Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з картоплею в духовці

Курка з картоплею в духовці

19-03-2015, 16:23
952
Курка з картоплею в духовці
Що не кажи, а ні страви універсальніше, ніж картопля з м'ясом. Готувати його можна різними способами, але найбільш простим і доступним навіть для початківця кулінара залишається гасіння, про нього і піде мова в нашій сьогоднішній статті.

Рецепт курки з картоплею в духовці


Інгредієнти:

  • курячі крильця - 5 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • соєвий соус - 2 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • біле сухе вино - 1 ч. ложка;

  • кунжутна олія;

  • вода - 50-70 мл


  • Приготування
    Курячі крильця миємо й обсушуємо. Розрізаємо крила на дві половини по суглобам і посипаємо крохмалем. Заливаємо курятину сумішшю з половини чайної ложки соєвого соусу , пари столових ложок олії і ложки сухого вина, перемішуємо і залишаємо насититься смаком на 20-30 хвилин.
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому скибочки картопляних бульб до золотистої скоринки, але не доводимо до готовності. Аналогічним чином смажимо і моркву, а потім і тонкі кільця цибулі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього курятину і підрум'янюємо на сильному вогні.
    Розкладаємо обсмажені овочі і куру в горщики, кладемо зверху шматочки томатів і заливаємо все водою. Додаємо залишився соєвий соус. Ставимо горщики у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

    Курка з картоплею і грибами в горщиках


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 15 кг;

  • кумин - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець - 1/4 ч. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • картопля - 6 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • квасоля консервована - 350 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Шматки курятини миємо й обсушуємо. Посипаємо м'ясо кумином, сіллю і перцем. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки, близько 10 хвилин. Прибираємо курятину на тарілку, а на її місце кладемо шматочки болгарського перцю, подрібнений часник і гриби. Як тільки надлишки вологи з грибів випарятся, а перець стане м'яким - знімаємо сковороду з вогню. Картоплю чистимо, ріжемо й відварюємо до напівготовності.
    На дно горщика кладемо курятину і заливаємо її 50 мл води або бульйону. Поверх розподіляємо квасолю, картоплю, гриби і перець. Ставимо горщики в духовку розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин. Картопля з куркою і грибами в горщику може подаватися самостійно, прикрашена петрушкою або з гарніром з рису.

    Курка з картоплею, тушкована в горщиках


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 15 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • картопля - 1 кг;

  • томати у власному соку - 500 г;

  • курячий бульйон - 1 л;

  • арахісове масло -1 ст.;

  • арахіс смажений - 1 ст.;

  • мелений коріандр - 1 ст. ложка;

  • кайенский перець - 1 ч. ложка;

  • петрушка;

  • сіль, перець за смаком.


  • Курка з картоплею в духовці
    Приготування
    У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки курки ретельно приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо до золотистого кольору. На окремій сковороді підрум'янюємо нарізану кільцями цибулю 3-4 хвилини, після чого додаємо до нього імбир і пропущений через прес часник. Картоплю чистимо і нарізаємо, шматочки бульб додаємо до цибулі засмажки. Курку з овочами розкладаємо по горщикам.
    Ставимо На вогонь каструльку з бульйоном, додаємо в неї томати у власному соку, арахісове масло, коріандр, кайенский перець і подрібнені горіхи. Перемішуємо і чекаємо, коли соус закипить, після чого заливаємо їм вміст горщиків. Ставимо куру з картоплею в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована картопля в горщиках
    Тушкована картопля в горщиках
    Створення страв у горщиках не вимагає особливих кулінарних навичок. З такими рецептами можуть впоратися навіть новачки. І сьогодні ми розповімо, як
    Яловичина в горщику з картоплею
    Яловичина в горщику з картоплею
    Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке підійде для повсякденного меню. І сьогодні ми підкажемо вам кілька нових
    Печеня з курки з картоплею
    Печеня з курки з картоплею
    Печеня - популярне блюдо, яке знайоме багатьом. Його можна приготувати з будь-якого м'яса - яловичини, баранини, свинини. І сьогодні ми поговоримо
    М'ясо по-французьки з курки
    М'ясо по-французьки з курки
    Напевно, багато хто з вас знайомі з таким чудовим блюдом, а м'ясо по-французьки. Способів його створення досить багато. І сьогодні ми пропонуємо вам
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його