М'ясо по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - ситна страва і ароматне. Воно аж ніяк не має нічого спільного з запеченими під сиром і майонезом м'ясними відбивними, навпаки, м'ясо, приготоване таким чином, вельми диетично і, безумовно, більш корисно. Про сьогодення м'ясо по-французьки піде мова далі.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
яловичий стейк - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
бекон - 200 г;
печериці - 400 г;
картопля - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
борошно - 2 ст. ложки;
червоне сухе вино - 3 ст.;
яловичий бульйон - 1 ст.;
лавровий лист - 2 шт.;
чебрець - 2 гілочки;
стебла петрушки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 150 градусів. Жаровню ставимо на вогонь плити і наливаємо в неї половину масла. Яловичину нарізаємо кубиками і порціями, в три підходи, закладаємо її в жаровню і обсмажуємо до золотистого кольору.
Залишки масла розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ній кільця ріпчастої цибулі 5 хвилин. Далі до цибулі додаємо скибочки бекону, картопля і нарізані гриби, продовжуємо готування ще 5 хвилин, додаємо борошно і перемішуємо, а потім перекладаємо всі, в тому числі і м'ясо, в жаровню. Чебрець, стебла петрушки і лавровий лист перев'язуємо ниткою і кладемо до решти інгредієнтів. Заливаємо сумішшю страву яловичого бульйону і вина і ставимо накритим в духовку на 1 1/2-2 години.
Якщо ж ви бажаєте приготувати м'ясо по-французьки з грибами в мультиварці, то попередньо обсмажені інгредієнти слід готувати в режимі "Гасіння" 2 години.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 750 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
гриби - 350 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
борошно - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
яловичий бульйон - 400 мл;
стручковий горох - 2 ст.;
червоне вино - 1/4 ст.;
томати черрі - 1 ст.
Приготування
Яловичину нарізаємо соломкою. Оливкова олія наливаємо в сковороду і розігріваємо. Смажимо яловичину 2-3 хвилини, після чого перекладаємо на тарілку. Замість м'яса на сковороду кладемо тонкі кільця цибулі, нарізані гриби і трохи часнику. Готуємо все до м'якості цибулі.
Посипаємо пасеровку борошном, сіллю і перцем, а потім заливаємо сумішшю бульйону і вина. Готуємо страву, при постійному помішуванні до загусання соусу. В густому соусі підігріваємо шматочки томатів черрі і цукровий горошок. В останню чергу кладемо на сковороду м'ясо і ретельно перемішуємо.
М'ясо по-французьки, за бажанням, можна зробити зі свинини з грибами, в такому разі і яловичий бульйон доведеться замінити свинячим.
Інгредієнти:
рослинне масло - 2 ст. ложки;
курячі стегенця - 6 шт;
курячий бульйон - 700 мл;
вершкове масло - 50 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
печериці - 400 г;
біле сухе вино - 300 мл;
вершки - 285 мл
Приготування
Масло розігріваємо в глибокій товстостінній сковороді або сотейнику. Тим часом, курячі окости рубаємо по суглобам, розділяючи їх таким чином на стегна і гомілки. Обсмажуємо курятину до золотистого кольору, приблизно по 5 хвилин з кожної сторони.
Заливаємо курятину бульйоном так, щоб покрити, а потім чекаємо, поки бульйон дійде до кипіння, після чого продовжуємо тушкувати курятину 30-35 хвилин.
В іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Збільшуємо вогонь і додаємо до цибулі гриби. Смажимо все разом 3 хвилини, приправляємо, посипаємо борошном, а потім заливаємо білим вином і чекаємо, поки рідина не випарується на 2/3.
Бульйон, в якому тушкувалась курятина, також виливаємо в сковороду з цибулею, знову випариваем рідину до колишнього кількості. Тепер доповнюємо наш соус вершки, доводимо до кипіння і чекаємо, поки соус загусне. Заливаємо вершковим соусом курятину і подаємо.
М'ясо по-французьки з грибами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 150 градусів. Жаровню ставимо на вогонь плити і наливаємо в неї половину масла. Яловичину нарізаємо кубиками і порціями, в три підходи, закладаємо її в жаровню і обсмажуємо до золотистого кольору.
Залишки масла розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ній кільця ріпчастої цибулі 5 хвилин. Далі до цибулі додаємо скибочки бекону, картопля і нарізані гриби, продовжуємо готування ще 5 хвилин, додаємо борошно і перемішуємо, а потім перекладаємо всі, в тому числі і м'ясо, в жаровню. Чебрець, стебла петрушки і лавровий лист перев'язуємо ниткою і кладемо до решти інгредієнтів. Заливаємо сумішшю страву яловичого бульйону і вина і ставимо накритим в духовку на 1 1/2-2 години.
Якщо ж ви бажаєте приготувати м'ясо по-французьки з грибами в мультиварці, то попередньо обсмажені інгредієнти слід готувати в режимі "Гасіння" 2 години.
М'ясо по-французьки з грибами і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо соломкою. Оливкова олія наливаємо в сковороду і розігріваємо. Смажимо яловичину 2-3 хвилини, після чого перекладаємо на тарілку. Замість м'яса на сковороду кладемо тонкі кільця цибулі, нарізані гриби і трохи часнику. Готуємо все до м'якості цибулі.
Посипаємо пасеровку борошном, сіллю і перцем, а потім заливаємо сумішшю бульйону і вина. Готуємо страву, при постійному помішуванні до загусання соусу. В густому соусі підігріваємо шматочки томатів черрі і цукровий горошок. В останню чергу кладемо на сковороду м'ясо і ретельно перемішуємо.
М'ясо по-французьки, за бажанням, можна зробити зі свинини з грибами, в такому разі і яловичий бульйон доведеться замінити свинячим.
М'ясо по-французьки з курки з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Масло розігріваємо в глибокій товстостінній сковороді або сотейнику. Тим часом, курячі окости рубаємо по суглобам, розділяючи їх таким чином на стегна і гомілки. Обсмажуємо курятину до золотистого кольору, приблизно по 5 хвилин з кожної сторони.
Заливаємо курятину бульйоном так, щоб покрити, а потім чекаємо, поки бульйон дійде до кипіння, після чого продовжуємо тушкувати курятину 30-35 хвилин.
В іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Збільшуємо вогонь і додаємо до цибулі гриби. Смажимо все разом 3 хвилини, приправляємо, посипаємо борошном, а потім заливаємо білим вином і чекаємо, поки рідина не випарується на 2/3.
Бульйон, в якому тушкувалась курятина, також виливаємо в сковороду з цибулею, знову випариваем рідину до колишнього кількості. Тепер доповнюємо наш соус вершки, доводимо до кипіння і чекаємо, поки соус загусне. Заливаємо вершковим соусом курятину і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з грибами і м'ясом
Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
Картопля, тушкована з куркою
Картопля, тушкована з куркою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке підійде для повсякденного меню. І сьогодні ми підкажемо вам кілька нових
Відбивні з грибами
Відбивні з грибами - чудове блюдо, яке припаде до смаку багатьом, до того ж приготувати його досить просто. А подавати їх можна до будь гарнірів.
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
М'ясо по-французьки з курки
Напевно, багато хто з вас знайомі з таким чудовим блюдом, а м'ясо по-французьки. Способів його створення досить багато. І сьогодні ми пропонуємо вам