Салат з вареного буряка
Буряк часто недооцінюють, використовуючи лише для приготування борщів , вінегретів або закусок з великою кількістю майонезу і часнику. Оцінити цей коренеплід по достоїнству можна лише відчувши його смак окремо. Солодкуватий овоч може запросто знайти місце у вашому повсякденному раціоні, особливо, якщо ви використовуєте його як інгредієнт для салатів, мова про яких піде далі.
Рецепт салату з вареною буряком
Інгредієнти:
буряк (маленька) - 8 шт.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
волоський горіх - 1/3 ст.;
червоний винний оцет - 1 1/2 ст. ложки;
сир фета - 70 р.
Приготування
Буряк ретельно миємо й обсушуємо, після чого кладемо коренеплід в каструлю з водою і відварюємо до повної готовності. Бадилля, що залишилася від буряків, зберігаємо. Варені коренеплоди остуджуємо і очищаємо від шкірки, після чого розрізаємо навпіл або на четвертинки, і кладемо на сервірувальне блюдо.
У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому горіхи з пропущеним через прес часником. Через 3-4 хвилини додаємо на сковороду бадилля і прибираємо інгредієнти з вогню. Вміст сковороди розкладаємо по сервировочному блюдо з буряком, поливаємо салат бальзамічним оцтом або глазур'ю, а потім посипаємо сиром.
Простий салат з вареного буряка
Інгредієнти:
рослинне масло - 2 ст. ложки;
апельсиновий сік - 4 ст. ложки;
корінь імбиру - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
свіжа зелень - за смаком;
буряк - 2-3 шт.
Приготування
Буряк моєму і варимо до м'якості. Відварений коренеплід остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. У невеликій мисці змішуємо апельсиновий сік , корінь імбиру, масло і сіль з перцем. Поливаємо отриманої заправкою ще теплу буряк, перемішуємо і посипаємо блюдо свіжою зеленню. Подавати такий простий салат можна з карпаччо з лосося або гравлаксом.
Рецепт салату з вареного буряка
Інгредієнти:
оливкова олія - 1/4 ст.;
червоний цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сочевиця - 500 г;
буряк - 400 г;
червоний винний оцет - 1 ст. ложка;
рукола - 80 г;
сир фета - 180 р.
Приготування
Сочевицю відварюємо до повної готовності. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю. Додаємо в сковороду до цибулі подрібнений часник, сочевицю і скибочки попередньо відвареного буряка. Перемішуємо всі разом і викладаємо в салатник.
Окремо збиваємо масло з оцтом, сіллю і перцем. Поливаємо отриманої заправкою теплі інгредієнти салату і викладаємо його на подушку з руколи. Готовий салат посипаємо сиром.
Салат з вареного буряка і моркви
Інгредієнти:
буряк - 300 г;
морква - 2 шт.;
петрушка, коріандр, естрагон - на смак;
цедра і сік 1/2 лимона;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
гарбузове насіння - 1 жменя;
сіль, перець.
Приготування
Буряк і моркву відварюємо і нарізаємо кубиками. Змішуємо теплі коренеплоди з заправкою з масла, соку і цедри лимона, а також солі і перцю. Додаємо в салат грубо нарізану зелень і перемішуємо. Готову страву посипаємо насінням.
Смачний салат з вареного буряка
Інгредієнти:
картопля - 450 г;
копчена макрель (філе) - 3 шт.;
буряк - 250 г;
мікс салату - 100 г;
селера - 2 стебла;
волоський горіх - 50 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
сметана - 3 ст. ложки;
тертий хрін - 1 ч. ложка.
Приготування
Картоплю і буряк миємо й відварюємо до готовності. Варені коренеплоди остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками. Селера ріжемо впоперек тонкими скибочками і додаємо до картоплі та буряках разом з волоським горіхом. Додаємо мікс салату і шматочки копченої риби. Викладаємо салат на пласке блюдо для сервірування. З сметани, лимонного соку, олії та хрону робимо соус і поливаємо їм салат зверху.
Рецепт салату з вареною буряком
Інгредієнти:
Приготування
Буряк ретельно миємо й обсушуємо, після чого кладемо коренеплід в каструлю з водою і відварюємо до повної готовності. Бадилля, що залишилася від буряків, зберігаємо. Варені коренеплоди остуджуємо і очищаємо від шкірки, після чого розрізаємо навпіл або на четвертинки, і кладемо на сервірувальне блюдо.
У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому горіхи з пропущеним через прес часником. Через 3-4 хвилини додаємо на сковороду бадилля і прибираємо інгредієнти з вогню. Вміст сковороди розкладаємо по сервировочному блюдо з буряком, поливаємо салат бальзамічним оцтом або глазур'ю, а потім посипаємо сиром.
Простий салат з вареного буряка
Інгредієнти:
Приготування
Буряк моєму і варимо до м'якості. Відварений коренеплід остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. У невеликій мисці змішуємо апельсиновий сік , корінь імбиру, масло і сіль з перцем. Поливаємо отриманої заправкою ще теплу буряк, перемішуємо і посипаємо блюдо свіжою зеленню. Подавати такий простий салат можна з карпаччо з лосося або гравлаксом.
Рецепт салату з вареного буряка
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю відварюємо до повної готовності. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану кільцями цибулю. Додаємо в сковороду до цибулі подрібнений часник, сочевицю і скибочки попередньо відвареного буряка. Перемішуємо всі разом і викладаємо в салатник.
Окремо збиваємо масло з оцтом, сіллю і перцем. Поливаємо отриманої заправкою теплі інгредієнти салату і викладаємо його на подушку з руколи. Готовий салат посипаємо сиром.
Салат з вареного буряка і моркви
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і моркву відварюємо і нарізаємо кубиками. Змішуємо теплі коренеплоди з заправкою з масла, соку і цедри лимона, а також солі і перцю. Додаємо в салат грубо нарізану зелень і перемішуємо. Готову страву посипаємо насінням.
Смачний салат з вареного буряка
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і буряк миємо й відварюємо до готовності. Варені коренеплоди остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо великими шматочками. Селера ріжемо впоперек тонкими скибочками і додаємо до картоплі та буряках разом з волоським горіхом. Додаємо мікс салату і шматочки копченої риби. Викладаємо салат на пласке блюдо для сервірування. З сметани, лимонного соку, олії та хрону робимо соус і поливаємо їм салат зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряка та моркви
У зиязикай період не завжди можна поласувати салатами зі свіжих овочів, які не радують своїм смаком. Але можна скористатися сезонними для цього
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Салат з буряка і капусти
Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
Салат з буряка та квасолі
Наш стіл важко уявити без легких салатиків на кожен день. І сьогодні ми поділимося рецептами оригінального і простого салату з буряка з квасолею.
Салат з сиром і горіхами
Салати з сиром можуть відрізнятися за своєю текстурою і смаку в залежності від обраного виду сиру: горгондзола, дор блю, фета, пармезан і інші.
Зимовий салат з буряка
Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при