Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви зі шпинату

Страви зі шпинату

21-03-2015, 18:23
4 112
Страви зі шпинату
На жаль, більшість не може оцінити страви з шпинату за достоїнству. Так, багато хто вважає його абсолютно позбавленим смаку і не апетитним, але це зовсім не так. Варто правильно приготувати цю зелень, як її смак значно зміниться в позитивну сторону.
Рецепти, які ми зібрали в цій статті, ви можете втілити, використовуючи як свіжий, так і заморожений шпинат.

Страви зі шпинатом: шпинатний пиріг


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля - 4 стебла;

  • свіжий шпинат - 400 г;

  • сир - 300 г;

  • тертий Пармезан - 1/3 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • м'ята - 1 ст. ложка;

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • кунжут;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму діаметром 23 см змащуємо маслом і посипаємо борошном.
    На сковороді з оливковою олією обсмажуємо нарізану зелену цибулю, потім додаємо до нього половину шпинату і чекаємо, поки він почне в'янути, після чого кладемо другу партію листя і чекаємо, поки вони приготуються. Готовий шпинат остуджуємо і віджимаємо, після чого змішуємо з сиром, яйцями, тертим сиром і м'ятою.
    Розкачуємо листкове тісто і ділимо його на два шари: один укладаємо в основу і розміщуємо поверх начинку, а другим покриваємо пиріг. Змащуємо тісто розтопленим маслом, посипаємо кунжутом і розміщуємо пиріг в духовці 20-25 хвилин. Наша страва з шпинату з сиром готово!

    Страви з свіжого або замороженого шпинату: рецепт бабагануша


    Бабагануш - паста з запечених баклажанів, в яку можна вмочати абсолютно все, що завгодно, від чіпсів і начос, до грінок з білого хліба.
    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • шпинат - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • паста тахін - 2 ст. ложки;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • паприка - для подачі.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Запікаємо розрізані навпіл баклажани до м'якості (близько 40 хвилин), остуджуємо і вичищаємо м'якоть.
    Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, то просто розморозьте і відіжміть зайву вологу. Свіжий шпинат слід залити окропом на 1 хвилину, потім промити холодною водою, віджати і нарізати.
    У чашу блендера кладемо м'якоть баклажана, тахін, часник і заливаємо все лимонним соком. В однорідну масу додаємо шпинат і вливаємо олію. Сіль з перцем додаємо за смаком, а перед подачею посипаємо паприкою.

    Грузинське блюдо з шпинату - пхали


    Інгредієнти:

  • шпинат - 15 кг;

  • волоський горіх - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • коріандр - 50 г;

  • петрушка - 50 г;

  • оцет - 6-8 ст. ложок;

  • червоний перець - 1 ч. ложка;

  • шамбала - 1 ч. ложка;

  • зерна граната;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Листя шпинату бланшируем і ретельно віджимаємо. Пропускаємо шпинат через м'ясорубку разом з волоським горіхом і часником. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень, додаємо їх в шпинатну суміш. Заправляємо блюдо оцтом, червоним перцем, шамбалою і сіллю. Суміш ділимо на рівні порції, кожну з яких скачуємо в кульки. Зверху кладемо зерна граната.

    Дієтичне блюдо з шпинату


    Страва з шпинату для дітей та дорослих, яке не було б занадто калорійним, але при цьому залишалося смачним, здається чимось нереальним, а насправді все набагато простіше.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;
  • Страви зі шпинату

  • шпинат - 400 г;

  • яйця - 8 шт.;

  • Пармезан - 1 /4 ст.;

  • молоко - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    На сковороді припускаємо гриби зі шпинатом, наприкінці готування додаємо часник і трохи солі, віджимаємо начинку від надлишків вологи і повертаємо на сковороду. Збиваємо яйця з молоком і тертим сиром, підсолюємо і заливаємо обжарку з грибів та шпинату. Готуємо омлет під кришкою до тих пір, поки яйця не схопляться.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг зі шпинатом
    Пиріг зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
    Омлет зі шпинатом
    Омлет зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
    Заморожений шпинат
    Заморожений шпинат
    Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
    Пхали з буряка
    Пхали з буряка
    Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.