Картопля з овочами
Картопля в поєднанні з овочами - смачний гарнір на будь-який сезон. Дешевизна і універсальність цього блюда робить його головним гостем на наших столах. Ми допоможемо вам урізноманітнити своє харчування, зібравши в цій статті оригінальніше рецепти улюбленого багатьма гарніру.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
гриби - 150 г;
оливкова олія - 1 ст. ложках;
сушені італійські трави - 1/2 ч. ложки;
часник - 2 зубчики;
сіль.
Приготування
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко для випікання змащуємо маслом. Залишками масла поливаємо нарізані овочі і перемішуємо їх разом з італійськими травами і пропущеним через прес часником. Не забуваємо і про сіль. Випікаємо овочі 15-20 хвилин, до м'якості і рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
картопля - 3 бульби;
суцвіття брокколі - 1 ст.;
кабачок - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
соус "Бешамель" - 500 мл;
сушений базилік - 2 ч. ложки;
тертий пармезан.
Приготування
Картоплю миємо й нарізаємо часточками. Закладаємо бульби в змащену маслом чашу мультиварки разом з іншими овочами. Приправляємо їх за смаком і готуємо в режимі "Випічка" 20-25 хвилин. Після цього, посипаємо овочі сушеним базиліком, заливаємо соусом "Бешамель" і готуємо ще 15-20 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування посипаємо блюдо тертим сиром.
Інгредієнти:
борошно - 3 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
свинячий стейк - 500 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
вода - 2 1 /4 ст.;
томати у власному соку - 500 г;
часточки картоплі - 2 ст.;
морква - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сушений орегано - 1 ч. ложка;
лавровий лист;
петрушка - 1 пучок.
Приготування
Свинячий стейк нарізаємо кубиками і обвалюємо в суміші з борошна і солі. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому свинину 7-10 хвилин. Заливаємо м'ясо 2 склянками води і додаємо всі інші інгредієнти, крім петрушки. Готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і продовжуємо готування ще 30-40 хвилин, поки овочі не буде легко проколоти з допомогою виделки. Прибираємо лавровий лист.
Залишилася воду змішуємо зі столовою ложкою борошна, і додаємо в рагу. Тушкуємо блюдо, помішуючи, ще 3-5 хвилин, поки вміст жаровні не загусне. Посипаємо картопля, тушкована з м'ясом і овочами свіжої петрушкою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
яловичина - 15 кг;
бекон - 60 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
морква -1 шт;
часник - 3 зубчики;
шавлія - 1 ст. ложка;
сухе червоне вино - 1 ст.;
яловичий бульйон - -2 ст.;
картопля - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
пастернак - 1 шт.;
петрушка;
хрін - 2 ст. ложки.
Приготування
М'ясо обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками. У жаровню кладемо шматочки бекону і обсмажуємо їх до рум'яного кольору 6-8 хвилин. Обсмажений бекон викладаємо на паперовий рушник, а на його місце кладемо яловичину. Чекаємо, поки м'ясо підрум'яниться на витопившемся жиру, не забувши приправити його сіллю і перцем. Викладаємо обсмажене м'ясо на тарілку, а з жаровні виливаємо більшу частину жиру, залишивши лише 2 столові ложки. На залишки жиру смажимо нарізану селеру, моркву і цибулю. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, кладемо до них шавлія і часник, смажимо все ще 1-2 хвилини і заливаємо вином в суміші з бульйоном і 1 1/2 ст. води.
Повертаємо в жаровню яловичину і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення часу додаємо всі коренеплоди і готуємо рагу ще 15-2 години. Готову страву заправляємо хріном і посипаємо зеленню.
Запечена картопля з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко для випікання змащуємо маслом. Залишками масла поливаємо нарізані овочі і перемішуємо їх разом з італійськими травами і пропущеним через прес часником. Не забуваємо і про сіль. Випікаємо овочі 15-20 хвилин, до м'якості і рум'яної скоринки.
Рецепт картоплі з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо й нарізаємо часточками. Закладаємо бульби в змащену маслом чашу мультиварки разом з іншими овочами. Приправляємо їх за смаком і готуємо в режимі "Випічка" 20-25 хвилин. Після цього, посипаємо овочі сушеним базиліком, заливаємо соусом "Бешамель" і готуємо ще 15-20 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування посипаємо блюдо тертим сиром.
Тушкована свинина з картоплею і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Свинячий стейк нарізаємо кубиками і обвалюємо в суміші з борошна і солі. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому свинину 7-10 хвилин. Заливаємо м'ясо 2 склянками води і додаємо всі інші інгредієнти, крім петрушки. Готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і продовжуємо готування ще 30-40 хвилин, поки овочі не буде легко проколоти з допомогою виделки. Прибираємо лавровий лист.
Залишилася воду змішуємо зі столовою ложкою борошна, і додаємо в рагу. Тушкуємо блюдо, помішуючи, ще 3-5 хвилин, поки вміст жаровні не загусне. Посипаємо картопля, тушкована з м'ясом і овочами свіжої петрушкою і подаємо до столу.
Рагу з яловичини з овочами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками. У жаровню кладемо шматочки бекону і обсмажуємо їх до рум'яного кольору 6-8 хвилин. Обсмажений бекон викладаємо на паперовий рушник, а на його місце кладемо яловичину. Чекаємо, поки м'ясо підрум'яниться на витопившемся жиру, не забувши приправити його сіллю і перцем. Викладаємо обсмажене м'ясо на тарілку, а з жаровні виливаємо більшу частину жиру, залишивши лише 2 столові ложки. На залишки жиру смажимо нарізану селеру, моркву і цибулю. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, кладемо до них шавлія і часник, смажимо все ще 1-2 хвилини і заливаємо вином в суміші з бульйоном і 1 1/2 ст. води.
Повертаємо в жаровню яловичину і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення часу додаємо всі коренеплоди і готуємо рагу ще 15-2 години. Готову страву заправляємо хріном і посипаємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Рецепт печені зі свинини
Печеня - це процес томління м'яса і овочів на невеликому вогні, що дозволяє страви розкрити свої смакові якості повною мірою. І сьогодні ми
Тушкована індичка з овочами
Якщо ви стежите за фігурою, то наші сьогоднішні рецепти для вас. Пропонуємо вам зробити смачне і дієтичне блюдо - тушковану індичку з овочами.
М'ясо, тушковане з овочами
Всі ми знаємо про користь тушкованих страв. І сьогодні ми пропонуємо вам варіанти смачного сімейного обіду, який приготувати досить просто - м'ясо,
Овочеве рагу в духовці
Овочеве рагу - корисне низькокалорійне блюдо, яке можна готувати в будь-який час року. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами створення
Яловичина з картоплею в мультиварці
Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на