Салат з буряка та моркви
У холодну пору року поласувати освіжаючим салатами вдається далеко не завжди, та й овочі не в сезон далеко не радують своїм смаком. Щоб порадувати себе легкою салатною закускою, не обов'язково затарюватися огірками, помідорами і редисом, в холодну пору року хороший салат вийти і з сезонних овочів, наприклад, з буряка з морквою.
Інгредієнти:
капуста - 1 качан;
морква - 2 шт.;
буряк - 3 шт.;
соус тахін - 3 ст. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
перець - 1/2 ч. ложки;
сіль - за смаком;
гарбузове насіння.
Приготування
Капусту очистити від зовнішнього листя і моєму. Моркву і буряк чистимо від шкірки. Натираємо всі інгредієнти на тертці, капусту шаткуємо на дрібній шатківниці.
В окремій мисці готуємо заправку: змішати лимонний сік, соєвий соус, перець, сіль і соус тахині. Перемішуємо овочі з заправкою в салатник і подаємо до столу, прикрасивши гарбузовим насінням.
Салат з буряка, моркви і картоплі, а по-простому - вінегрет присутній на нашому столі вже не перший десяток років. Так чому б не віддати данину цьому славному, перевіреного часом страви і не приготувати його на сьогоднішній вечерю на трохи більш сучасному вигляді?
Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
буряк - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
солоні огірки - 75 г;
сметана - 1 ст. ложка;
майонез - 1 ст. ложка;
каперси - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
зелень для прикраси.
Приготування
Морква, картопля і буряк моєму, але не чистимо. Кладемо овочі в каструлю: морква з картоплею разом, а буряк - окремо, щоб не пофарбувати інші овочі. Заливаємо овочі водою і ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо все близько 40 хвилин або до м'якості. Зливаємо воду, даємо овочам охолонути і очищаємо їх від шкірки.
Тепер приходить час нарізки, подрібнювати овочі на вінегрет необхідно невеликими кубиками. Попутно не забуваємо дрібно нарізати цибулю, солоні огірки і зелень.
Майонез, сметану і каперси змішуємо в окремій тарілці, солимо і перчимо. Заправляємо овочі отриманим соусом і подаємо до столу, не забувши прикрасити салат зеленню.
Інгредієнти:
буряк - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
зелене яблуко - 1 шт.;
петрушка;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
білий винний оцет - 2 ч. ложки;
мед - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Буряк і моркву миємо і чистимо від шкірки. Натираємо обидва овоча і яблуко на крупній тертці. У невеликій мисці змішуємо лимонний сік, оцет, мед, діжонську гірчицю і оливкове масло. Солимо і перчимо.
Поміщаємо натерті овочі в салатник і заправляємо готовим соусом до смаку. Посипаємо салат подрібненою петрушкою і, за бажанням, насінням, або горіхами.
Інгредієнти:
буряк - 1 кг;
морква - 6 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець;
апельсиновий сік - 3 ст. ложки;
винний оцет - 1 1/2 ч. ложки;
тархун - 1 1/2 ч. ложки;
цикорій - 3 шт.;
козячий сир - 250 г;
горіхи пекан - за смаком.
Приготування
Моркву і буряк чистимо і нарізаємо великими шматками. Викладаємо овочі на деко для випічки і поливаємо оливковою олією. Солимо і перчимо все за смаком. Запікаємо моркву з буряком при 200 градусах до м'якості (близько 25-30 хвилин). Даємо овочам охолонути 5 хвилин.
Тим часом окремо збиваємо апельсиновий сік, оцет і залишки оливкової олії. Додаємо в заправку подрібнений тархун.
У глибоку миску, або на дошку викладаємо запечені овочі та поливаємо їх заправкою. Поверх салату розкладаємо шматочки козячого сиру, подрібнені горіхи і подаємо до столу.
Салат з буряком, капустою і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Капусту очистити від зовнішнього листя і моєму. Моркву і буряк чистимо від шкірки. Натираємо всі інгредієнти на тертці, капусту шаткуємо на дрібній шатківниці.
В окремій мисці готуємо заправку: змішати лимонний сік, соєвий соус, перець, сіль і соус тахині. Перемішуємо овочі з заправкою в салатник і подаємо до столу, прикрасивши гарбузовим насінням.
Салат з буряка, моркви і картоплі
Салат з буряка, моркви і картоплі, а по-простому - вінегрет присутній на нашому столі вже не перший десяток років. Так чому б не віддати данину цьому славному, перевіреного часом страви і не приготувати його на сьогоднішній вечерю на трохи більш сучасному вигляді?
Інгредієнти:
Приготування
Морква, картопля і буряк моєму, але не чистимо. Кладемо овочі в каструлю: морква з картоплею разом, а буряк - окремо, щоб не пофарбувати інші овочі. Заливаємо овочі водою і ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо все близько 40 хвилин або до м'якості. Зливаємо воду, даємо овочам охолонути і очищаємо їх від шкірки.
Тепер приходить час нарізки, подрібнювати овочі на вінегрет необхідно невеликими кубиками. Попутно не забуваємо дрібно нарізати цибулю, солоні огірки і зелень.
Майонез, сметану і каперси змішуємо в окремій тарілці, солимо і перчимо. Заправляємо овочі отриманим соусом і подаємо до столу, не забувши прикрасити салат зеленню.
Салат з буряка з морквою і яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і моркву миємо і чистимо від шкірки. Натираємо обидва овоча і яблуко на крупній тертці. У невеликій мисці змішуємо лимонний сік, оцет, мед, діжонську гірчицю і оливкове масло. Солимо і перчимо.
Поміщаємо натерті овочі в салатник і заправляємо готовим соусом до смаку. Посипаємо салат подрібненою петрушкою і, за бажанням, насінням, або горіхами.
Салат з сиром, буряком і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і буряк чистимо і нарізаємо великими шматками. Викладаємо овочі на деко для випічки і поливаємо оливковою олією. Солимо і перчимо все за смаком. Запікаємо моркву з буряком при 200 градусах до м'якості (близько 25-30 хвилин). Даємо овочам охолонути 5 хвилин.
Тим часом окремо збиваємо апельсиновий сік, оцет і залишки оливкової олії. Додаємо в заправку подрібнений тархун.
У глибоку миску, або на дошку викладаємо запечені овочі та поливаємо їх заправкою. Поверх салату розкладаємо шматочки козячого сиру, подрібнені горіхи і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряка і капусти
Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
Салат з буряком і яблуком
Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий
Салат з буряка та квасолі
Наш стіл важко уявити без легких салатиків на кожен день. І сьогодні ми поділимося рецептами оригінального і простого салату з буряка з квасолею.
Салат з морквою, капустою і буряком
Салат з морквою, капустою і буряком - вітамінне блюдо, яке відмінно очищає кишечник і прискорює обмін речовин. Приготувати його досить нескладно.
Салат з моркви і яблук
Салат з моркви і яблук - це легка закуска, яку зробити досить просто. Така страва неодмінно оцінять ті, хто дотримуються дієти і стежать за своєю
Салат з вареного буряка
Буряк корисний солодкуватий овоч, який використовують для створення борщів, бурячників, різних закусок з великою кількістю майонезу і часнику. І