Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу в духовці

Овочеве рагу в духовці
Овочеве рагу - корисне блюдо, низькокалорійне, а головне - доступне в будь-який час року. Поєднання овочів в рецепті залежить від сезону, але, як правило, овочеві інгредієнти легко взаємозамінні, від того можна готувати нову страву за старим рецептом кожен раз.

Як приготувати овочеве рагу в духовці?


Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • кабачок - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідори - 6 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія;

  • копчена паприка - 1 щіпка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • чебрець, петрушка - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Всі овочі миємо й чистимо, після чого нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю і часник до золотистого кольору. Солимо і перчимо страву, додаємо дрібку паприки.
    Засипаємо в сковороду інші овочі і чекаємо, поки вони також придбають золотистий відтінок. Тепер вміст сковороди можна перекласти в горщик і залити 125 мл води. Готуємо овочеве рагу в духовці з баклажанами 2 години, знизивши температуру духовки до 160 градусів.

    Рецепт овочевого рагу в духовці


    Інгредієнти:

  • овочевий бульйон - 400 мл;

  • оливкова олія;

  • ріпчаста цибуля - 3-4 шт.;

  • томатна паста - 1/3 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • морква - 3 шт.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • гриби - 300 г;

  • сухе червоне вино - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелений горошок - 300 г;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо в сотейнику на оливковій олії. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину. Змішуємо вміст жаровні з томатною пастою і заливаємо все овочевим бульйоном . Тепер в жаровню можна відправляти кубики картоплі і моркви, нарізані гриби, горошок і вино. Сіль і перець додаємо за смаком.
    Духовку розігріваємо до 160 градусів. Крохмаль розводимо у воді і змішуємо з овочами в жаровні. Потім перекладаємо рагу в горщик і ставимо страву в духовку на 40-45 хвилин. Готове рагу посипаємо свіжою зеленню.

    Овочеве рагу, запечене в духовці з сиром


    Це блюдо важко назвати рагу в класичному розумінні цього слова, воно, швидше нагадує запіканку до складу якої входять і тушковані, смажені компоненти, що запікаються разом з вершково-сирною масою, яка в кінці готування перетворюється в ніжний соус. Ну як можна відязикати собі в такому ласощі?
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • вода - 250 мл;

  • кіноа - 1/2 ст.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • гриби - 200 г;

  • базилік - 1 пучок;

  • баклажан - 2 шт.;

  • грецький йогурт - 1 1/2 ст.;

  • сир фета - 120 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    На сковороді з оливковою олією обсмажуємо цибулю і часник. Додаємо туди ж склянку води і крупу кіноа, а також томатну пасту, сіль
    Овочеве рагу в духовці
    і перець. Через пару хвилин закладаємо томати у власному соку і тушкуємо рагу 20 хвилин. Заправляємо все базиліком.
    Баклажани нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Аналогічним чином і обсмажуємо гриби.
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Йогурт збиваємо з сиром і яйцями. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо на нього шарами інгредієнти нашого рагу: баклажани, томатну суміш, сирно-яєчну суміш, гриби і знову баклажани. Зверху розподіляємо залишки сирної маси і ставимо страву в розігріту духовку запікатися на 40-45 хвилин. Готову страву посипаємо свіжим базиліком і подаємо до столу, злегка остудити попередньо.