Вернуться назад Распечатать

Тушкована картопля в горщиках

Тушкована картопля в горщиках
Приготування в горщиках не вимагає ніяких особливих кулінарних талантів. З приготуванням представлених у цій статті рецептів впорається навіть дитина, а простота страви ні скільки не вплине на його смак.

Тушкована картопля з м'ясом і грибами в горщиках


Інгредієнти:

  • картопля - 450 г;

  • ягнятина - 600 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець;

  • яловичий бульйон - 500 р.


  • Приготування
    Ягнятину моєму, очищаємо від плівок і жив. Нарізаємо м'ясо великими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, не доводячи до готовності.
    На окремій сковороді смажимо тонкі кільця цибулі до золотистого кольору. Додаємо до цибулі гриби і продовжуємо готування до повного випаровування вологи. Разом з грибами на сковороду відправляються і листя розмарину, а також добру пучку солі і перцю.
    Картоплю чистимо і нарізаємо на тонкі скибочки. Обварюють бульби 3-4 хвилини в киплячій підсоленій воді.
    Починаємо збирати нашу страву. На дно горщика кладемо м'ясо, зверху подушку з грибів з цибулею і вінчаємо блюдо кружечками картоплі. Заливаємо горщики яловичим бульйоном і ставимо в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Картопля, тушкована з м'ясом у горщиках має додатково постояти під грилем без кришки, до утворення на поверхні картоплі золотистої скоринки.

    Рецепт тушкованої картоплі зі свининою в горщиках


    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • свинячий фарш - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • заморожена суміш овочів (броколі, кукурудза, горошок та ін) - 1 пакет;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • тертий сир - на смак;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • вершки;

  • свіжа петрушка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо і відварюємо до готовності. Розминаємо бульби з маслом і вершками до утворення однорідного пюре. У пюре
    Тушкована картопля в горщиках
    додаємо нарізану зелену цибулю і зелень петрушки.
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. До зажаренному цибулі додаємо фарш, сіль, перець і смажимо до готовності. На окремій сковороді обсмажуємо заморожені овочі. Змішуємо овочі і фарш.
    На дно змащеного маслом горщика укладаємо шар фаршу і овочів. Поверх розподіляємо картоплю. В центрі кожного горщика робимо невелике поглиблення і вбиваємо в нього яйце. По краях розподіляємо тертий твердий сир. Перешкодимо горщики під грилем до утворення золотистої кірочки на поверхні (десь на 7-10 хвилин). Ну, ось і все, наша тушкована картопелька зі свининою готова.