Рисовий суп - це дуже економне і легко засвоюване блюдо, яке, в поєднанні з ніжним курячим м'ясом, набуває приємну текстуру і смак.
Курячий суп з рисом також відрізняє і низька калорійність, завдяки якій, це гаряче блюдо рекомендується як доповнення до дитячого та дієтичного меню.
Вершковий курячий суп з рисом і овочами Додати смаку і аромату курячого супу можна з допомогою вершків або молока, а також різноманітних приправ і спецій.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; рослинне масло - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; курячий бульйон - 500 мл; довгозерний рис - 1/3 ст.; курячі стегенця - 4 шт.; молоко - 150 мл; борошно - 3 ст. ложки; сушений базилік - 3/4 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю, моркву і селеру подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості, в кінці додаємо пропущений через прес зубчик часнику і прибираємо з вогню.
Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісток, натираємо сіллю і перцем і відправляємо обсмажуватися на окремій сковороді до напівготовності. Нарізаємо м'ясо на шматки.
У курячий бульйон додаємо овочеву пасеровку, курку, рис і базилік. Варимо на маленькому вогні 10-15 хвилин, до розм'якшення рису. У сотейнику обсмажуємо борошно і змішуємо її з молоком, додаємо вершкову основу в суп, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще 2-3 хвилини до загустіння.
Курячий суп з рисом і томатами
Інгредієнти: куряча тушка - 25 кг; відварений рис - 2 ст.; лавровий лист - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; томати черрі - 30 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; апельсиновий сік - 2/3 ст.; петрушка (нарізана) - жменя; орегано - 1 ч. ложка; кмин, паприка, чебрець - по 1/2 ч. ложки; квасоля - 1 банка (200 - 250 м); сіль, перець - за смаком. Приготування Курку моєму і поміщаємо в глибоку каструлю. Заливаємо тушку водою, додаємо сіль, перець, лавровий лист і бульйон доводимо до кипіння на сильному вогні. Після закипання рідини вогонь потрібно зменшити і продовжити готування ще 15 години.
Готову курку виймаємо з бульйону і відварне м'ясо відокремлюємо від кісток. 6 чашок готового бульйону залишаємо для супу, решту можна використовувати в інших стравах.
Томати черрі поливаємо оливковою олією, посипаємо сіллю і перцем, і відправляємо запікатися в духовці при 200 градусах до м'якості. Поки томати запікаються, обсмажуємо на вершковому маслі подрібнену цибулю і часник, додаємо до нього трави, апельсиновий сік і ополоник бульйону. Доводимо суміш до кипіння, виливаємо її в бульйон, додаємо курку і рис.
Подаємо блюдо, прикрасивши порізаною петрушкою і запеченими томатами.
Рецепт гострого курячого супу з рисом
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; курячий бульйон - 5 ст.; рис - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; оливки (подрібнені) - 1/2 ст.; оливкова олія - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; овочева сальса - 200 г; кукурудза консервована - 150 г; мелений чилі - 1 1/2 ч. ложки; орегано, чебрець - 1 ч. ложка; тертий «Чеддер» - для прикраси; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо з оливковою олією, сіллю і перцем до появи золотистої скоринки на птаху.
В окремій товстостінній посуді розігріваємо ще 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, болгарський перець, часник і оливки протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо в овочеву суміш рис, чебрець, орегано, чилі, трохи солі і перцю, обсмажуємо ще 3 хвилини. Туди ж відправляємо курку, овочевий бульйон, сальсу і кукурудзу, доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин.
Подаємо суп з рисом і куркою, посипавши тертим сиром Чеддер».