Гливи - універсальні гриби. Вони прекрасно підходять для будь-якого способу приготування: варіння у воді або на пару, смаження, тушкування, ніщо не здатне зіпсувати ні форму, ні їх смак. Сьогодні ми вирішили поговорити про смачні супи на основі цих популярних грибів.
Рецепт супу-пюре з глив
Інгредієнти: гливи - 700 г; часник - 2 зубчики; оливкова олія; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець; курячий бульйон - 1 л; петрушка - 1 жменя; сир «Маскарпоне» - 1 ст. ложка; лимон - 1 шт. Приготування У жаровню наливаємо оливкову олію і кладемо туди наші нарізані гливи. Через хвилину туди ж відправляємо подрібнений часник, нарізану ріпчасту цибулю і сіль з перцем. Обсмажуємо гриби з цибулею до повного випаровування вологи. Тепер заливаємо вміст жаровні курячим бульйоном доводимо до кипіння і варимо хвилин 20. Тепер настав час пюрировать суп за допомогою блендера, після чого залишається доповнити його «Маскарпоне» і зеленню.
Перед подачею супу лимонну цедру натираємо на дрібній тертці і змішуємо з невеликою кількістю солі і перцю. Посипаємо суп цедрою, додаємо лимонний сік за смаком і доповнюємо всі свіжою зеленню.
Такий же суп з глив можна зробити в мультиварці: спочатку обсмажте цибулю і гриби в режимі «Випічка», або «Смаження», а після додавання бульйону, варіть суп 1 годину в режимі «Варка», або «Суп».
Рецепт супу з грибами-вешенками і куркою
вершкове масло - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; куряче філе - 500 г; селера - 1 стебло; морква - 1/2 шт.; гливи - 500 г; часник - 1 зубчик; зелена цибуля; борошно - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 4 ст.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; сіль, перець; вершки - 3/4 ст. Приготування У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Курку нарізаємо і обсмажуємо її з морквою і стеблом селери до напівготовності. Поки овочі смажаться, нарізаємо гливи невеликими шматками і також відправляємо на сковороду. Додаємо до овочів і грибів борошно, поки рідина з-під глив ще не випарувалася. Окремо розігріваємо курячий бульйон і додаємо в нього засмажку. Варимо суп 10-15 хвилин, після чого додаємо вершки, чебрець, сіль і перець. Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо суп кришкою і залишаємо його потомитися ще хвилин 5-7.
Готовий суп подаємо зі свіжої подрібненої зеленню і грінками з білого хліба. Любителі сиру можуть урізноманітнити смакову палітру супу, додавши в бульйон брикет плавленого сиру, або півсклянки тертого, але м'якого сиру.
Рецепт грибного супу з глив
Існує величезна кількість варіантів приготування супів з локшиною і це один з них. Простота такого супу не благає його смаку. Не дивлячись на курячий бульйон у своєму складі, даний рецепт можна зробити вегетаріанським, вибравши замість курячого бульйону овочевий.
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; сіль, перець - 1/4 ч. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибулю-шалот - 1 шт.; часник - 2 зубчики; гливи - 350 г; курячий бульйон - 1 л; вода - 400 мл; зелена цибуля - 1 пучок; яйце - 4 шт.; локшина - 250 р. Приготування Курячу грудку ріжемо, приправляємо сіллю і перцем, після чого швидко обсмажуємо до напівготовності. Гриби нарізаємо і обсмажуємо разом з шалотом. За 30 секунд до завершення готування, додаємо в сковороду нарізану часник і швидко перемішуємо.
На плиті розігріваємо курячий бульйон, змішаний з водою. Як тільки бульйон дійде до кипіння, закладаємо в нього курку і грибну засмажку. Слідом кладемо локшину. Варимо все 8-10 хвилин до м'якості локшини.
Поки суп вариться, відварюємо 4 яйця «в мішечок». Подаємо суп з глив з локшиною разом з яйцем і подрібненою зеленою цибулею.