Курячий суп з рисом
Рисовий суп - це дуже економне і легко засвоюване блюдо, яке, в поєднанні з ніжним курячим м'ясом, набуває приємну текстуру і смак.
Курячий суп з рисом також відрізняє і низька калорійність, завдяки якій, це гаряче блюдо рекомендується як доповнення до дитячого та дієтичного меню.
Вершковий курячий суп з рисом і овочами
Додати смаку і аромату курячого супу можна з допомогою вершків або молока, а також різноманітних приправ і спецій.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
курячий бульйон - 500 мл;
довгозерний рис - 1/3 ст.;
курячі стегенця - 4 шт.;
молоко - 150 мл;
борошно - 3 ст. ложки;
сушений базилік - 3/4 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибулю, моркву і селеру подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості, в кінці додаємо пропущений через прес зубчик часнику і прибираємо з вогню.
Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісток, натираємо сіллю і перцем і відправляємо обсмажуватися на окремій сковороді до напівготовності. Нарізаємо м'ясо на шматки.
У курячий бульйон додаємо овочеву пасеровку, курку, рис і базилік. Варимо на маленькому вогні 10-15 хвилин, до розм'якшення рису. У сотейнику обсмажуємо борошно і змішуємо її з молоком, додаємо вершкову основу в суп, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще 2-3 хвилини до загустіння.
Інгредієнти:
куряча тушка - 25 кг;
відварений рис - 2 ст.;
лавровий лист - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики;
томати черрі - 30 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
апельсиновий сік - 2/3 ст.;
петрушка (нарізана) - жменя;
орегано - 1 ч. ложка;
кмин, паприка, чебрець - по 1/2 ч. ложки;
квасоля - 1 банка (200 - 250 м);
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курку моєму і поміщаємо в глибоку каструлю. Заливаємо тушку водою, додаємо сіль, перець, лавровий лист і бульйон доводимо до кипіння на сильному вогні. Після закипання рідини вогонь потрібно зменшити і продовжити готування ще 15 години.
Готову курку виймаємо з бульйону і відварне м'ясо відокремлюємо від кісток. 6 чашок готового бульйону залишаємо для супу, решту можна використовувати в інших стравах.
Томати черрі поливаємо оливковою олією, посипаємо сіллю і перцем, і відправляємо запікатися в духовці при 200 градусах до м'якості. Поки томати запікаються, обсмажуємо на вершковому маслі подрібнену цибулю і часник, додаємо до нього трави, апельсиновий сік і ополоник бульйону. Доводимо суміш до кипіння, виливаємо її в бульйон, додаємо курку і рис.
Подаємо блюдо, прикрасивши порізаною петрушкою і запеченими томатами.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
курячий бульйон - 5 ст.;
рис - 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
оливки (подрібнені) - 1/2 ст.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
овочева сальса - 200 г;
кукурудза консервована - 150 г;
мелений чилі - 1 1/2 ч. ложки;
орегано, чебрець - 1 ч. ложка;
тертий «Чеддер» - для прикраси;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Куряче філе нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо з оливковою олією, сіллю і перцем до появи золотистої скоринки на птаху.
В окремій товстостінній посуді розігріваємо ще 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, болгарський перець, часник і оливки протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо в овочеву суміш рис, чебрець, орегано, чилі, трохи солі і перцю, обсмажуємо ще 3 хвилини. Туди ж відправляємо курку, овочевий бульйон, сальсу і кукурудзу, доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин.
Подаємо суп з рисом і куркою, посипавши тертим сиром Чеддер».
Курячий суп з рисом також відрізняє і низька калорійність, завдяки якій, це гаряче блюдо рекомендується як доповнення до дитячого та дієтичного меню.
Вершковий курячий суп з рисом і овочами
Додати смаку і аромату курячого супу можна з допомогою вершків або молока, а також різноманітних приправ і спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю, моркву і селеру подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості, в кінці додаємо пропущений через прес зубчик часнику і прибираємо з вогню.
Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісток, натираємо сіллю і перцем і відправляємо обсмажуватися на окремій сковороді до напівготовності. Нарізаємо м'ясо на шматки.
У курячий бульйон додаємо овочеву пасеровку, курку, рис і базилік. Варимо на маленькому вогні 10-15 хвилин, до розм'якшення рису. У сотейнику обсмажуємо борошно і змішуємо її з молоком, додаємо вершкову основу в суп, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще 2-3 хвилини до загустіння.
Курячий суп з рисом і томатами
Інгредієнти:
Приготування
Курку моєму і поміщаємо в глибоку каструлю. Заливаємо тушку водою, додаємо сіль, перець, лавровий лист і бульйон доводимо до кипіння на сильному вогні. Після закипання рідини вогонь потрібно зменшити і продовжити готування ще 15 години.
Готову курку виймаємо з бульйону і відварне м'ясо відокремлюємо від кісток. 6 чашок готового бульйону залишаємо для супу, решту можна використовувати в інших стравах.
Томати черрі поливаємо оливковою олією, посипаємо сіллю і перцем, і відправляємо запікатися в духовці при 200 градусах до м'якості. Поки томати запікаються, обсмажуємо на вершковому маслі подрібнену цибулю і часник, додаємо до нього трави, апельсиновий сік і ополоник бульйону. Доводимо суміш до кипіння, виливаємо її в бульйон, додаємо курку і рис.
Подаємо блюдо, прикрасивши порізаною петрушкою і запеченими томатами.
Рецепт гострого курячого супу з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо з оливковою олією, сіллю і перцем до появи золотистої скоринки на птаху.
В окремій товстостінній посуді розігріваємо ще 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, болгарський перець, часник і оливки протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо в овочеву суміш рис, чебрець, орегано, чилі, трохи солі і перцю, обсмажуємо ще 3 хвилини. Туди ж відправляємо курку, овочевий бульйон, сальсу і кукурудзу, доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин.
Подаємо суп з рисом і куркою, посипавши тертим сиром Чеддер».
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий суп з сиром
Сир - це, без сумніву, корисний і легко засвоюваний продукт. У ньому міститься велика кількість білків, і дієтологи рекомендують його при
Суп з глив
Вешеннки - досить універсальні гриби. Їх можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати. У будь-якому випадку вони чудово зберігають
Рисовий суп з помідорами
Варіантів створення рисових супів дуже багато. І сьогодні ми пропонуємо вам ще декілька цікавих і оригінальних рецептів приготування рисового супу з
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І