Суп з глив
Гливи - універсальні гриби. Вони прекрасно підходять для будь-якого способу приготування: варіння у воді або на пару, смаження, тушкування, ніщо не здатне зіпсувати ні форму, ні їх смак. Сьогодні ми вирішили поговорити про смачні супи на основі цих популярних грибів.
Інгредієнти:
гливи - 700 г;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець;
курячий бульйон - 1 л;
петрушка - 1 жменя;
сир «Маскарпоне» - 1 ст. ложка;
лимон - 1 шт.
Приготування
У жаровню наливаємо оливкову олію і кладемо туди наші нарізані гливи. Через хвилину туди ж відправляємо подрібнений часник, нарізану ріпчасту цибулю і сіль з перцем. Обсмажуємо гриби з цибулею до повного випаровування вологи. Тепер заливаємо вміст жаровні курячим бульйоном доводимо до кипіння і варимо хвилин 20. Тепер настав час пюрировать суп за допомогою блендера, після чого залишається доповнити його «Маскарпоне» і зеленню.
Перед подачею супу лимонну цедру натираємо на дрібній тертці і змішуємо з невеликою кількістю солі і перцю. Посипаємо суп цедрою, додаємо лимонний сік за смаком і доповнюємо всі свіжою зеленню.
Такий же суп з глив можна зробити в мультиварці: спочатку обсмажте цибулю і гриби в режимі «Випічка», або «Смаження», а після додавання бульйону, варіть суп 1 годину в режимі «Варка», або «Суп».
вершкове масло - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
куряче філе - 500 г;
селера - 1 стебло;
морква - 1/2 шт.;
гливи - 500 г;
часник - 1 зубчик;
зелена цибуля;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 4 ст.;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець;
вершки - 3/4 ст.
Приготування
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Курку нарізаємо і обсмажуємо її з морквою і стеблом селери до напівготовності. Поки овочі смажаться, нарізаємо гливи невеликими шматками і також відправляємо на сковороду. Додаємо до овочів і грибів борошно, поки рідина з-під глив ще не випарувалася. Окремо розігріваємо курячий бульйон і додаємо в нього засмажку. Варимо суп 10-15 хвилин, після чого додаємо вершки, чебрець, сіль і перець. Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо суп кришкою і залишаємо його потомитися ще хвилин 5-7.
Готовий суп подаємо зі свіжої подрібненої зеленню і грінками з білого хліба. Любителі сиру можуть урізноманітнити смакову палітру супу, додавши в бульйон брикет плавленого сиру, або півсклянки тертого, але м'якого сиру.
Існує величезна кількість варіантів приготування супів з локшиною і це один з них. Простота такого супу не благає його смаку. Не дивлячись на курячий бульйон у своєму складі, даний рецепт можна зробити вегетаріанським, вибравши замість курячого бульйону овочевий.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
сіль, перець - 1/4 ч. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
цибулю-шалот - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
гливи - 350 г;
курячий бульйон - 1 л;
вода - 400 мл;
зелена цибуля - 1 пучок;
яйце - 4 шт.;
локшина - 250 р.
Приготування
Курячу грудку ріжемо, приправляємо сіллю і перцем, після чого швидко обсмажуємо до напівготовності. Гриби нарізаємо і обсмажуємо разом з шалотом. За 30 секунд до завершення готування, додаємо в сковороду нарізану часник і швидко перемішуємо.
На плиті розігріваємо курячий бульйон, змішаний з водою. Як тільки бульйон дійде до кипіння, закладаємо в нього курку і грибну засмажку. Слідом кладемо локшину. Варимо все 8-10 хвилин до м'якості локшини.
Поки суп вариться, відварюємо 4 яйця «в мішечок». Подаємо суп з глив з локшиною разом з яйцем і подрібненою зеленою цибулею.
Рецепт супу-пюре з глив
Інгредієнти:
Приготування
У жаровню наливаємо оливкову олію і кладемо туди наші нарізані гливи. Через хвилину туди ж відправляємо подрібнений часник, нарізану ріпчасту цибулю і сіль з перцем. Обсмажуємо гриби з цибулею до повного випаровування вологи. Тепер заливаємо вміст жаровні курячим бульйоном доводимо до кипіння і варимо хвилин 20. Тепер настав час пюрировать суп за допомогою блендера, після чого залишається доповнити його «Маскарпоне» і зеленню.
Перед подачею супу лимонну цедру натираємо на дрібній тертці і змішуємо з невеликою кількістю солі і перцю. Посипаємо суп цедрою, додаємо лимонний сік за смаком і доповнюємо всі свіжою зеленню.
Такий же суп з глив можна зробити в мультиварці: спочатку обсмажте цибулю і гриби в режимі «Випічка», або «Смаження», а після додавання бульйону, варіть суп 1 годину в режимі «Варка», або «Суп».
Рецепт супу з грибами-вешенками і куркою
Приготування
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Курку нарізаємо і обсмажуємо її з морквою і стеблом селери до напівготовності. Поки овочі смажаться, нарізаємо гливи невеликими шматками і також відправляємо на сковороду. Додаємо до овочів і грибів борошно, поки рідина з-під глив ще не випарувалася. Окремо розігріваємо курячий бульйон і додаємо в нього засмажку. Варимо суп 10-15 хвилин, після чого додаємо вершки, чебрець, сіль і перець. Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо суп кришкою і залишаємо його потомитися ще хвилин 5-7.
Готовий суп подаємо зі свіжої подрібненої зеленню і грінками з білого хліба. Любителі сиру можуть урізноманітнити смакову палітру супу, додавши в бульйон брикет плавленого сиру, або півсклянки тертого, але м'якого сиру.
Рецепт грибного супу з глив
Існує величезна кількість варіантів приготування супів з локшиною і це один з них. Простота такого супу не благає його смаку. Не дивлячись на курячий бульйон у своєму складі, даний рецепт можна зробити вегетаріанським, вибравши замість курячого бульйону овочевий.
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку ріжемо, приправляємо сіллю і перцем, після чого швидко обсмажуємо до напівготовності. Гриби нарізаємо і обсмажуємо разом з шалотом. За 30 секунд до завершення готування, додаємо в сковороду нарізану часник і швидко перемішуємо.
На плиті розігріваємо курячий бульйон, змішаний з водою. Як тільки бульйон дійде до кипіння, закладаємо в нього курку і грибну засмажку. Слідом кладемо локшину. Варимо все 8-10 хвилин до м'якості локшини.
Поки суп вариться, відварюємо 4 яйця «в мішечок». Подаємо суп з глив з локшиною разом з яйцем і подрібненою зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий суп з рисом
Всі ми чудово знаємо, наскільки корисним і дієтичним є курячий суп. Варіантів її приготування існує безліч: з вермішеллю, гречкою, сиром, кукурудзою
Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих
Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре виходять поживними, ароматними і неймовірно смачними. Давайте детально розберемося, як їх приготувати з печериць. У нашій статті ми
Як приготувати гливи з картоплею?
Гливи, не менш смачні гриби, ніж печериці, до яких ми з вами вже давно звикли. І сьогодні поговоримо про досить простих варіантах приготування глив з
Котлети з глив - рецепти
Котлети - смачне блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути не тільки м'ясні, але й рибними, овочевими, грибними. І зараз ми розповімо, як