Риба в горщиках
Приготування страв у горщиках з кожним днем стає все популярнішим і популярнішим. Адже навіть сама проста їжа, приготована в горщику, виходить набагато смачніше. Їжа, приготована в цьому посуді, до того ж дуже корисна: вона нудиться на пару, тому в ній зберігаються всі смакові якості і корисні властивості. У горщиках можна приготувати практично все: м'ясо, овочі, рибу і т. д. Ми розглянемо рецепти страв з риби в горщиках. Приготовлена саме таким способом риба набуває неймовірної соковитість, стає ніжною і дивно ароматною. Як же смачно приготувати рибу в горщику?
Інгредієнти:
філе риби - 300 г;
гриби сушені - 50 г;
картопля - 8 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
сметана - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Замочуємо сушені гриби в теплій воді і залишаємо на 2 години. Потім варимо їх в цій же воді і солимо за смаком. Зварені гриби дрібно ріжемо, а бульйон добре проціджуємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо гриби і все перемішуємо. Картоплю чистимо, ріжемо соломкою і теж трохи обсмажуємо. Далі черга рибного філе. Беремо філе (краще всього філе окуня), ріжемо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Починаємо заповнювати наші горщики: картопля, шматочки риби, цибульно-грибну суміш і знову картопля. Додаємо трохи бульйону, зверху сметану, солимо і ставимо горщики в духовку. Тушкуємо хвилин 35т. Подаємо тушковану в горщику рибу, попередньо посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
риба - 500 г;
яйце - 4 шт.;
молоко - 3 ст.;
петрушка подрібнена - 1 ст. ложка;
олія рослинна;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рибу добре обробляємо, видаляємо нутрощі, кістки, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. В горщики наливаємо трохи олії, кладемо рибу, солимо, перчимо і заливаємо яєчно-молочною сумішшю. Ставимо горщики з рибою в духовку і запікаємо при температурі 150 градусів приблизно 30 хвилин до повної готовності риби. Запечена в духовці риба готова. Можна сідати за стіл!
Інгредієнти:
філе риби - 500 г;
томатна паста - 1 ст. ложка;
рослинна олія;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
оцет 3 % - 1 ст. ложка;
сіль, цукор - за смаком.
Приготування
Філе риби нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком. Цибулю і моркву чистимо й ріжемо тонкою соломкою. У змащені маслом формочки кладемо шарами рибу, цибулю, моркву, так, щоб зверху і знизу була риба. Потім додаємо томатну пасту, оцет, сіль, цукор і щільно закриваємо кришками кожен горщик. Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин.
Червона риба хороша тим, що підходить як для святкового, так і для повсякденного столу. Її можна приготувати на обід і вечерю, при цьому ви завжди можете експериментувати - включайте фантазію, і у вас обов'язково вийде щось смачне і незвичайне.
Інгредієнти:
філе червоної риби - 500 г;
сир - 100 г;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
яйце - 2 шт.;
спеції - за смаком;
майонез або сметана - 100 мл
Приготування
Філе червоної риби нарізаємо невеликими шматочками. У кожен горщик наливаємо трохи олії, додаємо спеції і кладемо рибне філе. Потім у мисці збиваємо яйця до густої піни, додаємо сметану або майонез і перемішуємо. Отриманим соусом заливаємо нашу рибу і зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо горщики з рибою в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Готову запечену рибу в горщику перед подачею на стіл не забудьте прикрасити свіжою зеленню. До цього блюда на гарнір добре підійде салат зі свіжих овочів і рис.
Риба з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо сушені гриби в теплій воді і залишаємо на 2 години. Потім варимо їх в цій же воді і солимо за смаком. Зварені гриби дрібно ріжемо, а бульйон добре проціджуємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо гриби і все перемішуємо. Картоплю чистимо, ріжемо соломкою і теж трохи обсмажуємо. Далі черга рибного філе. Беремо філе (краще всього філе окуня), ріжемо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Починаємо заповнювати наші горщики: картопля, шматочки риби, цибульно-грибну суміш і знову картопля. Додаємо трохи бульйону, зверху сметану, солимо і ставимо горщики в духовку. Тушкуємо хвилин 35т. Подаємо тушковану в горщику рибу, попередньо посипавши свіжою зеленню.
Риба з омлетом, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу добре обробляємо, видаляємо нутрощі, кістки, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. В горщики наливаємо трохи олії, кладемо рибу, солимо, перчимо і заливаємо яєчно-молочною сумішшю. Ставимо горщики з рибою в духовку і запікаємо при температурі 150 градусів приблизно 30 хвилин до повної готовності риби. Запечена в духовці риба готова. Можна сідати за стіл!
Риба з овочами в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Філе риби нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком. Цибулю і моркву чистимо й ріжемо тонкою соломкою. У змащені маслом формочки кладемо шарами рибу, цибулю, моркву, так, щоб зверху і знизу була риба. Потім додаємо томатну пасту, оцет, сіль, цукор і щільно закриваємо кришками кожен горщик. Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин.
Червона риба в горщику
Червона риба хороша тим, що підходить як для святкового, так і для повсякденного столу. Її можна приготувати на обід і вечерю, при цьому ви завжди можете експериментувати - включайте фантазію, і у вас обов'язково вийде щось смачне і незвичайне.
Інгредієнти:
Приготування
Філе червоної риби нарізаємо невеликими шматочками. У кожен горщик наливаємо трохи олії, додаємо спеції і кладемо рибне філе. Потім у мисці збиваємо яйця до густої піни, додаємо сметану або майонез і перемішуємо. Отриманим соусом заливаємо нашу рибу і зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо горщики з рибою в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Готову запечену рибу в горщику перед подачею на стіл не забудьте прикрасити свіжою зеленню. До цього блюда на гарнір добре підійде салат зі свіжих овочів і рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба в вершках в духовці
Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо
Риба під майонезом
Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Риба, тушкована в горщику
Риба, тушкована в горщиках - неймовірно смачне і корисне страву, яка неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. А приготувати його досить