Печеня в горщиках - рецепт
Зазвичай жарке в горщиках називають жарке по-домашньому, але від назви це смачне і ароматне блюдо російської кухні не змінюється. Ім'я кулінарного шедевра походить від звичайного слова «жар», що позначає «готується в печі», «у спеку». Рецепт приготування печені в горщиках до подиву дуже простий: обсмажити будь мяско і покласти разом з картоплею в горщик! Легко і дуже смачно. Пальчики оближеш! Це блюдо буде справжньою знахідкою для святкового столу, так і для простого сімейного вечері. Приготування печені в горщиках не відніме у вас багато часу, і ви зможете здивувати своїми здібностями навіть самих вибагливих гостей.
Як же зробити жарке в горщиках і порадувати всіх цим чудовим гарячою стравою? Пропонуємо вам кілька рецептів приготування печені в горщиках.
Інгредієнти:
Для страви:
м'ясо кролика - 500 г;
картопля - 300 г;
морква - 3 шт.;
гриби - 100 г;
сметана - 200 г;
імбир, сіль, перець - за смаком.
Для маринаду:
вино біле - 250 г;
гірчиця - 2 ст. ложки;
перець - за смаком.
Приготування
Отже, почнемо з маринаду для м'яса. Наливаємо в глибоку тарілку біле вино, додаємо гірчицю і перець. М'ясо нарізаємо на дрібні шматочки і кладемо в заздалегідь приготований маринад на 30 хвилин. Викладаємо замариноване м'ясо в горщики і заливаємо водою так, щоб вона покривала його рівно на один палець. Ставимо горщики з м'ясом в розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 30 хвилин. Тим часом обсмажуємо на сковороді гриби. Моркву і картоплю ріжемо невеликими пластинками, імбир натираємо на тертці. Додаємо в горщики з трохи погашеним м'ясом морква, гриби, картопля, імбир - солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо все до тих пір, поки картопля не стане м'яким. Це відбудеться приблизно через 50 - 60 хвилин. В самому кінці гасіння додаємо в кожен горщик трохи сметани і подаємо до столу.
Як зробити жарке в горщиках, якщо у вас немає м'яса кролика. Не турбуйтеся завчасно, жарке в горщиках можна робити і з будь-яким іншим м'ясом, наприклад зі свининою.
Інгредієнти:
м'ясо свинини (філе) - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
томатна паста - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Нарізаємо свинину невеликими шматочками і кладемо її на саме дно горщика. Далі поверх м'яса кладемо дрібно порізану цибулю. Все гарненько перчимо і солимо. Ріжемо картоплю соломкою і кладемо зверху. Заливаємо весь горщик водою, розведеною з томатною пастою. Печеня зі свининою в горщиках ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 50 - 60 хвилин до повної готовності.
Страви, приготовані в аерогрилі, виходять більш ароматними, смачними і наваристими. Вони готуються як би у власному соку, тобто зберігають всі свої корисні властивості і найголовніше - не пригорають. Печеня в горщиках теж можна приготувати в аерогрилі. Продукти для спекотного вибираємо на свій смак з описаних вище рецептів. М'ясо можна вибрати будь-який: це може бути і яловичина і свинина, і навіть курка.
Всі продукти викладаємо шарами в горщики, солимо, перчимо за смаком. Зверху кладемо ложечку сметани і посипаємо тертим сиром. Накриваємо кожен горщик кришкою і ставимо на нижню решітку в аерогриль. Виставляємо температуру приблизно 230-240 градусів і готуємо на великій швидкості приблизно 35 - 40 хвилин. Як тільки ароматне і смачне жарке буде готове, аерогриль сам подасть вам сигнал. Готову печеню можна за бажанням прикрасити гілочками петрушки або кропу. Приємного апетиту!
Як же зробити жарке в горщиках і порадувати всіх цим чудовим гарячою стравою? Пропонуємо вам кілька рецептів приготування печені в горщиках.
Печеня з кролика в горщику
Інгредієнти:
Для страви:
Для маринаду:
Приготування
Отже, почнемо з маринаду для м'яса. Наливаємо в глибоку тарілку біле вино, додаємо гірчицю і перець. М'ясо нарізаємо на дрібні шматочки і кладемо в заздалегідь приготований маринад на 30 хвилин. Викладаємо замариноване м'ясо в горщики і заливаємо водою так, щоб вона покривала його рівно на один палець. Ставимо горщики з м'ясом в розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 30 хвилин. Тим часом обсмажуємо на сковороді гриби. Моркву і картоплю ріжемо невеликими пластинками, імбир натираємо на тертці. Додаємо в горщики з трохи погашеним м'ясом морква, гриби, картопля, імбир - солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо все до тих пір, поки картопля не стане м'яким. Це відбудеться приблизно через 50 - 60 хвилин. В самому кінці гасіння додаємо в кожен горщик трохи сметани і подаємо до столу.
Печеня зі свининою в горщиках
Як зробити жарке в горщиках, якщо у вас немає м'яса кролика. Не турбуйтеся завчасно, жарке в горщиках можна робити і з будь-яким іншим м'ясом, наприклад зі свининою.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо свинину невеликими шматочками і кладемо її на саме дно горщика. Далі поверх м'яса кладемо дрібно порізану цибулю. Все гарненько перчимо і солимо. Ріжемо картоплю соломкою і кладемо зверху. Заливаємо весь горщик водою, розведеною з томатною пастою. Печеня зі свининою в горщиках ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 50 - 60 хвилин до повної готовності.
Печеня в горщиках в аерогрилі
Страви, приготовані в аерогрилі, виходять більш ароматними, смачними і наваристими. Вони готуються як би у власному соку, тобто зберігають всі свої корисні властивості і найголовніше - не пригорають. Печеня в горщиках теж можна приготувати в аерогрилі. Продукти для спекотного вибираємо на свій смак з описаних вище рецептів. М'ясо можна вибрати будь-який: це може бути і яловичина і свинина, і навіть курка.
Всі продукти викладаємо шарами в горщики, солимо, перчимо за смаком. Зверху кладемо ложечку сметани і посипаємо тертим сиром. Накриваємо кожен горщик кришкою і ставимо на нижню решітку в аерогриль. Виставляємо температуру приблизно 230-240 градусів і готуємо на великій швидкості приблизно 35 - 40 хвилин. Як тільки ароматне і смачне жарке буде готове, аерогриль сам подасть вам сигнал. Готову печеню можна за бажанням прикрасити гілочками петрушки або кропу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Печеня з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках завжди відрізняються чудовим ароматом і незабутнім смаком. До того ж в цьому посуді їжа не запікається, не вариться, а
Куряче філе в горщиках
Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
Печеня з яловичини
Спекотне є досить відомим і улюбленим багатьма стравою. Варіантів його створення існує безліч, і його роблять з найрізноманітніших продуктів. Давайте