Пхали з буряка
Пхали або мхали - традиційна японська закуска, а точніше - група страв, які готують із зелені або овочів у поєднанні з густою горіховою заправкою. Смачне і легке блюдо легко адаптувати під свій смак, головне - дотримуватися пропорції, щоб порції добре трималися на місці, а інше надати фантазії.
Інгредієнти:
буряк - 500 г;
шпинат - 500 г;
мелений волоський горіх - 1 ст.;
цибуля біла - 1 шт.;
петрушка - 1/3 ст.;
мелений коріандр - 1/4 ч. ложки;
пажитник мелений - 1/4 ч. ложки;
оцет - 10 мл;
зубчики часнику - 3-4 шт.;
вода -1/4 ст.;
насіння граната - 1/4 ст.
Приготування
Шпинат промиваємо і бланшеруем в киплячій воді, попередньо підсолюємо її. Окремо відварюємо очищену буряк. Бланшерованний шпинат віджимаємо і подрібнюємо. Буряк натираємо на дрібній тертці. Дрібно нарізаємо цибулю і пропускаємо через прес часник. З'єднуємо всі підготовлені овочі разом і добре перемішуємо. Додаємо мелені в борошно волоські горіхи, трохи води і моли за смаком. Залишаємо суміш в холодильнику на 30 хвилин, а потім ліпимо з неї невеликі кульки і викидаємо їх на блюдо. Посипаємо пхали зернами граната.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
зубчики часнику - 2-3 шт.;
зелень кінзи - 4-5 гілочок;
мелений волоські горіх - 1/2 ст.;
сік лимона - за смаком;
гострий перець, сіль - за смаком.
Приготування
Очищені і вимиті коренеплоди обертаємо фольгою й запікаємо при 200 градусах до м'якості. Остиглі овочі подрібнюємо за допомогою невеликого терки і змішуємо з подрібненою зеленню, розтертими в пасту зубчиками часнику, борошном з волоських горіхів і лимонним соком. Приправляємо за смаком основу для пхали сіллю і перцем. Ділимо суміш на порції і скачуємо з неї кульки. Перед подачею, охолоджуємо пхали 30 хвилин, а потім подаємо, посипавши зеленню.
Інгредієнти:
буряк - 500 г;
волоські горіхи - 100 г;
зубчики часнику - 3 шт.;
петрушка, коріандр - по 1 жмені;
бальзамічний оцет - 10 мл
Приготування
Відварюємо очищену буряк, охолоджуємо і дрібно натираємо. Змішуємо буряк з борошном з волоських горіхів, сіллю, перцем і пастою з часнику. Доповнюємо суміш столовою ложкою бальзамічного оцту і подрібненою зеленню. Формуем з бурякової маси кульки пхали і подаємо їх до столу, попередньо охолодивши не менше півгодини.
Рецепт пхали з буряка і шпинату
Інгредієнти:
Приготування
Шпинат промиваємо і бланшеруем в киплячій воді, попередньо підсолюємо її. Окремо відварюємо очищену буряк. Бланшерованний шпинат віджимаємо і подрібнюємо. Буряк натираємо на дрібній тертці. Дрібно нарізаємо цибулю і пропускаємо через прес часник. З'єднуємо всі підготовлені овочі разом і добре перемішуємо. Додаємо мелені в борошно волоські горіхи, трохи води і моли за смаком. Залишаємо суміш в холодильнику на 30 хвилин, а потім ліпимо з неї невеликі кульки і викидаємо їх на блюдо. Посипаємо пхали зернами граната.
Як приготувати пхали з буряка та моркви?
Інгредієнти:
Приготування
Очищені і вимиті коренеплоди обертаємо фольгою й запікаємо при 200 градусах до м'якості. Остиглі овочі подрібнюємо за допомогою невеликого терки і змішуємо з подрібненою зеленню, розтертими в пасту зубчиками часнику, борошном з волоських горіхів і лимонним соком. Приправляємо за смаком основу для пхали сіллю і перцем. Ділимо суміш на порції і скачуємо з неї кульки. Перед подачею, охолоджуємо пхали 30 хвилин, а потім подаємо, посипавши зеленню.
Пхали з буряка з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо очищену буряк, охолоджуємо і дрібно натираємо. Змішуємо буряк з борошном з волоських горіхів, сіллю, перцем і пастою з часнику. Доповнюємо суміш столовою ложкою бальзамічного оцту і подрібненою зеленню. Формуем з бурякової маси кульки пхали і подаємо їх до столу, попередньо охолодивши не менше півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з вареного буряка
Буряк корисний солодкуватий овоч, який використовують для створення борщів, бурячників, різних закусок з великою кількістю майонезу і часнику. І
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Гарнір з буряка
гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
Закуска з буряка
Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Пхали з капусти - рецепт
Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові