Тушкована картопля в горщиках
Приготування в горщиках не вимагає ніяких особливих кулінарних талантів. З приготуванням представлених у цій статті рецептів впорається навіть дитина, а простота страви ні скільки не вплине на його смак.
Інгредієнти:
картопля - 450 г;
ягнятина - 600 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 200 г;
розмарин - 2 гілочки;
рослинна олія;
сіль, перець;
яловичий бульйон - 500 р.
Приготування
Ягнятину моєму, очищаємо від плівок і жив. Нарізаємо м'ясо великими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, не доводячи до готовності.
На окремій сковороді смажимо тонкі кільця цибулі до золотистого кольору. Додаємо до цибулі гриби і продовжуємо готування до повного випаровування вологи. Разом з грибами на сковороду відправляються і листя розмарину, а також добру пучку солі і перцю.
Картоплю чистимо і нарізаємо на тонкі скибочки. Обварюють бульби 3-4 хвилини в киплячій підсоленій воді.
Починаємо збирати нашу страву. На дно горщика кладемо м'ясо, зверху подушку з грибів з цибулею і вінчаємо блюдо кружечками картоплі. Заливаємо горщики яловичим бульйоном і ставимо в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Картопля, тушкована з м'ясом у горщиках має додатково постояти під грилем без кришки, до утворення на поверхні картоплі золотистої скоринки.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
свинячий фарш - 300 г;
яйце - 3 шт.;
заморожена суміш овочів (броколі, кукурудза, горошок та ін) - 1 пакет;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
тертий сир - на смак;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
вершки;
свіжа петрушка;
сіль, перець.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо і відварюємо до готовності. Розминаємо бульби з маслом і вершками до утворення однорідного пюре. У пюре додаємо нарізану зелену цибулю і зелень петрушки.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. До зажаренному цибулі додаємо фарш, сіль, перець і смажимо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо заморожені овочі. Змішуємо овочі і фарш.
На дно змащеного маслом горщика укладаємо шар фаршу і овочів. Поверх розподіляємо картоплю. В центрі кожного горщика робимо невелике поглиблення і вбиваємо в нього яйце. По краях розподіляємо тертий твердий сир. Перешкодимо горщики під грилем до утворення золотистої кірочки на поверхні (десь на 7-10 хвилин). Ну, ось і все, наша тушкована картопелька зі свининою готова.
Тушкована картопля з м'ясом і грибами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Ягнятину моєму, очищаємо від плівок і жив. Нарізаємо м'ясо великими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, не доводячи до готовності.
На окремій сковороді смажимо тонкі кільця цибулі до золотистого кольору. Додаємо до цибулі гриби і продовжуємо готування до повного випаровування вологи. Разом з грибами на сковороду відправляються і листя розмарину, а також добру пучку солі і перцю.
Картоплю чистимо і нарізаємо на тонкі скибочки. Обварюють бульби 3-4 хвилини в киплячій підсоленій воді.
Починаємо збирати нашу страву. На дно горщика кладемо м'ясо, зверху подушку з грибів з цибулею і вінчаємо блюдо кружечками картоплі. Заливаємо горщики яловичим бульйоном і ставимо в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Картопля, тушкована з м'ясом у горщиках має додатково постояти під грилем без кришки, до утворення на поверхні картоплі золотистої скоринки.
Рецепт тушкованої картоплі зі свининою в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо і відварюємо до готовності. Розминаємо бульби з маслом і вершками до утворення однорідного пюре. У пюре додаємо нарізану зелену цибулю і зелень петрушки.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. До зажаренному цибулі додаємо фарш, сіль, перець і смажимо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо заморожені овочі. Змішуємо овочі і фарш.
На дно змащеного маслом горщика укладаємо шар фаршу і овочів. Поверх розподіляємо картоплю. В центрі кожного горщика робимо невелике поглиблення і вбиваємо в нього яйце. По краях розподіляємо тертий твердий сир. Перешкодимо горщики під грилем до утворення золотистої кірочки на поверхні (десь на 7-10 хвилин). Ну, ось і все, наша тушкована картопелька зі свининою готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, тушкована в горщику
Риба, тушкована в горщиках - неймовірно смачне і корисне страву, яка неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. А приготувати його досить
Картопля, тушкована з свининою
Тушкована картопля зі свининою - ситне блюдо і безпрограшний варіант для обіду або вечері. Така страва неодмінно сподобається вашим близьким і
Картопля з грибами і м'ясом
Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
Яловичина в горщику з картоплею
Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Курка з картоплею в духовці
Картопля з м'ясом - саме універсальне блюдо на нашому столі. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів приготування