Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. Так що якщо ви вирішили зайнятися приготуванням грибного супу, зробіть вибір на користь цих грибів, а вже як приготувати грибний суп з глив ми вам розповімо.
Грибний суп з глив
Інгредієнти: гливи - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; чебрець - 3 гілочки; розмарин - 1 гілочка; коньяк - 1 ст. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; вершки - 100 мл; курячий бульйон - 2 ст.; зелену цибулю. Приготування Ніжки глив відрізаємо і проварюємо в курячому бульйоні під кришкою 1 годину. Поки ніжки грибів варяться, їх капелюшки слід дрібно нарізати. Ріжемо ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, після чого додаємо в сковороду грибні капелюшки і продовжуємо готування до тих пір, поки зайва рідина не випарується з сковороди.
Разом з грибами не забудьте покласти на сковороду чебрець і розмарин. Як тільки надлишки вологи выпарились - заливаємо в сковороду коньяк і тепер чекаємо поки випарується він. Як тільки на сковороді не залишилося коньяку, знімаємо її з вогню.
З бульйону виловлюємо грибні ніжки і подрібнюємо їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо грибні капелюшки і ніжки в бульйон разом з вершками і нарізаною зеленою цибулею.
Грибний суп-пюре з глив
Інгредієнти: вершкове масло - 8 ст. ложок; селера - 1 стебло; цибулю-шалот - 1/2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; гливи - 3 ст.; гриби шиітаке - 3 ст.; шампіньйони - 3 ст.; біле сухе вино - 1/2 ст.; борошно - 1/4 ст.; курячий бульйон - 8 ст.; вершки - 1/2 ст. Приготування 6 столових ложок вершкового масла розтоплюємо і обсмажуємо на них дрібно нарізану селеру, цибулю-шалот, цибулю і часник близько 8 хвилин. Після додаємо до цибулі пассеровке нарізані гриби і готуємо всі разом ще 4 хвилини. Тепер наливаємо біле вино. Готуємо ще 6 хвилин.
Решту 2 столові ложки олії і 1/4 ст. борошна змішуємо до утворення пасти. Додаємо отриману пасту в суміш грибів і перемішуємо. Обережно підливаємо бульйон, уникаючи утворення грудок. Доводимо все до кипіння і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Вливаємо до бульйону вершки і приправляємо суп сіллю і перцем. Перелити суп в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Бажано робити це порціями, щоб інгредієнти измельчились рівномірно. Тепер суп можна повторно нагрівати і подавати до столу.