Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. Так що якщо ви вирішили зайнятися приготуванням грибного супу, зробіть вибір на користь цих грибів, а вже як приготувати грибний суп з глив ми вам розповімо.
Інгредієнти:
гливи - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
чебрець - 3 гілочки;
розмарин - 1 гілочка;
коньяк - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
вершки - 100 мл;
курячий бульйон - 2 ст.;
зелену цибулю.
Приготування
Ніжки глив відрізаємо і проварюємо в курячому бульйоні під кришкою 1 годину. Поки ніжки грибів варяться, їх капелюшки слід дрібно нарізати. Ріжемо ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, після чого додаємо в сковороду грибні капелюшки і продовжуємо готування до тих пір, поки зайва рідина не випарується з сковороди.
Разом з грибами не забудьте покласти на сковороду чебрець і розмарин. Як тільки надлишки вологи выпарились - заливаємо в сковороду коньяк і тепер чекаємо поки випарується він. Як тільки на сковороді не залишилося коньяку, знімаємо її з вогню.
З бульйону виловлюємо грибні ніжки і подрібнюємо їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо грибні капелюшки і ніжки в бульйон разом з вершками і нарізаною зеленою цибулею.
Інгредієнти:
вершкове масло - 8 ст. ложок;
селера - 1 стебло;
цибулю-шалот - 1/2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
гливи - 3 ст.;
гриби шиітаке - 3 ст.;
шампіньйони - 3 ст.;
біле сухе вино - 1/2 ст.;
борошно - 1/4 ст.;
курячий бульйон - 8 ст.;
вершки - 1/2 ст.
Приготування
6 столових ложок вершкового масла розтоплюємо і обсмажуємо на них дрібно нарізану селеру, цибулю-шалот, цибулю і часник близько 8 хвилин. Після додаємо до цибулі пассеровке нарізані гриби і готуємо всі разом ще 4 хвилини. Тепер наливаємо біле вино. Готуємо ще 6 хвилин.
Решту 2 столові ложки олії і 1/4 ст. борошна змішуємо до утворення пасти. Додаємо отриману пасту в суміш грибів і перемішуємо. Обережно підливаємо бульйон, уникаючи утворення грудок. Доводимо все до кипіння і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Вливаємо до бульйону вершки і приправляємо суп сіллю і перцем. Перелити суп в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Бажано робити це порціями, щоб інгредієнти измельчились рівномірно. Тепер суп можна повторно нагрівати і подавати до столу.
Грибний суп з глив
Інгредієнти:
Приготування
Ніжки глив відрізаємо і проварюємо в курячому бульйоні під кришкою 1 годину. Поки ніжки грибів варяться, їх капелюшки слід дрібно нарізати. Ріжемо ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, після чого додаємо в сковороду грибні капелюшки і продовжуємо готування до тих пір, поки зайва рідина не випарується з сковороди.
Разом з грибами не забудьте покласти на сковороду чебрець і розмарин. Як тільки надлишки вологи выпарились - заливаємо в сковороду коньяк і тепер чекаємо поки випарується він. Як тільки на сковороді не залишилося коньяку, знімаємо її з вогню.
З бульйону виловлюємо грибні ніжки і подрібнюємо їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо грибні капелюшки і ніжки в бульйон разом з вершками і нарізаною зеленою цибулею.
Грибний суп-пюре з глив
Інгредієнти:
Приготування
6 столових ложок вершкового масла розтоплюємо і обсмажуємо на них дрібно нарізану селеру, цибулю-шалот, цибулю і часник близько 8 хвилин. Після додаємо до цибулі пассеровке нарізані гриби і готуємо всі разом ще 4 хвилини. Тепер наливаємо біле вино. Готуємо ще 6 хвилин.
Решту 2 столові ложки олії і 1/4 ст. борошна змішуємо до утворення пасти. Додаємо отриману пасту в суміш грибів і перемішуємо. Обережно підливаємо бульйон, уникаючи утворення грудок. Доводимо все до кипіння і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Вливаємо до бульйону вершки і приправляємо суп сіллю і перцем. Перелити суп в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Бажано робити це порціями, щоб інгредієнти измельчились рівномірно. Тепер суп можна повторно нагрівати і подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
Суп з глив
Вешеннки - досить універсальні гриби. Їх можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати. У будь-якому випадку вони чудово зберігають
Суп на м'ясному бульйоні
Супи на м'ясному бульйоні виходять поживними, наваристими і ароматними. У нашій статті ми поділимося простими рецептами приготування грибного,
Як приготувати гливи з картоплею?
Гливи, не менш смачні гриби, ніж печериці, до яких ми з вами вже давно звикли. І сьогодні поговоримо про досить простих варіантах приготування глив з
Котлети з глив - рецепти
Котлети - смачне блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути не тільки м'ясні, але й рибними, овочевими, грибними. І зараз ми розповімо, як
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене