Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Пхали з буряка

4-01-2015, 18:02
1 177
Пхали з буряка
Пхали або мхали - традиційна японська закуска, а точніше - група страв, які готують із зелені або овочів у поєднанні з густою горіховою заправкою. Смачне і легке блюдо легко адаптувати під свій смак, головне - дотримуватися пропорції, щоб порції добре трималися на місці, а інше надати фантазії.

Рецепт пхали з буряка і шпинату


Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;

  • шпинат - 500 г;

  • мелений волоський горіх - 1 ст.;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • петрушка - 1/3 ст.;

  • мелений коріандр - 1/4 ч. ложки;

  • пажитник мелений - 1/4 ч. ложки;

  • оцет - 10 мл;

  • зубчики часнику - 3-4 шт.;

  • вода -1/4 ст.;

  • насіння граната - 1/4 ст.


  • Приготування
    Шпинат промиваємо і бланшеруем в киплячій воді, попередньо підсолюємо її. Окремо відварюємо очищену буряк. Бланшерованний шпинат віджимаємо і подрібнюємо. Буряк натираємо на дрібній тертці. Дрібно нарізаємо цибулю і пропускаємо через прес часник. З'єднуємо всі підготовлені овочі разом і добре перемішуємо. Додаємо мелені в борошно волоські горіхи, трохи води і моли за смаком. Залишаємо суміш в холодильнику на 30 хвилин, а потім ліпимо з неї невеликі кульки і викидаємо їх на блюдо. Посипаємо пхали зернами граната.

    Як приготувати пхали з буряка та моркви?


    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • зубчики часнику - 2-3 шт.;

  • зелень кінзи - 4-5 гілочок;

  • мелений волоські горіх - 1/2 ст.;

  • сік лимона - за смаком;

  • гострий перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Очищені і вимиті коренеплоди обертаємо фольгою й запікаємо при 200 градусах до м'якості. Остиглі овочі подрібнюємо за допомогою невеликого терки і змішуємо з подрібненою зеленню, розтертими в пасту зубчиками часнику, борошном з волоських горіхів і лимонним соком. Приправляємо за смаком основу для пхали сіллю і перцем. Ділимо суміш на порції і скачуємо з неї кульки. Перед подачею, охолоджуємо пхали 30 хвилин, а потім подаємо, посипавши зеленню.

    Пхали з буряка з горіхами


    Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • Пхали з буряка

  • зубчики часнику - 3 шт.;

  • петрушка, коріандр - по 1 жмені;

  • бальзамічний оцет - 10 мл


  • Приготування
    Відварюємо очищену буряк, охолоджуємо і дрібно натираємо. Змішуємо буряк з борошном з волоських горіхів, сіллю, перцем і пастою з часнику. Доповнюємо суміш столовою ложкою бальзамічного оцту і подрібненою зеленню. Формуем з бурякової маси кульки пхали і подаємо їх до столу, попередньо охолодивши не менше півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з вареного буряка
    Салат з вареного буряка
    Буряк корисний солодкуватий овоч, який використовують для створення борщів, бурячників, різних закусок з великою кількістю майонезу і часнику. І
    Страви зі шпинату
    Страви зі шпинату
    На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
    Гарнір з буряка
    Гарнір з буряка
    гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
    Закуска з буряка
    Закуска з буряка
    Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Пхали з капусти - рецепт
    Пхали з капусти - рецепт
    Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові