Що не кажи, а ні страви універсальніше, ніж картопля з м'ясом. Готувати його можна різними способами, але найбільш простим і доступним навіть для початківця кулінара залишається гасіння, про нього і піде мова в нашій сьогоднішній статті.
Рецепт курки з картоплею в духовці
Інгредієнти: курячі крильця - 5 шт.; картопля - 3 шт.; помідори - 2 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; соєвий соус - 2 ч. ложка; крохмаль - 1 ч. ложка; біле сухе вино - 1 ч. ложка; кунжутна олія; вода - 50-70 мл Приготування Курячі крильця миємо й обсушуємо. Розрізаємо крила на дві половини по суглобам і посипаємо крохмалем. Заливаємо курятину сумішшю з половини чайної ложки соєвого соусу , пари столових ложок олії і ложки сухого вина, перемішуємо і залишаємо насититься смаком на 20-30 хвилин.
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому скибочки картопляних бульб до золотистої скоринки, але не доводимо до готовності. Аналогічним чином смажимо і моркву, а потім і тонкі кільця цибулі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього курятину і підрум'янюємо на сильному вогні.
Розкладаємо обсмажені овочі і куру в горщики, кладемо зверху шматочки томатів і заливаємо все водою. Додаємо залишився соєвий соус. Ставимо горщики у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Курка з картоплею і грибами в горщиках
Інгредієнти: курячі стегенця - 15 кг; кумин - 2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; перець - 1/4 ч. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; копчена паприка - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; картопля - 6 шт.; печериці - 300 г; квасоля консервована - 350 г; болгарський перець - 1 шт.; петрушка. Приготування Шматки курятини миємо й обсушуємо. Посипаємо м'ясо кумином, сіллю і перцем. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки, близько 10 хвилин. Прибираємо курятину на тарілку, а на її місце кладемо шматочки болгарського перцю, подрібнений часник і гриби. Як тільки надлишки вологи з грибів випарятся, а перець стане м'яким - знімаємо сковороду з вогню. Картоплю чистимо, ріжемо й відварюємо до напівготовності.
На дно горщика кладемо курятину і заливаємо її 50 мл води або бульйону. Поверх розподіляємо квасолю, картоплю, гриби і перець. Ставимо горщики в духовку розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин. Картопля з куркою і грибами в горщику може подаватися самостійно, прикрашена петрушкою або з гарніром з рису.
Курка з картоплею, тушкована в горщиках
Інгредієнти: курячі ніжки - 15 кг; рослинне масло - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; імбир тертий - 1 ч. ложка; часник - 4-5 зубчиків; картопля - 1 кг; томати у власному соку - 500 г; курячий бульйон - 1 л; арахісове масло -1 ст.; арахіс смажений - 1 ст.; мелений коріандр - 1 ст. ложка; кайенский перець - 1 ч. ложка; петрушка; сіль, перець за смаком. Приготування У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки курки ретельно приправляємо сіллю і перцем і обсмажуємо до золотистого кольору. На окремій сковороді підрум'янюємо нарізану кільцями цибулю 3-4 хвилини, після чого додаємо до нього імбир і пропущений через прес часник. Картоплю чистимо і нарізаємо, шматочки бульб додаємо до цибулі засмажки. Курку з овочами розкладаємо по горщикам.
Ставимо На вогонь каструльку з бульйоном, додаємо в неї томати у власному соку, арахісове масло, коріандр, кайенский перець і подрібнені горіхи. Перемішуємо і чекаємо, коли соус закипить, після чого заливаємо їм вміст горщиків. Ставимо куру з картоплею в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.