Зазвичай жарке в горщиках називають жарке по-домашньому, але від назви це смачне і ароматне блюдо російської кухні не змінюється. Ім'я кулінарного шедевра походить від звичайного слова «жар», що позначає «готується в печі», «у спеку». Рецепт приготування печені в горщиках до подиву дуже простий: обсмажити будь мяско і покласти разом з картоплею в горщик! Легко і дуже смачно. Пальчики оближеш! Це блюдо буде справжньою знахідкою для святкового столу, так і для простого сімейного вечері. Приготування печені в горщиках не відніме у вас багато часу, і ви зможете здивувати своїми здібностями навіть самих вибагливих гостей.
Як же зробити жарке в горщиках і порадувати всіх цим чудовим гарячою стравою? Пропонуємо вам кілька рецептів приготування печені в горщиках.
Печеня з кролика в горщику
Інгредієнти: Для страви:
м'ясо кролика - 500 г; картопля - 300 г; морква - 3 шт.; гриби - 100 г; сметана - 200 г; імбир, сіль, перець - за смаком. Для маринаду:
вино біле - 250 г; гірчиця - 2 ст. ложки; перець - за смаком. Приготування Отже, почнемо з маринаду для м'яса. Наливаємо в глибоку тарілку біле вино, додаємо гірчицю і перець. М'ясо нарізаємо на дрібні шматочки і кладемо в заздалегідь приготований маринад на 30 хвилин. Викладаємо замариноване м'ясо в горщики і заливаємо водою так, щоб вона покривала його рівно на один палець. Ставимо горщики з м'ясом в розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 30 хвилин. Тим часом обсмажуємо на сковороді гриби. Моркву і картоплю ріжемо невеликими пластинками, імбир натираємо на тертці. Додаємо в горщики з трохи погашеним м'ясом морква, гриби, картопля, імбир - солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо все до тих пір, поки картопля не стане м'яким. Це відбудеться приблизно через 50 - 60 хвилин. В самому кінці гасіння додаємо в кожен горщик трохи сметани і подаємо до столу.
Печеня зі свининою в горщиках
Як зробити жарке в горщиках, якщо у вас немає м'яса кролика. Не турбуйтеся завчасно, жарке в горщиках можна робити і з будь-яким іншим м'ясом, наприклад зі свининою.
Інгредієнти: м'ясо свинини (філе) - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; картопля - 3 шт.; томатна паста - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Нарізаємо свинину невеликими шматочками і кладемо її на саме дно горщика. Далі поверх м'яса кладемо дрібно порізану цибулю. Все гарненько перчимо і солимо. Ріжемо картоплю соломкою і кладемо зверху. Заливаємо весь горщик водою, розведеною з томатною пастою. Печеня зі свининою в горщиках ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і тушкуємо 50 - 60 хвилин до повної готовності.
Печеня в горщиках в аерогрилі
Страви, приготовані в аерогрилі, виходять більш ароматними, смачними і наваристими. Вони готуються
як би у власному соку, тобто зберігають всі свої корисні властивості і найголовніше - не пригорають. Печеня в горщиках теж можна приготувати в аерогрилі. Продукти для спекотного вибираємо на свій смак з описаних вище рецептів. М'ясо можна вибрати будь-який: це може бути і яловичина і свинина, і навіть курка.
Всі продукти викладаємо шарами в горщики, солимо, перчимо за смаком. Зверху кладемо ложечку сметани і посипаємо тертим сиром. Накриваємо кожен горщик кришкою і ставимо на нижню решітку в аерогриль. Виставляємо температуру приблизно 230-240 градусів і готуємо на великій швидкості приблизно 35 - 40 хвилин. Як тільки ароматне і смачне жарке буде готове, аерогриль сам подасть вам сигнал. Готову печеню можна за бажанням прикрасити гілочками петрушки або кропу. Приємного апетиту!