М'ясо, тушковане з овочами
Тушковані страви навряд чи назвеш стравою на швидку руку, однак простота приготування м'яса таким способом вивела його в фаворити сімейного обіду. Дуже дієтичне, але при цьому ніжне й ароматне м'ясо не вимагає гарніру, адже овочі відмінно виступлять в цій ролі.
Інгредієнти:
селера - 2 стебла;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
лавровий лист - 5 шт.;
чебрець - 3 гілочки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст. ложки;
томатна паста - 2 ст. ложки;
вустерширський соус - 2 ст. ложки;
яловичий бульйон - 500 мл;
яловичина для рагу - 850 р.
Приготування
У товстостінній посуді для рагу розтоплюємо вершкове масло з оливковою. Закладаємо в ємність нарізану селеру, кубики цибулі і кружечки моркви, смажимо овочі 10 хвилин до м'якості, а після додаємо борошно і томатну пасту. Присмачую блюдо вустерширським соусом і заливаємо бульйоном. Яловичину нарізаємо великими кубиками і занурюємо в бульйон з овочами. Доводимо вміст каструлі до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, накриваємо блюдо кришкою і прибираємо з плити. Тушкуємо м'ясо з овочами в духовці при 160 градусах близько 2 з половиною години під кришкою, а потім ще півгодини - годину без кришки, щоб соус упарился і став густішим.
Інгредієнти:
яловичина (шийна частина) - 500 г;
свинина (плечова частина) - 500 г;
ягнятина (плечова частина) - 500 г;
сіль, перець - за смаком;
сухе біле вино - 3 ст.;
петрушка (подрібнена) - 1/4 ст.;
часник - 5 зубчиків;
морква - 2 шт.;
цибуля порей - 1 шт.;
чебрець - 2 гілки;
качиний жир - 1/4 ст.;
картопля - 1 кг;
бекон - 500 г;
борошно - 1 ст.
Приготування
Все м'ясо промиваємо та нарізаємо великими кубиками, приправляємо сіллю і перцем, і викладаємо в глибоку пластикову, або емальовану ємність. До м'яса додаємо подрібнену петрушку, порей, часник, морква і чебрець, накриваємо все харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на ніч.
Гусятницю, або будь-товстостінний казанок змащуємо качиним жиром, укладаємо шарами нарізану картоплю, мариноване м'ясо і овочі, не забуваючи приправляти кожен шар сіллю і перцем. Зверху викладаємо товсті кубики жирного бекону і виливаємо сік, що залишився після маринування.
В тарілці змішуємо борошно з 5 столовими ложками води, замішуємо щільне тісто розкачуємо його в джгут і поміщаємо поверх страви. Заливаємо м'ясо з овочами водою так, щоб покрити і поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку на 3 з половиною години.
Перед подачею м'ясо, тушковане з овочами шарами, посипаємо свіжою петрушкою.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 500 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
часник - 2 зубчики;
сухе червоне вино - 1/2 ст.;
сушений орегано - 1 ч. ложка;
сушений чебрець - 1 ч. ложка;
свіжий розмарин - 1 ст. ложка;
паприка - 1 ч. ложка;
лавровий лист - 1 шт.;
вода - 120 мл;
морква - 2 шт.;
томати у власному соку - 1 банка;
нарізана петрушка - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичину промиваємо та нарізаємо великими кубиками. Обсмажуємо кубики м'яса на рослинному маслі в сотейнику, або товстостінному казанку. Як тільки м'ясо зарум'яниться, прибираємо його з плити, наливаємо ще трохи олії в жаровню і обсмажуємо на ньому цибулю, селеру і моркву. За хвилину до кінця приготування овочів, додаємо до них нарізаний часник, трохи вина, і тушкуємо пару хвилин.
Присмачую овочі прянощами і травами: розмарином, чебрецем, орегано, паприкою, лавровим листом, сіллю і перцем. Повертаємо в жаровню м'ясо, наливаємо воду, додаємо томати і накриваємо кришкою. Доводимо вміст жаровні до кипіння на сильному вогні, а потім зменшуємо жар і продовжуємо готування ще 2 години. Прикрашаємо готове блюдо рубаною петрушкою.
М'ясо тушковане за цим рецептом можна приготувати із замороженими овочами, наприклад горошком, кукурудзою, або цвітною капустою .
Рецепт тушкованого м'яса з овочами
Інгредієнти:
Приготування
У товстостінній посуді для рагу розтоплюємо вершкове масло з оливковою. Закладаємо в ємність нарізану селеру, кубики цибулі і кружечки моркви, смажимо овочі 10 хвилин до м'якості, а після додаємо борошно і томатну пасту. Присмачую блюдо вустерширським соусом і заливаємо бульйоном. Яловичину нарізаємо великими кубиками і занурюємо в бульйон з овочами. Доводимо вміст каструлі до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, накриваємо блюдо кришкою і прибираємо з плити. Тушкуємо м'ясо з овочами в духовці при 160 градусах близько 2 з половиною години під кришкою, а потім ще півгодини - годину без кришки, щоб соус упарился і став густішим.
Як приготувати тушковане м'ясо з овочами по-східному?
Інгредієнти:
Приготування
Все м'ясо промиваємо та нарізаємо великими кубиками, приправляємо сіллю і перцем, і викладаємо в глибоку пластикову, або емальовану ємність. До м'яса додаємо подрібнену петрушку, порей, часник, морква і чебрець, накриваємо все харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на ніч.
Гусятницю, або будь-товстостінний казанок змащуємо качиним жиром, укладаємо шарами нарізану картоплю, мариноване м'ясо і овочі, не забуваючи приправляти кожен шар сіллю і перцем. Зверху викладаємо товсті кубики жирного бекону і виливаємо сік, що залишився після маринування.
В тарілці змішуємо борошно з 5 столовими ложками води, замішуємо щільне тісто розкачуємо його в джгут і поміщаємо поверх страви. Заливаємо м'ясо з овочами водою так, щоб покрити і поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку на 3 з половиною години.
Перед подачею м'ясо, тушковане з овочами шарами, посипаємо свіжою петрушкою.
М'ясо, тушковане з овочами і розмарином
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину промиваємо та нарізаємо великими кубиками. Обсмажуємо кубики м'яса на рослинному маслі в сотейнику, або товстостінному казанку. Як тільки м'ясо зарум'яниться, прибираємо його з плити, наливаємо ще трохи олії в жаровню і обсмажуємо на ньому цибулю, селеру і моркву. За хвилину до кінця приготування овочів, додаємо до них нарізаний часник, трохи вина, і тушкуємо пару хвилин.
Присмачую овочі прянощами і травами: розмарином, чебрецем, орегано, паприкою, лавровим листом, сіллю і перцем. Повертаємо в жаровню м'ясо, наливаємо воду, додаємо томати і накриваємо кришкою. Доводимо вміст жаровні до кипіння на сильному вогні, а потім зменшуємо жар і продовжуємо готування ще 2 години. Прикрашаємо готове блюдо рубаною петрушкою.
М'ясо тушковане за цим рецептом можна приготувати із замороженими овочами, наприклад горошком, кукурудзою, або цвітною капустою .
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
Квасоля, тушкована з овочами
Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
Картопля з овочами
Картопля з овочами - універсальний гарнір в будь-який час року. Завдяки своїй дешевизні, таке блюдо можна зустріти практично на будь-якому столі.