллю і перцем, а після тушкуємо на малому вогні 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню.

    Рецепт жаркого в горщиках з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина 750 г;

  • борошно - 1 1/2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;

  • гриби - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сушений базилік - 1/2 ч. ложки;

  • мелений коріандр і розмарин - 3/4 ч. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • Рецепт печені зі свинини

  • зелень.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо великими кубиками, гарненько приправляємо сіллю з перцем, обвалюють у борошні й обсмажуємо на оливковій олії до утворення золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо викладаємо в горщики, а на витопившемся жиру припускаємо гриби, моркву і цибулю до м'якості.
    М'ясо в горщику посипаємо паприкою, базиліком, коріандром і розмарином. Зверху укладаємо овочі і заливаємо вміст горщика водою або бульйоном так, щоб покрити м'ясо. Ставимо горщики у розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Готову страву можна посипати зеленню.