Овочеве рагу в духовці
Овочеве рагу - корисне блюдо, низькокалорійне, а головне - доступне в будь-який час року. Поєднання овочів в рецепті залежить від сезону, але, як правило, овочеві інгредієнти легко взаємозамінні, від того можна готувати нову страву за старим рецептом кожен раз.
Інгредієнти:
баклажан - 2 шт.;
кабачок - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
помідори - 6 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
оливкова олія;
копчена паприка - 1 щіпка;
сіль, перець - за смаком;
чебрець, петрушка - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Всі овочі миємо й чистимо, після чого нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю і часник до золотистого кольору. Солимо і перчимо страву, додаємо дрібку паприки.
Засипаємо в сковороду інші овочі і чекаємо, поки вони також придбають золотистий відтінок. Тепер вміст сковороди можна перекласти в горщик і залити 125 мл води. Готуємо овочеве рагу в духовці з баклажанами 2 години, знизивши температуру духовки до 160 градусів.
Інгредієнти:
овочевий бульйон - 400 мл;
оливкова олія;
ріпчаста цибуля - 3-4 шт.;
томатна паста - 1/3 ст.;
часник - 3 зубчики;
морква - 3 шт.;
картопля - 3-4 шт.;
гриби - 300 г;
сухе червоне вино - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
зелений горошок - 300 г;
вода - 2 ст. ложки;
крохмаль - 1 ст. ложка;
свіжа зелень.
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо в сотейнику на оливковій олії. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину. Змішуємо вміст жаровні з томатною пастою і заливаємо все овочевим бульйоном . Тепер в жаровню можна відправляти кубики картоплі і моркви, нарізані гриби, горошок і вино. Сіль і перець додаємо за смаком.
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Крохмаль розводимо у воді і змішуємо з овочами в жаровні. Потім перекладаємо рагу в горщик і ставимо страву в духовку на 40-45 хвилин. Готове рагу посипаємо свіжою зеленню.
Це блюдо важко назвати рагу в класичному розумінні цього слова, воно, швидше нагадує запіканку до складу якої входять і тушковані, смажені компоненти, що запікаються разом з вершково-сирною масою, яка в кінці готування перетворюється в ніжний соус. Ну як можна відязикати собі в такому ласощі?
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 6 зубчиків;
вода - 250 мл;
кіноа - 1/2 ст.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
томати у власному соку - 400 г;
гриби - 200 г;
базилік - 1 пучок;
баклажан - 2 шт.;
грецький йогурт - 1 1/2 ст.;
сир фета - 120 г;
яйця - 2 шт.
Приготування
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю і часник. Додаємо туди ж склянку води і крупу кіноа, а також томатну пасту, сіль і перець. Через пару хвилин закладаємо томати у власному соку і тушкуємо рагу 20 хвилин. Заправляємо все базиліком.
Баклажани нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Аналогічним чином і обсмажуємо гриби.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Йогурт збиваємо з сиром і яйцями. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо на нього шарами інгредієнти нашого рагу: баклажани, томатну суміш, сирно-яєчну суміш, гриби і знову баклажани. Зверху розподіляємо залишки сирної маси і ставимо страву в розігріту духовку запікатися на 40-45 хвилин. Готову страву посипаємо свіжим базиліком і подаємо до столу, злегка остудити попередньо.
Як приготувати овочеве рагу в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Всі овочі миємо й чистимо, після чого нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю і часник до золотистого кольору. Солимо і перчимо страву, додаємо дрібку паприки.
Засипаємо в сковороду інші овочі і чекаємо, поки вони також придбають золотистий відтінок. Тепер вміст сковороди можна перекласти в горщик і залити 125 мл води. Готуємо овочеве рагу в духовці з баклажанами 2 години, знизивши температуру духовки до 160 градусів.
Рецепт овочевого рагу в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо в сотейнику на оливковій олії. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину. Змішуємо вміст жаровні з томатною пастою і заливаємо все овочевим бульйоном . Тепер в жаровню можна відправляти кубики картоплі і моркви, нарізані гриби, горошок і вино. Сіль і перець додаємо за смаком.
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Крохмаль розводимо у воді і змішуємо з овочами в жаровні. Потім перекладаємо рагу в горщик і ставимо страву в духовку на 40-45 хвилин. Готове рагу посипаємо свіжою зеленню.
Овочеве рагу, запечене в духовці з сиром
Це блюдо важко назвати рагу в класичному розумінні цього слова, воно, швидше нагадує запіканку до складу якої входять і тушковані, смажені компоненти, що запікаються разом з вершково-сирною масою, яка в кінці готування перетворюється в ніжний соус. Ну як можна відязикати собі в такому ласощі?
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю і часник. Додаємо туди ж склянку води і крупу кіноа, а також томатну пасту, сіль і перець. Через пару хвилин закладаємо томати у власному соку і тушкуємо рагу 20 хвилин. Заправляємо все базиліком.
Баклажани нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Аналогічним чином і обсмажуємо гриби.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Йогурт збиваємо з сиром і яйцями. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо на нього шарами інгредієнти нашого рагу: баклажани, томатну суміш, сирно-яєчну суміш, гриби і знову баклажани. Зверху розподіляємо залишки сирної маси і ставимо страву в розігріту духовку запікатися на 40-45 хвилин. Готову страву посипаємо свіжим базиліком і подаємо до столу, злегка остудити попередньо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Грибне рагу
Грибне рагу - це одна з тих страв, яке доречно на столі і доступно до приготування круглий рік. Поява перевих літніх грибів наштовхнуло нас на
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне