Страви зі шпинату
На жаль, більшість не може оцінити страви з шпинату за достоїнству. Так, багато хто вважає його абсолютно позбавленим смаку і не апетитним, але це зовсім не так. Варто правильно приготувати цю зелень, як її смак значно зміниться в позитивну сторону.
Рецепти, які ми зібрали в цій статті, ви можете втілити, використовуючи як свіжий, так і заморожений шпинат.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
зелена цибуля - 4 стебла;
свіжий шпинат - 400 г;
сир - 300 г;
тертий Пармезан - 1/3 ст.;
яйця - 2 шт.;
м'ята - 1 ст. ложка;
листкове тісто - 1 упаковка;
кунжут;
вершкове масло - 1 ч. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму діаметром 23 см змащуємо маслом і посипаємо борошном.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо нарізану зелену цибулю, потім додаємо до нього половину шпинату і чекаємо, поки він почне в'янути, після чого кладемо другу партію листя і чекаємо, поки вони приготуються. Готовий шпинат остуджуємо і віджимаємо, після чого змішуємо з сиром, яйцями, тертим сиром і м'ятою.
Розкачуємо листкове тісто і ділимо його на два шари: один укладаємо в основу і розміщуємо поверх начинку, а другим покриваємо пиріг. Змащуємо тісто розтопленим маслом, посипаємо кунжутом і розміщуємо пиріг в духовці 20-25 хвилин. Наша страва з шпинату з сиром готово!
Бабагануш - паста з запечених баклажанів, в яку можна вмочати абсолютно все, що завгодно, від чіпсів і начос, до грінок з білого хліба.
Інгредієнти:
баклажан - 2 шт.;
шпинат - 100 г;
часник - 2 зубчики;
паста тахін - 2 ст. ложки;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 60 мл;
паприка - для подачі.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Запікаємо розрізані навпіл баклажани до м'якості (близько 40 хвилин), остуджуємо і вичищаємо м'якоть.
Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, то просто розморозьте і відіжміть зайву вологу. Свіжий шпинат слід залити окропом на 1 хвилину, потім промити холодною водою, віджати і нарізати.
У чашу блендера кладемо м'якоть баклажана, тахін, часник і заливаємо все лимонним соком. В однорідну масу додаємо шпинат і вливаємо олію. Сіль з перцем додаємо за смаком, а перед подачею посипаємо паприкою.
Інгредієнти:
шпинат - 15 кг;
волоський горіх - 400 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
коріандр - 50 г;
петрушка - 50 г;
оцет - 6-8 ст. ложок;
червоний перець - 1 ч. ложка;
шамбала - 1 ч. ложка;
зерна граната;
сіль - за смаком.
Приготування
Листя шпинату бланшируем і ретельно віджимаємо. Пропускаємо шпинат через м'ясорубку разом з волоським горіхом і часником. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень, додаємо їх в шпинатну суміш. Заправляємо блюдо оцтом, червоним перцем, шамбалою і сіллю. Суміш ділимо на рівні порції, кожну з яких скачуємо в кульки. Зверху кладемо зерна граната.
Страва з шпинату для дітей та дорослих, яке не було б занадто калорійним, але при цьому залишалося смачним, здається чимось нереальним, а насправді все набагато простіше.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
печериці - 300 г;
часник - 2 зубчики;
шпинат - 400 г;
яйця - 8 шт.;
Пармезан - 1 /4 ст.;
молоко - 2 ст. ложки.
Приготування
На сковороді припускаємо гриби зі шпинатом, наприкінці готування додаємо часник і трохи солі, віджимаємо начинку від надлишків вологи і повертаємо на сковороду. Збиваємо яйця з молоком і тертим сиром, підсолюємо і заливаємо обжарку з грибів та шпинату. Готуємо омлет під кришкою до тих пір, поки яйця не схопляться.
Рецепти, які ми зібрали в цій статті, ви можете втілити, використовуючи як свіжий, так і заморожений шпинат.
Страви зі шпинатом: шпинатний пиріг
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму діаметром 23 см змащуємо маслом і посипаємо борошном.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо нарізану зелену цибулю, потім додаємо до нього половину шпинату і чекаємо, поки він почне в'янути, після чого кладемо другу партію листя і чекаємо, поки вони приготуються. Готовий шпинат остуджуємо і віджимаємо, після чого змішуємо з сиром, яйцями, тертим сиром і м'ятою.
Розкачуємо листкове тісто і ділимо його на два шари: один укладаємо в основу і розміщуємо поверх начинку, а другим покриваємо пиріг. Змащуємо тісто розтопленим маслом, посипаємо кунжутом і розміщуємо пиріг в духовці 20-25 хвилин. Наша страва з шпинату з сиром готово!
Страви з свіжого або замороженого шпинату: рецепт бабагануша
Бабагануш - паста з запечених баклажанів, в яку можна вмочати абсолютно все, що завгодно, від чіпсів і начос, до грінок з білого хліба.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Запікаємо розрізані навпіл баклажани до м'якості (близько 40 хвилин), остуджуємо і вичищаємо м'якоть.
Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, то просто розморозьте і відіжміть зайву вологу. Свіжий шпинат слід залити окропом на 1 хвилину, потім промити холодною водою, віджати і нарізати.
У чашу блендера кладемо м'якоть баклажана, тахін, часник і заливаємо все лимонним соком. В однорідну масу додаємо шпинат і вливаємо олію. Сіль з перцем додаємо за смаком, а перед подачею посипаємо паприкою.
Грузинське блюдо з шпинату - пхали
Інгредієнти:
Приготування
Листя шпинату бланшируем і ретельно віджимаємо. Пропускаємо шпинат через м'ясорубку разом з волоським горіхом і часником. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень, додаємо їх в шпинатну суміш. Заправляємо блюдо оцтом, червоним перцем, шамбалою і сіллю. Суміш ділимо на рівні порції, кожну з яких скачуємо в кульки. Зверху кладемо зерна граната.
Дієтичне блюдо з шпинату
Страва з шпинату для дітей та дорослих, яке не було б занадто калорійним, але при цьому залишалося смачним, здається чимось нереальним, а насправді все набагато простіше.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді припускаємо гриби зі шпинатом, наприкінці готування додаємо часник і трохи солі, віджимаємо начинку від надлишків вологи і повертаємо на сковороду. Збиваємо яйця з молоком і тертим сиром, підсолюємо і заливаємо обжарку з грибів та шпинату. Готуємо омлет під кришкою до тих пір, поки яйця не схопляться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Шпинат з вершками - рецепти
Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
Омлет зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Пхали з буряка
Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.