Шпинат з вершками - рецепти
Шпинат вважається найбільш корисною рослиною, що використовуються в кулінарії. У ньому містяться практично всі вітаміни, він багатий залізом і мінеральними солями. Що ж можна приготувати з шпинату? Давайте дізнаємося з вами деякі смачні рецепти!
Інгредієнти:
куряче м'ясо - 300 г;
бульйон курячий - 15 л;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
шпинат - 1 пучок;
рис - 2 ст. ложки;
вершки - 150 мл;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Рис ретельно промиваємо, картопля з морквою чистимо і нарізаємо скибочками. Кидаємо подрібнені овочі та крупу в киплячий курячий бульйон . Очищену цибулину кладемо цілком, просто для посилення смаку.
Доводимо суп до кипіння і варимо на слабкому вогні 20 хвилин, до готовності картоплі. Цим часом промиваємо шпинат і нарізаємо його. Відварене куряче м'ясо подрібнюємо шматочками і разом зі шпинатом кидаємо в суп. Після закипання, акуратно вливаємо вершки, додаємо лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні ще кілька хвилин. Потім вміст каструлі збиваємо блендером і розливаємо страву по тарілках. Ось і все, ніжний суп з шпинату з вершками готовий.
Інгредієнти:
вершки - 1 ст.;
шпинат - 150 г;
лимон - 05 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
зелень петрушки - 1 пучок;
мускатний горіх - щіпка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У каструлі розтоплюємо спочатку шматочок вершкового масла. Злегка обсмажуємо в ньому подрібнений шпинат. Лимон промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього за допомогою дрібної терки цедру. Додаємо її в каструльку разом з меленим мускатним горіхом. Солимо, перчимо соус за смаком і вливаємо вершки. Варимо, постійно помішуючи, на слабкому вогні до загусання. Соус виходить дивовижно смачним, з ніжним вершковим ароматом.
Суп зі шпинату з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Рис ретельно промиваємо, картопля з морквою чистимо і нарізаємо скибочками. Кидаємо подрібнені овочі та крупу в киплячий курячий бульйон . Очищену цибулину кладемо цілком, просто для посилення смаку.
Доводимо суп до кипіння і варимо на слабкому вогні 20 хвилин, до готовності картоплі. Цим часом промиваємо шпинат і нарізаємо його. Відварене куряче м'ясо подрібнюємо шматочками і разом зі шпинатом кидаємо в суп. Після закипання, акуратно вливаємо вершки, додаємо лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні ще кілька хвилин. Потім вміст каструлі збиваємо блендером і розливаємо страву по тарілках. Ось і все, ніжний суп з шпинату з вершками готовий.
Соус зі шпинату з вершками
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі розтоплюємо спочатку шматочок вершкового масла. Злегка обсмажуємо в ньому подрібнений шпинат. Лимон промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього за допомогою дрібної терки цедру. Додаємо її в каструльку разом з меленим мускатним горіхом. Солимо, перчимо соус за смаком і вливаємо вершки. Варимо, постійно помішуючи, на слабкому вогні до загусання. Соус виходить дивовижно смачним, з ніжним вершковим ароматом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі шпинатом
Коли хочеться харчуватися легкими стравами, які не створюють тяжкості в шлунку, то варто уважніше придивитися до салатів. Він і смачні, ситні, і
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Базилік - рецепти
Духмяний базилік хороший як в свіжому, так і в сушеному вигляді. З цим ароматним рослиною можна приготувати однаково смачні перші страви, закуски і
Омлет зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.