Приготування страв у горщиках з кожним днем стає все популярнішим і популярнішим. Адже навіть сама проста їжа, приготована в горщику, виходить набагато смачніше. Їжа, приготована в цьому посуді, до того ж дуже корисна: вона нудиться на пару, тому в ній зберігаються всі смакові якості і корисні властивості. У горщиках можна приготувати практично все: м'ясо, овочі, рибу і т. д. Ми розглянемо рецепти страв з риби в горщиках. Приготовлена саме таким способом риба набуває неймовірної соковитість, стає ніжною і дивно ароматною. Як же смачно приготувати рибу в горщику?
Риба з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе риби - 300 г; гриби сушені - 50 г; картопля - 8 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Замочуємо сушені гриби в теплій воді і залишаємо на 2 години. Потім варимо їх в цій же воді і солимо за смаком. Зварені гриби дрібно ріжемо, а бульйон добре проціджуємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо гриби і все перемішуємо. Картоплю чистимо, ріжемо соломкою і теж трохи обсмажуємо. Далі черга рибного філе. Беремо філе (краще всього філе окуня), ріжемо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Починаємо заповнювати наші горщики: картопля, шматочки риби, цибульно-грибну суміш і знову картопля. Додаємо трохи бульйону, зверху сметану, солимо і ставимо горщики в духовку. Тушкуємо хвилин 35т. Подаємо тушковану в горщику рибу, попередньо посипавши свіжою зеленню.
Риба з омлетом, запечена в духовці
Інгредієнти: риба - 500 г; яйце - 4 шт.; молоко - 3 ст.; петрушка подрібнена - 1 ст. ложка; олія рослинна; сіль, перець - за смаком. Приготування Рибу добре обробляємо, видаляємо нутрощі, кістки, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. В горщики наливаємо трохи олії, кладемо рибу, солимо, перчимо і заливаємо яєчно-молочною сумішшю. Ставимо горщики з рибою в духовку і запікаємо при температурі 150 градусів приблизно 30 хвилин до повної готовності риби. Запечена в духовці риба готова. Можна сідати за стіл!
Риба з овочами в горщику
Інгредієнти: філе риби - 500 г; томатна паста - 1 ст. ложка; рослинна олія; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет 3 % - 1 ст. ложка; сіль, цукор - за смаком. Приготування Філе риби нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком. Цибулю і моркву чистимо й ріжемо тонкою соломкою. У змащені маслом формочки кладемо шарами рибу, цибулю, моркву, так, щоб зверху і знизу була риба. Потім додаємо томатну пасту, оцет, сіль, цукор і щільно закриваємо кришками кожен горщик. Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин.
Червона риба в горщику
Червона риба хороша тим, що підходить як для святкового, так і для повсякденного столу. Її можна приготувати на обід і вечерю, при цьому ви завжди можете експериментувати - включайте фантазію, і у вас обов'язково вийде щось смачне і незвичайне.
Інгредієнти: філе червоної риби - 500 г; сир - 100 г; олія оливкова - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; спеції - за смаком; майонез або сметана - 100 мл Приготування Філе червоної риби нарізаємо невеликими шматочками. У кожен горщик наливаємо трохи олії, додаємо спеції і кладемо рибне філе. Потім у мисці збиваємо яйця до густої піни, додаємо сметану або майонез і перемішуємо. Отриманим соусом заливаємо нашу рибу і зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо горщики з рибою в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Готову запечену рибу в горщику перед подачею на стіл не забудьте прикрасити свіжою зеленню. До цього блюда на гарнір добре підійде салат зі свіжих овочів і рис.