Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з вареного буряка

Салат з вареного буряка

22-03-2015, 14:34
4 641
Салат з вареного буряка
Буряк часто недооцінюють, використовуючи лише для приготування борщів , вінегретів або закусок з великою кількістю майонезу і часнику. Оцінити цей коренеплід по достоїнству можна лише відчувши його смак окремо. Солодкуватий овоч може запросто знайти місце у вашому повсякденному раціоні, особливо, якщо ви використовуєте його як інгредієнт для салатів, мова про яких піде далі.
Рецепт салату з вареною буряком
Інгредієнти:

  • буряк (маленька) - 8 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • волоський горіх - 1/3 ст.;

  • червоний винний оцет - 1 1/2 ст. ложки;

  • сир фета - 70 р.


  • Приготування
    Буряк ретельно миємо й обсушуємо, після чого кладемо коренеплід в каструлю з водою і відварюємо до повної готовності. Бадилля, що залишилася від буряків, зберігаємо. Варені коренеплоди остуджуємо і очищаємо від шкірки, після чого розрізаємо навпіл або на четвертинки, і кладемо на сервірувальне блюдо.
    У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому горіхи з пропущеним через прес часником. Через 3-4 хвилини додаємо на сковороду бадилля і прибираємо інгредієнти з вогню. Вміст сковороди розкладаємо по сервировочному блюдо з буряком, поливаємо салат бальзамічним оцтом або глазур'ю, а потім посипаємо сиром.
    Простий салат з вареного буряка
    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • апельсиновий сік - 4 ст. ложки;

  • корінь імбиру - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • буряк - 2-3 шт.


  • Приготування
    Буряк моєму і варимо до м'якості. Відварений коренеплід остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. У невеликій мисці змішуємо апельсиновий сік , корінь імбиру, масло і сіль з перцем. Поливаємо отриманої заправкою ще теплу буряк, перемішуємо і посипаємо блюдо свіжою зеленню. Подавати такий простий салат можна з карпаччо з лосося або гравлаксом.
    Рецепт салату з вареного буряка
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сочевиця - 500 г;

  • буряк - 400 г;

  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка;

  • рукола - 80 г;

  • сир фета - 180 р.


  • Приготування
    Сочевицю відварюємо до повної готовності. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю. Додаємо в сковороду до цибулі подрібнений часник, сочевицю і скибочки попередньо відвареного буряка. Перемішуємо всі разом і викладаємо в салатник.
    Окремо збиваємо масло з оцтом, сіллю і перцем. Поливаємо отриманої заправкою теплі інгредієнти салату і викладаємо його на подушку з руколи. Готовий салат посипаємо сиром.
    Салат з вареного буряка і моркви
    Інгредієнти:

  • буряк - 300 г;

  • морква - 2 шт.;

  • петрушка, коріандр, естрагон - на смак;

  • цедра і сік 1/2 лимона;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • гарбузове насіння - 1 жменя;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Буряк і моркву відварюємо і нарізаємо кубиками. Змішуємо теплі коренеплоди з заправкою з масла, соку і цедри лимона, а також солі і перцю. Додаємо в салат грубо нарізану зелень і перемішуємо. Готову страву посипаємо насінням.
    Смачний салат з вареного буряка
    Інгредієнти:

  • картопля - 450 г;

  • копчена макрель (філе) - 3 шт.;

  • буряк - 250 г;

  • мікс салату - 100 г;

  • селера - 2 стебла;

  • волоський горіх - 50 г;

  • Салат з вареного буряка

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • тертий хрін - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Картоплю і буряк миємо й відварюємо до готовності. Варені коренеплоди остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками. Селера ріжемо впоперек тонкими скибочками і додаємо до картоплі та буряках разом з волоським горіхом. Додаємо мікс салату і шматочки копченої риби. Викладаємо салат на пласке блюдо для сервірування. З сметани, лимонного соку, олії та хрону робимо соус і поливаємо їм салат зверху.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з буряка та моркви
    Салат з буряка та моркви
    У зиязикай період не завжди можна поласувати салатами зі свіжих овочів, які не радують своїм смаком. Але можна скористатися сезонними для цього
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
    Салат з буряка і капусти
    Салат з буряка і капусти
    Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
    Салат з буряка та квасолі
    Салат з буряка та квасолі
    Наш стіл важко уявити без легких салатиків на кожен день. І сьогодні ми поділимося рецептами оригінального і простого салату з буряка з квасолею.
    Салат з сиром і горіхами
    Салат з сиром і горіхами
    Салати з сиром можуть відрізнятися за своєю текстурою і смаку в залежності від обраного виду сиру: горгондзола, дор блю, фета, пармезан і інші.
    Зимовий салат з буряка
    Зимовий салат з буряка
    Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при