Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Омлет зі шпинатом

Омлет зі шпинатом

17-03-2015, 16:07
1 789
Омлет зі шпинатом
Омлет готують з добре збитих яєць, молока і невеликої кількості борошна, додаючи в них усілякі начинки. Зустрічається безліч варіантів їх створення: на пару, в сковороді або в духовці. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування омлету зі шпинатом.
Омлет зі шпинатом
Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • свіже листя шпинату - 100 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • мелений перець - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сир фета - 60 р.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль, перець і збиваємо міксером. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і обсмажуємо шпинат 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Шпинат і цибулю гарненько перемішуємо, і рівномірно вливаємо в сковороду збиті яйця, зверху посипаємо натертим сиром. І відправляємо омлет в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. За цей час він повинен піднятися і придбати апетитну скоринку. Після цього дістаємо омлет з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.
    Омлет зі шпинатом і сиром
    Інгредієнти:

  • яєчний білок - 3 шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • шпинат - 250 г;

  • перець чорний мелений - 1 щіпка;

  • помідори - 1 шт.;

  • сир чеддер - 60 р.


  • Приготування
    Змішуємо в маленькій мисці яєчні білки, молоко, перець і все це гарненько збиваємо міксером. Виливаємо готову яєчну суміш на розігріту сковороду і додаємо в неї нарізаний шпинат. Коли омлет вже практично готовий, посипаємо його натертим сиром і даємо йому розплавиться. Готове блюдо викладаємо на тарілку, прикрашаємо помідорами і подаємо до столу.
    Омлет зі шпинатом і помідорами
    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершки - 100 мл;

  • вершкове масло - 2 ч. ложки;

  • шпинат - 100 г;

  • сир твердий -70 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Акуратно розбиваємо яйця, додаємо вершки, сіль, перець і збиваємо міксером до утворення піни, поступово додаємо борошно і збиваємо ще три хвилини. На сковороді розтоплюємо масло і вливаємо в нього яєчну масу. Смажимо на невеликому вогні, поки маса не буде практично готова. На одну половинку викладаємо шпинат (попередньо притушенний на вершковому маслі), натертий сир і дрібно нарізані помідори, зверху накриваємо другою половинкою омлету. Сковороду накриваємо кришкою, робимо мінімальний вогонь і залишаємо на п'ять хвилин. Після цього знімаємо сковороду з плити, перекладаємо омлет на тарілку і подаємо до столу.
    Омлет зі шпинатом в мультиварці
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • шпинат - 100 г;

  • твердий сир -70 г;

  • бринза - 70 г;

  • молоко -2 ст. ложки;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Шпинат промиваємо, видаляємо прожилки грубі, обдаємо окропом і дрібно нарізаємо. Бринзу і сир натираємо на тертці і змішати в глибокій мисці, вливаємо молоко, додаємо яйця, солимо і збиваємо. Обережно перемішуємо лопаткою і додаємо підготовлений шпинат. Чашу мультиварки змащуємо маслом і перекладаємо туди нашу масу. Омлет зі шпинатом готуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» 25-30 хвилин.
    Омлет зі шпинатом, приготований в духовці
    Інгредієнти:

  • свіжий шпинат - 2 пучка;

  • цукіні - 2 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубок;

  • яйця - 4 шт.;

  • яєчні білки - 4 шт.;

  • твердий сир - 130 г;

  • свіжа зелень;

  • сіль, перець;

  • Омлет зі шпинатом

  • помідори черрі - 3 шт.


  • Приготування
    Шпинат моєму і бланшируем в гарячій воді 3 хвилини. Даємо йому охолонути і дрібно нарізаємо.
    Цукіні натираємо на тертку і обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, потім додаємо дрібно нарізаний часник і спеції. В окремому посуді збиваємо блендером яйця, білки і натертий сир. Додаємо в суміш обсмажені овочі і дрібно нарізану зелень. Все розмішуємо, вливаємо у форму, попередньо змащену маслом. І ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо 45 хвилин. Готовий омлет прикрашаємо помідорами чері і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Омлет з помідорами і сиром
    Омлет з помідорами і сиром
    Любите омлети з помідорами? Тоді вам варто спробувати прикрасити їх смак додатковим інгредієнтом - сиром. Рецепти такої страви ви можете придумати
    Омлет з шинкою
    Омлет з шинкою
    Омлет з шинкою - прекрасне блюдо, дивовижно підходить до будь-якого сніданку, полуденка, а також розвантажувального вечері. Пропонуємо вашій увазі
    Омлет з молоком
    Омлет з молоком
    Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
    Омлет з кабачками
    Омлет з кабачками
    Кабачок - корисний дієтичний овоч, який готують різними способами: запікають, фарширують, додають у салати. А сьогодні мова піде про те, як зробити
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет - це швидкий сніданок, зручний і корисний обід вечеря. Універсальність цієї страви зробила його главою серед усіх страв з яєць на наших столах.
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.