Рибка, тушкована у горщиках дуже корисна і надзвичайно смачна. Готується таке блюдо досить просто і неодмінно сподобається всім вашим гостям. Пропонуємо вам дізнатися детальніше про те, як тушкувати рибу в духовці.
Риба, тушкована з картоплею в горщиках
Інгредієнти: філе риби - 500 г; картопля - 6 шт.; сметана - 600 г; печериці - 8 шт.; часник - 3 зубчики; топлене вершкове масло - 2 ст. ложки; рибний бульйон - 1 ст.; борошно для панірування; зелень - для прикраси; спеції. Приготування Отже, рибу промиваємо, обсушуємо, обробляємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Посипаємо філе сіллю і перцем, обвалюють в пшеничного борошні і смажимо на добре розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін. Гриби чистимо, шаткуємо скибочками і пасеруємо їх окремо на топленому маслі. Цибулину і часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо.
Очищену картоплю нарізаємо невеликими шматочками і змішуємо зі сметаною, часником і цибулею, приправляючи за смаком перцем і сіллю. Потім розкладаємо овочі по порційним глиняним горщикам, заповнюючи їх рівно до половини. Накриваємо кришечками і ставимо на 30 хвилин у розігріту духовку.
Коли картопля буде наполовину готовий, додаємо в горщики гриби, викладаємо рибні шматки, посипаємо будь-якими приправами, заливаємо підсоленим рибним бульйоном , який має майже повністю покрити спекотне. І знову, накривши все кришками, ставимо горщики в духовку, хвилин на 25. Тушкуємо страву до готовності і м'якості картоплі. Після цього акуратно виймаємо наше спекотне, накриваємо рушником і даємо рибі, тушкованої в горщиках постояти хвилин 10. При подачі на стіл посипаємо блюдо свіжої рубаною зеленню.
Тушкована риба з овочами в горщиках
Інгредієнти: риба (минтай, хек, тріска, судак) - 1 кг; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; спеції; овочевий бульйон; сметана - 2 ст. ложки; борошно; олія рослинна. Приготування Рибу чистимо, нарізаємо великими шматками, солимо, перчимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на маслечко до золотистої скоринки. Подрібнюємо овочі і окремо пасеруємо до м'якості. Потім додаємо до них сметану і перемішуємо. На дно горщиків кладемо трохи овочів, кидаємо лавровий листочок і викладаємо шматки риби. Зверху покриваємо всі залишилися овочами, вливаємо в кожен горщик трохи бульйону, накриваємо кришками і ставимо в духовку на 30 хвилин.