Навіть поза салатного сезону не обов'язково відмовлятися від легких і апетитних закусок. Урізноманітнити своє меню в холодну пору ми пропонуємо за допомогою цікавих рецептів салатів з буряком і квасолею, які доступні і прості у приготуванні незважаючи на пору року.
Салат з буряка з квасолею та сиром «Фета»
Інгредієнти: квасоля (заморожена) - 175 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; цибулю-шалот - 1 шт.; салатний мікс - 1 пакет; часник - 1 зубчик; розмарин - 2 гілочки; буряк - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; червоний винний оцет - 4 ст. ложки; «Фета» - 200 р. Приготування Буряк миємо й відварюємо до готовності. Аналогічним чином робимо і з квасолею, відваривши її в підсоленій воді, а потім, промивши холодною водою для надання свіжості та хрускоту.
У сковороді нагріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо на них тонкі кільця шалот і подрібнений часник близько 1-2 хвилин. Потім додаємо в сковороду листя з 2 гілочок розмарину і нарізану буряк. Смажимо все разом 3-4 хвилини, після прибираємо з вогню і залишаємо охолонути.
Обсмажені овочі змішуємо з салатним міксом і тонкими скибочками яблука, заправляємо все винним оцтом і посипаємо шматочками сиру «Фета». Салат з буряка, яблук і квасолі готовий, саме час подавати страву до столу!
Салат з буряка, авокадо і квасолі
Салат з буряка і авокадо поєднується як з зеленої, так і з білою квасолею, тому ви вільні у своїх кулінарних експериментах.
Інгредієнти: буряк - 3 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; винний оцет - 3 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; цукор - 1/2 ч. ложки; соус «Табаско» - 1 ч. Ложка; сіль, перець; авокадо - 2 шт.; коріандр і м'ята - за смаком; квасоля - 150 р. Приготування Буряк чистимо та миємо, нарізаємо на тонкі стрічки, товщиною 2-3 мм і варимо їх в киплячій воді 2-3 хвилини. Готову буряк має зберігати форму і легкий хрускіт.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і змішуємо з буряком. Заправляємо майбутній салат оцтом, олією, цукром і соусом чилі. Сіль і перець додаємо за смаком. Ретельно перемішуємо салат і даємо промаринуватися 10-15 хвилин.
Прямо перед подачею розподіляємо салат по тарілках, кладемо зверху шматочки авокадо, квасоля і зелень. В довершення поливаємо салат невеликою кількістю оливкової олії і додатково подаємо закуску до столу.
Доповнити блюдо можна невеликою кількістю свіжого козячого сиру, або подрібненими грецькими горіхами.