Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо, тушковане з овочами

М'ясо, тушковане з овочами

19-03-2015, 12:13
2 323
М'ясо, тушковане з овочами
Тушковані страви навряд чи назвеш стравою на швидку руку, однак простота приготування м'яса таким способом вивела його в фаворити сімейного обіду. Дуже дієтичне, але при цьому ніжне й ароматне м'ясо не вимагає гарніру, адже овочі відмінно виступлять в цій ролі.

Рецепт тушкованого м'яса з овочами


Інгредієнти:

  • селера - 2 стебла;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • лавровий лист - 5 шт.;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • яловичий бульйон - 500 мл;

  • яловичина для рагу - 850 р.


  • Приготування
    У товстостінній посуді для рагу розтоплюємо вершкове масло з оливковою. Закладаємо в ємність нарізану селеру, кубики цибулі і кружечки моркви, смажимо овочі 10 хвилин до м'якості, а після додаємо борошно і томатну пасту. Присмачую блюдо вустерширським соусом і заливаємо бульйоном. Яловичину нарізаємо великими кубиками і занурюємо в бульйон з овочами. Доводимо вміст каструлі до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, накриваємо блюдо кришкою і прибираємо з плити. Тушкуємо м'ясо з овочами в духовці при 160 градусах близько 2 з половиною години під кришкою, а потім ще півгодини - годину без кришки, щоб соус упарился і став густішим.

    Як приготувати тушковане м'ясо з овочами по-східному?


    Інгредієнти:

  • яловичина (шийна частина) - 500 г;

  • свинина (плечова частина) - 500 г;

  • ягнятина (плечова частина) - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сухе біле вино - 3 ст.;

  • петрушка (подрібнена) - 1/4 ст.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля порей - 1 шт.;

  • чебрець - 2 гілки;

  • качиний жир - 1/4 ст.;

  • картопля - 1 кг;

  • бекон - 500 г;

  • борошно - 1 ст.


  • Приготування
    Все м'ясо промиваємо та нарізаємо великими кубиками, приправляємо сіллю і перцем, і викладаємо в глибоку пластикову, або емальовану ємність. До м'яса додаємо подрібнену петрушку, порей, часник, морква і чебрець, накриваємо все харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на ніч.
    Гусятницю, або будь-товстостінний казанок змащуємо качиним жиром, укладаємо шарами нарізану картоплю, мариноване м'ясо і овочі, не забуваючи приправляти кожен шар сіллю і перцем. Зверху викладаємо товсті кубики жирного бекону і виливаємо сік, що залишився після маринування.
    В тарілці змішуємо борошно з 5 столовими ложками води, замішуємо щільне тісто розкачуємо його в джгут і поміщаємо поверх страви. Заливаємо м'ясо з овочами водою так, щоб покрити і поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку на 3 з половиною години.
    Перед подачею м'ясо, тушковане з овочами шарами, посипаємо свіжою петрушкою.

    М'ясо, тушковане з овочами і розмарином


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 500 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • часник - 2 зубчики;

  • сухе червоне вино - 1/2 ст.;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • сушений чебрець - 1 ч. ложка;

  • свіжий розмарин - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • вода - 120 мл;

  • морква - 2 шт.;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • нарізана петрушка - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину промиваємо та нарізаємо великими кубиками. Обсмажуємо кубики м'яса на рослинному маслі в сотейнику, або товстостінному
    М'ясо, тушковане з овочами
    казанку. Як тільки м'ясо зарум'яниться, прибираємо його з плити, наливаємо ще трохи олії в жаровню і обсмажуємо на ньому цибулю, селеру і моркву. За хвилину до кінця приготування овочів, додаємо до них нарізаний часник, трохи вина, і тушкуємо пару хвилин.
    Присмачую овочі прянощами і травами: розмарином, чебрецем, орегано, паприкою, лавровим листом, сіллю і перцем. Повертаємо в жаровню м'ясо, наливаємо воду, додаємо томати і накриваємо кришкою. Доводимо вміст жаровні до кипіння на сильному вогні, а потім зменшуємо жар і продовжуємо готування ще 2 години. Прикрашаємо готове блюдо рубаною петрушкою.
    М'ясо тушковане за цим рецептом можна приготувати із замороженими овочами, наприклад горошком, кукурудзою, або цвітною капустою .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
    Картопля з овочами
    Картопля з овочами
    Картопля з овочами - універсальний гарнір в будь-який час року. Завдяки своїй дешевизні, таке блюдо можна зустріти практично на будь-якому столі.