Овочеве рагу - корисне блюдо, низькокалорійне, а головне - доступне в будь-який час року. Поєднання овочів в рецепті залежить від сезону, але, як правило, овочеві інгредієнти легко взаємозамінні, від того можна готувати нову страву за старим рецептом кожен раз.
Як приготувати овочеве рагу в духовці?
Інгредієнти: баклажан - 2 шт.; кабачок - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 6 шт.; часник - 3-4 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; оливкова олія; копчена паприка - 1 щіпка; сіль, перець - за смаком; чебрець, петрушка - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Всі овочі миємо й чистимо, після чого нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю і часник до золотистого кольору. Солимо і перчимо страву, додаємо дрібку паприки.
Засипаємо в сковороду інші овочі і чекаємо, поки вони також придбають золотистий відтінок. Тепер вміст сковороди можна перекласти в горщик і залити 125 мл води. Готуємо овочеве рагу в духовці з баклажанами 2 години, знизивши температуру духовки до 160 градусів.
Рецепт овочевого рагу в духовці
Інгредієнти: овочевий бульйон - 400 мл; оливкова олія; ріпчаста цибуля - 3-4 шт.; томатна паста - 1/3 ст.; часник - 3 зубчики; морква - 3 шт.; картопля - 3-4 шт.; гриби - 300 г; сухе червоне вино - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; зелений горошок - 300 г; вода - 2 ст. ложки; крохмаль - 1 ст. ложка; свіжа зелень. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо в сотейнику на оливковій олії. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину. Змішуємо вміст жаровні з томатною пастою і заливаємо все овочевим бульйоном . Тепер в жаровню можна відправляти кубики картоплі і моркви, нарізані гриби, горошок і вино. Сіль і перець додаємо за смаком.
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Крохмаль розводимо у воді і змішуємо з овочами в жаровні. Потім перекладаємо рагу в горщик і ставимо страву в духовку на 40-45 хвилин. Готове рагу посипаємо свіжою зеленню.
Овочеве рагу, запечене в духовці з сиром
Це блюдо важко назвати рагу в класичному розумінні цього слова, воно, швидше нагадує запіканку до складу якої входять і тушковані, смажені компоненти, що запікаються разом з вершково-сирною масою, яка в кінці готування перетворюється в ніжний соус. Ну як можна відязикати собі в такому ласощі?
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 6 зубчиків; вода - 250 мл; кіноа - 1/2 ст.; томатна паста - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; томати у власному соку - 400 г; гриби - 200 г; базилік - 1 пучок; баклажан - 2 шт.; грецький йогурт - 1 1/2 ст.; сир фета - 120 г; яйця - 2 шт. Приготування На сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю і часник. Додаємо туди ж склянку води і крупу кіноа, а також томатну пасту, сіль
і перець. Через пару хвилин закладаємо томати у власному соку і тушкуємо рагу 20 хвилин. Заправляємо все базиліком.
Баклажани нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Аналогічним чином і обсмажуємо гриби.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Йогурт збиваємо з сиром і яйцями. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо на нього шарами інгредієнти нашого рагу: баклажани, томатну суміш, сирно-яєчну суміш, гриби і знову баклажани. Зверху розподіляємо залишки сирної маси і ставимо страву в розігріту духовку запікатися на 40-45 хвилин. Готову страву посипаємо свіжим базиліком і подаємо до столу, злегка остудити попередньо.