Омлет готують з добре збитих яєць, молока і невеликої кількості борошна, додаючи в них усілякі начинки. Зустрічається безліч варіантів їх створення: на пару, в сковороді або в духовці. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування омлету зі шпинатом.
Омлет зі шпинатом
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; свіже листя шпинату - 100 г; зелена цибуля - 1 пучок; мелений перець - 1 ч. ложка; сіль - 1 щіпка; вершкове масло - 1 ст. ложка; сир фета - 60 р. Приготування Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль, перець і збиваємо міксером. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді і обсмажуємо шпинат 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Шпинат і цибулю гарненько перемішуємо, і рівномірно вливаємо в сковороду збиті яйця, зверху посипаємо натертим сиром. І відправляємо омлет в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. За цей час він повинен піднятися і придбати апетитну скоринку. Після цього дістаємо омлет з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом і сиром
Інгредієнти: яєчний білок - 3 шт.; молоко - 1 ст. ложка; шпинат - 250 г; перець чорний мелений - 1 щіпка; помідори - 1 шт.; сир чеддер - 60 р. Приготування Змішуємо в маленькій мисці яєчні білки, молоко, перець і все це гарненько збиваємо міксером. Виливаємо готову яєчну суміш на розігріту сковороду і додаємо в неї нарізаний шпинат. Коли омлет вже практично готовий, посипаємо його натертим сиром і даємо йому розплавиться. Готове блюдо викладаємо на тарілку, прикрашаємо помідорами і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом і помідорами
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; борошно - 2 ст. ложки; вершки - 100 мл; вершкове масло - 2 ч. ложки; шпинат - 100 г; сир твердий -70 г; помідор - 2 шт.; сіль, перець. Приготування Акуратно розбиваємо яйця, додаємо вершки, сіль, перець і збиваємо міксером до утворення піни, поступово додаємо борошно і збиваємо ще три хвилини. На сковороді розтоплюємо масло і вливаємо в нього яєчну масу. Смажимо на невеликому вогні, поки маса не буде практично готова. На одну половинку викладаємо шпинат (попередньо притушенний на вершковому маслі), натертий сир і дрібно нарізані помідори, зверху накриваємо другою половинкою омлету. Сковороду накриваємо кришкою, робимо мінімальний вогонь і залишаємо на п'ять хвилин. Після цього знімаємо сковороду з плити, перекладаємо омлет на тарілку і подаємо до столу.
Омлет зі шпинатом в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; шпинат - 100 г; твердий сир -70 г; бринза - 70 г; молоко -2 ст. ложки; сіль; рослинне масло. Приготування Шпинат промиваємо, видаляємо прожилки грубі, обдаємо окропом і дрібно нарізаємо. Бринзу і сир натираємо на тертці і змішати в глибокій мисці, вливаємо молоко, додаємо яйця, солимо і збиваємо. Обережно перемішуємо лопаткою і додаємо підготовлений шпинат. Чашу мультиварки змащуємо маслом і перекладаємо туди нашу масу. Омлет зі шпинатом готуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» 25-30 хвилин.
Омлет зі шпинатом, приготований в духовці
Інгредієнти: свіжий шпинат - 2 пучка; цукіні - 2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 1 зубок; яйця - 4 шт.; яєчні білки - 4 шт.; твердий сир - 130 г; свіжа зелень; сіль, перець; помідори черрі - 3 шт. Приготування Шпинат моєму і бланшируем в гарячій воді 3 хвилини. Даємо йому охолонути і дрібно нарізаємо.
Цукіні натираємо на тертку і обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, потім додаємо дрібно нарізаний часник і спеції. В окремому посуді збиваємо блендером яйця, білки і натертий сир. Додаємо в суміш обсмажені овочі і дрібно нарізану зелень. Все розмішуємо, вливаємо у форму, попередньо змащену маслом. І ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо 45 хвилин. Готовий омлет прикрашаємо помідорами чері і подаємо до столу.