Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо по-французьки з курки

М'ясо по-французьки з курки

5-01-2015, 10:13
958
М'ясо по-французьки з курки
У французькій кухні існує безліч рецептів приготування курячого м'яса, тому для справжніх шанувальників курятини все це різноманіття стане справжнім скарбом. Забудьте про всіх тих рецептах м'яса по-французьки які ви зустрічали на просторах рунета, відкладіть в сторону майонез і велика кількість сиру і пориньте в справжню французьку кухню разом з нами.

Як приготувати курку по-французьки?


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • курятина - 1 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • бекон - 60 г;

  • селера - 1/2 стебла;

  • сухе біле вино - 3/4 ст.;

  • курячий бульйон - 3/4 ст.;

  • вершки - 3 ст. ложки;

  • петрушка.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому шматки курки попередньо приправлені сіллю і перцем з обох сторін. Загальний час прожарювання - 15-20 хвилин, з них 15 хвилин ми смажимо м'ясо шкіркою вниз, а після перевертаємо і продовжуємо обжарку ще 5 хвилин.
    Залишки курячого жиру зливаємо зі сковороди, курятину знімаємо на окреме блюдо, а на її місце кладемо овочі: нарізану селеру, моркву і цибулю. Тепер кладемо на сковороду нарізану кубиками шинку, вона замінить курячий жир, тому страва не пригорить, і додасть страві більше аромату. Через 8-10 хвилин наливаємо в сковороду вино і курячий бульйон повертаємо куру на сковороду, доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все разом 20-25 хвилин. Тепер курятину знову прибираємо на окрему страву, а вогонь під сковородою збільшуємо. Як тільки обсяг рідини зменшиться в 2 рази, на сковороду можна буде влити вершки і прибрати соус з вогню.
    Подавати курку по-французьки можна з картоплею, локшиною чи окремо, неодмінно полив соусом з овочами.

    Курка по-французьки в духовці


    Інгредієнти:

  • ціла курка - 2 кг;

  • оливкова олія - 20 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • розмарин, чебрець - 2 гілочки;

  • сухе біле вино - 125 мл;

  • курячий бульйон - 250 мл


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куру споліскують холодною водою і обсушуємо паперовими рушниками. Викладаємо тушку на деко для запікання і гарненько натираємо маслом. В порожнину курки закладаємо часник, листя лавра, розмарин і чебрець. Гарненько посипаємо поверхню і порожнину курки сіллю і перцем. По периметру курячої тушки розкладаємо картоплю і цибулю, а понад збризкуємо все це неподобство вином і курячим бульйоном. Випікаємо куру 1 1/2-2 години, а перед подачею залишаємо постояти 10 хвилин.
    Курку по-французьки можна приготувати і в мультиварці виставивши режим "Випічка" на 1 годину, не забуваючи перевертати тушку кожні 20 хвилин на іншу сторону, для створення рівномірної золотистої скоринки.

    Рецепт курки по-французьки з грибами


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • курячі ніжки - 6 шт.;

  • курячий бульйон - 700 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • суміш з диких грибів - 400 г;

  • біле сухе вино - 300 мл;

  • вершки - 280 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    М'ясо по-французьки з курки
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому курячі ніжки 8-10 хвилин шкіркою вниз до золотистого кольору. Викладаємо обсмажені ніжки в жаровню і заливаємо бульйоном так, щоб покрити курку. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь, накривши жаровню кришкою, але залишивши отвір для виходу пари. Тушкуємо курятину 30-35 хвилин.
    Поки м'ясо готується, займемося пассеровкой цибулі на вершковому маслі. Коли цибуля стане напівпрозорим, додаємо до нього гриби і смажимо ще 3 хвилини. Потім, пасерування слід полити вином і залишити гаситься 6-8 хвилин, після чого прибрати соус з вогню.
    Коли курка буде готова, бульйон проціджуємо і виливаємо в грибний соус, уварюють соус на 2/3 додаємо вершки і викладаємо куру. Готуємо все разом ще 2-3 хвилини і подаємо до столу, посипавши свіжою петрушкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний суп з глив - рецепт
    Грибний суп з глив - рецепт
    Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих
    Качка з овочами в духовці
    Качка з овочами в духовці
    Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
    Печеня з курки з картоплею
    Печеня з курки з картоплею
    Печеня - популярне блюдо, яке знайоме багатьом. Його можна приготувати з будь-якого м'яса - яловичини, баранини, свинини. І сьогодні ми поговоримо
    Курка з картоплею в духовці
    Курка з картоплею в духовці
    Картопля з м'ясом - саме універсальне блюдо на нашому столі. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів приготування
    Курка з паприкою
    Курка з паприкою
    Якщо вам до смаку яскраві і гострі страви, то паприка - ваш постійний супутник у приготуванні різноманітних страв. Одне з найбільш вдалих поєднань з
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його