Омлет зі шпинатом
Омлет готують з добре збитих яєць, молока і невеликої кількості борошна, додаючи в них усілякі начинки. Зустрічається безліч варіантів їх створення: на пару, в сковороді або в духовці. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування омлету зі шпинатом.
Омлет зі шпинатом
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.;
свіже листя шпинату - 100 г;
зелена цибуля - 1 пучок;
мелений перець - 1 ч. ложка;
сіль - 1 щіпка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сир фета - 60 р.
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль, перець і збиваємо міксером. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і обсмажуємо шпинат 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Шпинат і цибулю гарненько перемішуємо, і рівномірно вливаємо в сковороду збиті яйця, зверху посипаємо натертим сиром. І відправляємо омлет в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. За цей час він повинен піднятися і придбати апетитну скоринку. Після цього дістаємо омлет з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом і сиром
Інгредієнти:
яєчний білок - 3 шт.;
молоко - 1 ст. ложка;
шпинат - 250 г;
перець чорний мелений - 1 щіпка;
помідори - 1 шт.;
сир чеддер - 60 р.
Приготування
Змішуємо в маленькій мисці яєчні білки, молоко, перець і все це гарненько збиваємо міксером. Виливаємо готову яєчну суміш на розігріту сковороду і додаємо в неї нарізаний шпинат. Коли омлет вже практично готовий, посипаємо його натертим сиром і даємо йому розплавиться. Готове блюдо викладаємо на тарілку, прикрашаємо помідорами і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом і помідорами
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
вершки - 100 мл;
вершкове масло - 2 ч. ложки;
шпинат - 100 г;
сир твердий -70 г;
помідор - 2 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Акуратно розбиваємо яйця, додаємо вершки, сіль, перець і збиваємо міксером до утворення піни, поступово додаємо борошно і збиваємо ще три хвилини. На сковороді розтоплюємо масло і вливаємо в нього яєчну масу. Смажимо на невеликому вогні, поки маса не буде практично готова. На одну половинку викладаємо шпинат (попередньо притушенний на вершковому маслі), натертий сир і дрібно нарізані помідори, зверху накриваємо другою половинкою омлету. Сковороду накриваємо кришкою, робимо мінімальний вогонь і залишаємо на п'ять хвилин. Після цього знімаємо сковороду з плити, перекладаємо омлет на тарілку і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом в мультиварці
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
шпинат - 100 г;
твердий сир -70 г;
бринза - 70 г;
молоко -2 ст. ложки;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Шпинат промиваємо, видаляємо прожилки грубі, обдаємо окропом і дрібно нарізаємо. Бринзу і сир натираємо на тертці і змішати в глибокій мисці, вливаємо молоко, додаємо яйця, солимо і збиваємо. Обережно перемішуємо лопаткою і додаємо підготовлений шпинат. Чашу мультиварки змащуємо маслом і перекладаємо туди нашу масу. Омлет зі шпинатом готуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» 25-30 хвилин.
Омлет зі шпинатом, приготований в духовці
Інгредієнти:
свіжий шпинат - 2 пучка;
цукіні - 2 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубок;
яйця - 4 шт.;
яєчні білки - 4 шт.;
твердий сир - 130 г;
свіжа зелень;
сіль, перець;
помідори черрі - 3 шт.
Приготування
Шпинат моєму і бланшируем в гарячій воді 3 хвилини. Даємо йому охолонути і дрібно нарізаємо.
Цукіні натираємо на тертку і обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, потім додаємо дрібно нарізаний часник і спеції. В окремому посуді збиваємо блендером яйця, білки і натертий сир. Додаємо в суміш обсмажені овочі і дрібно нарізану зелень. Все розмішуємо, вливаємо у форму, попередньо змащену маслом. І ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо 45 хвилин. Готовий омлет прикрашаємо помідорами чері і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль, перець і збиваємо міксером. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і обсмажуємо шпинат 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Шпинат і цибулю гарненько перемішуємо, і рівномірно вливаємо в сковороду збиті яйця, зверху посипаємо натертим сиром. І відправляємо омлет в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. За цей час він повинен піднятися і придбати апетитну скоринку. Після цього дістаємо омлет з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в маленькій мисці яєчні білки, молоко, перець і все це гарненько збиваємо міксером. Виливаємо готову яєчну суміш на розігріту сковороду і додаємо в неї нарізаний шпинат. Коли омлет вже практично готовий, посипаємо його натертим сиром і даємо йому розплавиться. Готове блюдо викладаємо на тарілку, прикрашаємо помідорами і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Акуратно розбиваємо яйця, додаємо вершки, сіль, перець і збиваємо міксером до утворення піни, поступово додаємо борошно і збиваємо ще три хвилини. На сковороді розтоплюємо масло і вливаємо в нього яєчну масу. Смажимо на невеликому вогні, поки маса не буде практично готова. На одну половинку викладаємо шпинат (попередньо притушенний на вершковому маслі), натертий сир і дрібно нарізані помідори, зверху накриваємо другою половинкою омлету. Сковороду накриваємо кришкою, робимо мінімальний вогонь і залишаємо на п'ять хвилин. Після цього знімаємо сковороду з плити, перекладаємо омлет на тарілку і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Шпинат промиваємо, видаляємо прожилки грубі, обдаємо окропом і дрібно нарізаємо. Бринзу і сир натираємо на тертці і змішати в глибокій мисці, вливаємо молоко, додаємо яйця, солимо і збиваємо. Обережно перемішуємо лопаткою і додаємо підготовлений шпинат. Чашу мультиварки змащуємо маслом і перекладаємо туди нашу масу. Омлет зі шпинатом готуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» 25-30 хвилин.
Омлет зі шпинатом, приготований в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Шпинат моєму і бланшируем в гарячій воді 3 хвилини. Даємо йому охолонути і дрібно нарізаємо.
Цукіні натираємо на тертку і обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, потім додаємо дрібно нарізаний часник і спеції. В окремому посуді збиваємо блендером яйця, білки і натертий сир. Додаємо в суміш обсмажені овочі і дрібно нарізану зелень. Все розмішуємо, вливаємо у форму, попередньо змащену маслом. І ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо 45 хвилин. Готовий омлет прикрашаємо помідорами чері і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Омлет з помідорами і сиром
Любите омлети з помідорами? Тоді вам варто спробувати прикрасити їх смак додатковим інгредієнтом - сиром. Рецепти такої страви ви можете придумати
Омлет з шинкою
Омлет з шинкою - прекрасне блюдо, дивовижно підходить до будь-якого сніданку, полуденка, а також розвантажувального вечері. Пропонуємо вашій увазі
Омлет з молоком
Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
Омлет з кабачками
Кабачок - корисний дієтичний овоч, який готують різними способами: запікають, фарширують, додають у салати. А сьогодні мова піде про те, як зробити
Омлет в мультиварці - рецепт
Омлет - це швидкий сніданок, зручний і корисний обід вечеря. Універсальність цієї страви зробила його главою серед усіх страв з яєць на наших столах.
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.