Салат з буряка та квасолі
Навіть поза салатного сезону не обов'язково відмовлятися від легких і апетитних закусок. Урізноманітнити своє меню в холодну пору ми пропонуємо за допомогою цікавих рецептів салатів з буряком і квасолею, які доступні і прості у приготуванні незважаючи на пору року.
Інгредієнти:
квасоля (заморожена) - 175 г;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
цибулю-шалот - 1 шт.;
салатний мікс - 1 пакет;
часник - 1 зубчик;
розмарин - 2 гілочки;
буряк - 2 шт.;
яблуко - 1 шт.;
червоний винний оцет - 4 ст. ложки;
«Фета» - 200 р.
Приготування
Буряк миємо й відварюємо до готовності. Аналогічним чином робимо і з квасолею, відваривши її в підсоленій воді, а потім, промивши холодною водою для надання свіжості та хрускоту.
У сковороді нагріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо на них тонкі кільця шалот і подрібнений часник близько 1-2 хвилин. Потім додаємо в сковороду листя з 2 гілочок розмарину і нарізану буряк. Смажимо все разом 3-4 хвилини, після прибираємо з вогню і залишаємо охолонути.
Обсмажені овочі змішуємо з салатним міксом і тонкими скибочками яблука, заправляємо все винним оцтом і посипаємо шматочками сиру «Фета». Салат з буряка, яблук і квасолі готовий, саме час подавати страву до столу!
Салат з буряка і авокадо поєднується як з зеленої, так і з білою квасолею, тому ви вільні у своїх кулінарних експериментах.
Інгредієнти:
буряк - 3 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
винний оцет - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
цукор - 1/2 ч. ложки;
соус «Табаско» - 1 ч. Ложка;
сіль, перець;
авокадо - 2 шт.;
коріандр і м'ята - за смаком;
квасоля - 150 р.
Приготування
Буряк чистимо та миємо, нарізаємо на тонкі стрічки, товщиною 2-3 мм і варимо їх в киплячій воді 2-3 хвилини. Готову буряк має зберігати форму і легкий хрускіт.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і змішуємо з буряком. Заправляємо майбутній салат оцтом, олією, цукром і соусом чилі. Сіль і перець додаємо за смаком. Ретельно перемішуємо салат і даємо промаринуватися 10-15 хвилин.
Прямо перед подачею розподіляємо салат по тарілках, кладемо зверху шматочки авокадо, квасоля і зелень. В довершення поливаємо салат невеликою кількістю оливкової олії і додатково подаємо закуску до столу.
Доповнити блюдо можна невеликою кількістю свіжого козячого сиру, або подрібненими грецькими горіхами.
Салат з буряка з квасолею та сиром «Фета»
Інгредієнти:
Приготування
Буряк миємо й відварюємо до готовності. Аналогічним чином робимо і з квасолею, відваривши її в підсоленій воді, а потім, промивши холодною водою для надання свіжості та хрускоту.
У сковороді нагріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо на них тонкі кільця шалот і подрібнений часник близько 1-2 хвилин. Потім додаємо в сковороду листя з 2 гілочок розмарину і нарізану буряк. Смажимо все разом 3-4 хвилини, після прибираємо з вогню і залишаємо охолонути.
Обсмажені овочі змішуємо з салатним міксом і тонкими скибочками яблука, заправляємо все винним оцтом і посипаємо шматочками сиру «Фета». Салат з буряка, яблук і квасолі готовий, саме час подавати страву до столу!
Салат з буряка, авокадо і квасолі
Салат з буряка і авокадо поєднується як з зеленої, так і з білою квасолею, тому ви вільні у своїх кулінарних експериментах.
Інгредієнти:
Приготування
Буряк чистимо та миємо, нарізаємо на тонкі стрічки, товщиною 2-3 мм і варимо їх в киплячій воді 2-3 хвилини. Готову буряк має зберігати форму і легкий хрускіт.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і змішуємо з буряком. Заправляємо майбутній салат оцтом, олією, цукром і соусом чилі. Сіль і перець додаємо за смаком. Ретельно перемішуємо салат і даємо промаринуватися 10-15 хвилин.
Прямо перед подачею розподіляємо салат по тарілках, кладемо зверху шматочки авокадо, квасоля і зелень. В довершення поливаємо салат невеликою кількістю оливкової олії і додатково подаємо закуску до столу.
Доповнити блюдо можна невеликою кількістю свіжого козячого сиру, або подрібненими грецькими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряка та моркви
У зиязикай період не завжди можна поласувати салатами зі свіжих овочів, які не радують своїм смаком. Але можна скористатися сезонними для цього
Салат з буряка і капусти
Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
Салат з буряком і яблуком
Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий
Салат з кукурудзи й квасолі
Салат з кукурудзи й квасолі - прекрасний варіант для подачі на фуршеті або святковому торжестві. Варіантів його приготування може бути безліч, все
Салат з вареного буряка
Буряк корисний солодкуватий овоч, який використовують для створення борщів, бурячників, різних закусок з великою кількістю майонезу і часнику. І
Літній салат з овочів - рецепт
У теплу пору на прилавках багато свіжих овочів і фруктів, з яких можна приготувати все, що душі завгодно. І сьогодні ми поговоримо про цікавих