Риба, тушкована в горщику
Рибка, тушкована у горщиках дуже корисна і надзвичайно смачна. Готується таке блюдо досить просто і неодмінно сподобається всім вашим гостям. Пропонуємо вам дізнатися детальніше про те, як тушкувати рибу в духовці.
Інгредієнти:
філе риби - 500 г;
картопля - 6 шт.;
сметана - 600 г;
печериці - 8 шт.;
часник - 3 зубчики;
топлене вершкове масло - 2 ст. ложки;
рибний бульйон - 1 ст.;
борошно для панірування;
зелень - для прикраси;
спеції.
Приготування
Отже, рибу промиваємо, обсушуємо, обробляємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Посипаємо філе сіллю і перцем, обвалюють в пшеничного борошні і смажимо на добре розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін. Гриби чистимо, шаткуємо скибочками і пасеруємо їх окремо на топленому маслі. Цибулину і часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо.
Очищену картоплю нарізаємо невеликими шматочками і змішуємо зі сметаною, часником і цибулею, приправляючи за смаком перцем і сіллю. Потім розкладаємо овочі по порційним глиняним горщикам, заповнюючи їх рівно до половини. Накриваємо кришечками і ставимо на 30 хвилин у розігріту духовку.
Коли картопля буде наполовину готовий, додаємо в горщики гриби, викладаємо рибні шматки, посипаємо будь-якими приправами, заливаємо підсоленим рибним бульйоном , який має майже повністю покрити спекотне. І знову, накривши все кришками, ставимо горщики в духовку, хвилин на 25. Тушкуємо страву до готовності і м'якості картоплі. Після цього акуратно виймаємо наше спекотне, накриваємо рушником і даємо рибі, тушкованої в горщиках постояти хвилин 10. При подачі на стіл посипаємо блюдо свіжої рубаною зеленню.
Інгредієнти:
риба (минтай, хек, тріска, судак) - 1 кг;
морква - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
спеції;
овочевий бульйон;
сметана - 2 ст. ложки;
борошно;
олія рослинна.
Приготування
Рибу чистимо, нарізаємо великими шматками, солимо, перчимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на маслечко до золотистої скоринки. Подрібнюємо овочі і окремо пасеруємо до м'якості. Потім додаємо до них сметану і перемішуємо. На дно горщиків кладемо трохи овочів, кидаємо лавровий листочок і викладаємо шматки риби. Зверху покриваємо всі залишилися овочами, вливаємо в кожен горщик трохи бульйону, накриваємо кришками і ставимо в духовку на 30 хвилин.
Риба, тушкована з картоплею в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Отже, рибу промиваємо, обсушуємо, обробляємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Посипаємо філе сіллю і перцем, обвалюють в пшеничного борошні і смажимо на добре розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін. Гриби чистимо, шаткуємо скибочками і пасеруємо їх окремо на топленому маслі. Цибулину і часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо.
Очищену картоплю нарізаємо невеликими шматочками і змішуємо зі сметаною, часником і цибулею, приправляючи за смаком перцем і сіллю. Потім розкладаємо овочі по порційним глиняним горщикам, заповнюючи їх рівно до половини. Накриваємо кришечками і ставимо на 30 хвилин у розігріту духовку.
Коли картопля буде наполовину готовий, додаємо в горщики гриби, викладаємо рибні шматки, посипаємо будь-якими приправами, заливаємо підсоленим рибним бульйоном , який має майже повністю покрити спекотне. І знову, накривши все кришками, ставимо горщики в духовку, хвилин на 25. Тушкуємо страву до готовності і м'якості картоплі. Після цього акуратно виймаємо наше спекотне, накриваємо рушником і даємо рибі, тушкованої в горщиках постояти хвилин 10. При подачі на стіл посипаємо блюдо свіжої рубаною зеленню.
Тушкована риба з овочами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, нарізаємо великими шматками, солимо, перчимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на маслечко до золотистої скоринки. Подрібнюємо овочі і окремо пасеруємо до м'якості. Потім додаємо до них сметану і перемішуємо. На дно горщиків кладемо трохи овочів, кидаємо лавровий листочок і викладаємо шматки риби. Зверху покриваємо всі залишилися овочами, вливаємо в кожен горщик трохи бульйону, накриваємо кришками і ставимо в духовку на 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в горщиках
Все частіше і частіше для приготування їжі сучасні господині використовують горщики. Це і не дивно - страви в них виходять більш соковитими і
Риба, тушкована з цибулею
Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
Тушкована картопля в горщиках
Створення страв у горщиках не вимагає особливих кулінарних навичок. З такими рецептами можуть впоратися навіть новачки. І сьогодні ми розповімо, як
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на