М'ясо по-французьки з курки

Як приготувати курку по-французьки?
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому шматки курки попередньо приправлені сіллю і перцем з обох сторін. Загальний час прожарювання - 15-20 хвилин, з них 15 хвилин ми смажимо м'ясо шкіркою вниз, а після перевертаємо і продовжуємо обжарку ще 5 хвилин.
Залишки курячого жиру зливаємо зі сковороди, курятину знімаємо на окреме блюдо, а на її місце кладемо овочі: нарізану селеру, моркву і цибулю. Тепер кладемо на сковороду нарізану кубиками шинку, вона замінить курячий жир, тому страва не пригорить, і додасть страві більше аромату. Через 8-10 хвилин наливаємо в сковороду вино і курячий бульйон повертаємо куру на сковороду, доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все разом 20-25 хвилин. Тепер курятину знову прибираємо на окрему страву, а вогонь під сковородою збільшуємо. Як тільки обсяг рідини зменшиться в 2 рази, на сковороду можна буде влити вершки і прибрати соус з вогню.
Подавати курку по-французьки можна з картоплею, локшиною чи окремо, неодмінно полив соусом з овочами.
Курка по-французьки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куру споліскують холодною водою і обсушуємо паперовими рушниками. Викладаємо тушку на деко для запікання і гарненько натираємо маслом. В порожнину курки закладаємо часник, листя лавра, розмарин і чебрець. Гарненько посипаємо поверхню і порожнину курки сіллю і перцем. По периметру курячої тушки розкладаємо картоплю і цибулю, а понад збризкуємо все це неподобство вином і курячим бульйоном. Випікаємо куру 1 1/2-2 години, а перед подачею залишаємо постояти 10 хвилин.
Курку по-французьки можна приготувати і в мультиварці виставивши режим "Випічка" на 1 годину, не забуваючи перевертати тушку кожні 20 хвилин на іншу сторону, для створення рівномірної золотистої скоринки.
Рецепт курки по-французьки з грибами
Інгредієнти:
Приготування

Поки м'ясо готується, займемося пассеровкой цибулі на вершковому маслі. Коли цибуля стане напівпрозорим, додаємо до нього гриби і смажимо ще 3 хвилини. Потім, пасерування слід полити вином і залишити гаситься 6-8 хвилин, після чого прибрати соус з вогню.
Коли курка буде готова, бульйон проціджуємо і виливаємо в грибний соус, уварюють соус на 2/3 додаємо вершки і викладаємо куру. Готуємо все разом ще 2-3 хвилини і подаємо до столу, посипавши свіжою петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих

Качка з овочами в духовці
Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо

Печеня з курки з картоплею
Печеня - популярне блюдо, яке знайоме багатьом. Його можна приготувати з будь-якого м'яса - яловичини, баранини, свинини. І сьогодні ми поговоримо

Курка з картоплею в духовці
Картопля з м'ясом - саме універсальне блюдо на нашому столі. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів приготування

Курка з паприкою
Якщо вам до смаку яскраві і гострі страви, то паприка - ваш постійний супутник у приготуванні різноманітних страв. Одне з найбільш вдалих поєднань з

М'ясо по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його