Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо по-французьки з грибами

М'ясо по-французьки з грибами

5-01-2015, 10:12
1 083
М'ясо по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - ситна страва і ароматне. Воно аж ніяк не має нічого спільного з запеченими під сиром і майонезом м'ясними відбивними, навпаки, м'ясо, приготоване таким чином, вельми диетично і, безумовно, більш корисно. Про сьогодення м'ясо по-французьки піде мова далі.

М'ясо по-французьки з грибами і картоплею


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • яловичий стейк - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • бекон - 200 г;

  • печериці - 400 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • червоне сухе вино - 3 ст.;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • стебла петрушки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 150 градусів. Жаровню ставимо на вогонь плити і наливаємо в неї половину масла. Яловичину нарізаємо кубиками і порціями, в три підходи, закладаємо її в жаровню і обсмажуємо до золотистого кольору.
    Залишки масла розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ній кільця ріпчастої цибулі 5 хвилин. Далі до цибулі додаємо скибочки бекону, картопля і нарізані гриби, продовжуємо готування ще 5 хвилин, додаємо борошно і перемішуємо, а потім перекладаємо всі, в тому числі і м'ясо, в жаровню. Чебрець, стебла петрушки і лавровий лист перев'язуємо ниткою і кладемо до решти інгредієнтів. Заливаємо сумішшю страву яловичого бульйону і вина і ставимо накритим в духовку на 1 1/2-2 години.
    Якщо ж ви бажаєте приготувати м'ясо по-французьки з грибами в мультиварці, то попередньо обсмажені інгредієнти слід готувати в режимі "Гасіння" 2 години.

    М'ясо по-французьки з грибами і помідорами


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 750 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • гриби - 350 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яловичий бульйон - 400 мл;

  • стручковий горох - 2 ст.;

  • червоне вино - 1/4 ст.;

  • томати черрі - 1 ст.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо соломкою. Оливкова олія наливаємо в сковороду і розігріваємо. Смажимо яловичину 2-3 хвилини, після чого перекладаємо на тарілку. Замість м'яса на сковороду кладемо тонкі кільця цибулі, нарізані гриби і трохи часнику. Готуємо все до м'якості цибулі.
    Посипаємо пасеровку борошном, сіллю і перцем, а потім заливаємо сумішшю бульйону і вина. Готуємо страву, при постійному помішуванні до загусання соусу. В густому соусі підігріваємо шматочки томатів черрі і цукровий горошок. В останню чергу кладемо на сковороду м'ясо і ретельно перемішуємо.
    М'ясо по-французьки, за бажанням, можна зробити зі свинини з грибами, в такому разі і яловичий бульйон доведеться замінити свинячим.

    М'ясо по-французьки з курки з грибами


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • курячі стегенця - 6 шт;

  • курячий бульйон - 700 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 400 г;

  • біле сухе вино - 300 мл;

  • вершки - 285 мл


  • Приготування
    Масло розігріваємо в глибокій товстостінній сковороді або сотейнику. Тим часом, курячі окости рубаємо по суглобам, розділяючи їх таким чином на стегна і гомілки. Обсмажуємо курятину до золотистого кольору, приблизно по 5 хвилин з кожної сторони.
    М'ясо по-французьки з грибами
    Заливаємо курятину бульйоном так, щоб покрити, а потім чекаємо, поки бульйон дійде до кипіння, після чого продовжуємо тушкувати курятину 30-35 хвилин.
    В іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Збільшуємо вогонь і додаємо до цибулі гриби. Смажимо все разом 3 хвилини, приправляємо, посипаємо борошном, а потім заливаємо білим вином і чекаємо, поки рідина не випарується на 2/3.
    Бульйон, в якому тушкувалась курятина, також виливаємо в сковороду з цибулею, знову випариваем рідину до колишнього кількості. Тепер доповнюємо наш соус вершки, доводимо до кипіння і чекаємо, поки соус загусне. Заливаємо вершковим соусом курятину і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке підійде для повсякденного меню. І сьогодні ми підкажемо вам кілька нових
    Відбивні з грибами
    Відбивні з грибами
    Відбивні з грибами - чудове блюдо, яке припаде до смаку багатьом, до того ж приготувати його досить просто. А подавати їх можна до будь гарнірів.
    Рагу з грибами
    Рагу з грибами
    Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
    М'ясо по-французьки з курки
    М'ясо по-французьки з курки
    Напевно, багато хто з вас знайомі з таким чудовим блюдом, а м'ясо по-французьки. Способів його створення досить багато. І сьогодні ми пропонуємо вам