Картопля в поєднанні з овочами - смачний гарнір на будь-який сезон. Дешевизна і універсальність цього блюда робить його головним гостем на наших столах. Ми допоможемо вам урізноманітнити своє харчування, зібравши в цій статті оригінальніше рецепти улюбленого багатьма гарніру.
Запечена картопля з овочами в духовці
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; болгарський перець - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; гриби - 150 г; оливкова олія - 1 ст. ложках; сушені італійські трави - 1/2 ч. ложки; часник - 2 зубчики; сіль. Приготування Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко для випікання змащуємо маслом. Залишками масла поливаємо нарізані овочі і перемішуємо їх разом з італійськими травами і пропущеним через прес часником. Не забуваємо і про сіль. Випікаємо овочі 15-20 хвилин, до м'якості і рум'яної скоринки.
Рецепт картоплі з овочами в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 3 бульби; суцвіття брокколі - 1 ст.; кабачок - 1 шт.; морква - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець; соус "Бешамель" - 500 мл; сушений базилік - 2 ч. ложки; тертий пармезан. Приготування Картоплю миємо й нарізаємо часточками. Закладаємо бульби в змащену маслом чашу мультиварки разом з іншими овочами. Приправляємо їх за смаком і готуємо в режимі "Випічка" 20-25 хвилин. Після цього, посипаємо овочі сушеним базиліком, заливаємо соусом "Бешамель" і готуємо ще 15-20 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування посипаємо блюдо тертим сиром.
Тушкована свинина з картоплею і овочами
Інгредієнти: борошно - 3 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; свинячий стейк - 500 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; вода - 2 1 /4 ст.; томати у власному соку - 500 г; часточки картоплі - 2 ст.; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сушений орегано - 1 ч. ложка; лавровий лист; петрушка - 1 пучок. Приготування Свинячий стейк нарізаємо кубиками і обвалюємо в суміші з борошна і солі. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому свинину 7-10 хвилин. Заливаємо м'ясо 2 склянками води і додаємо всі інші інгредієнти, крім петрушки. Готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і продовжуємо готування ще 30-40 хвилин, поки овочі не буде легко проколоти з допомогою виделки. Прибираємо лавровий лист.
Залишилася воду змішуємо зі столовою ложкою борошна, і додаємо в рагу. Тушкуємо блюдо, помішуючи, ще 3-5 хвилин, поки вміст жаровні не загусне. Посипаємо картопля, тушкована з м'ясом і овочами свіжої петрушкою і подаємо до столу.
Рагу з яловичини з овочами і картоплею
Інгредієнти: яловичина - 15 кг; бекон - 60 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; морква -1 шт; часник - 3 зубчики; шавлія - 1 ст. ложка; сухе червоне вино - 1 ст.; яловичий бульйон - -2 ст.; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; пастернак - 1 шт.; петрушка; хрін - 2 ст. ложки. Приготування М'ясо обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками. У жаровню кладемо шматочки бекону і обсмажуємо їх до рум'яного кольору 6-8 хвилин. Обсмажений бекон викладаємо на паперовий рушник, а на його місце кладемо яловичину. Чекаємо, поки м'ясо підрум'яниться
на витопившемся жиру, не забувши приправити його сіллю і перцем. Викладаємо обсмажене м'ясо на тарілку, а з жаровні виливаємо більшу частину жиру, залишивши лише 2 столові ложки. На залишки жиру смажимо нарізану селеру, моркву і цибулю. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, кладемо до них шавлія і часник, смажимо все ще 1-2 хвилини і заливаємо вином в суміші з бульйоном і 1 1/2 ст. води.
Повертаємо в жаровню яловичину і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення часу додаємо всі коренеплоди і готуємо рагу ще 15-2 години. Готову страву заправляємо хріном і посипаємо зеленню.