Салат з сиром і горіхами
Салати з сиром можуть відрізнятися між собою за пікантності саме завдяки своїй сирної складової. Любите гострі і пікантні страви? Беріть горгондзолу, дор блю. Для м'якого смаку - вершкові сири, брі, моцарелла, солонувата фета. Горіхи ж в рецептах несуть не тільки смакову складову, але і текстурну.
Інгредієнти:
копчена куряча грудка - 320 г;
виноград - 600 г;
прошутто - 3 скибочки;
базилік - 2/3 ст.;
листя селери - 1 /2 ст.;
волоський горіх - 55 г;
сир з блакитною цвіллю - 60 г;
червоний винний оцет - 10 мл;
оливкова олія - 20 мл
Приготування
Розігріваємо гриль і готуємо під ним шматочки прошутто протягом 3 хвилин. Хрустку шинку остуджуємо і розламуємо на великі скибочки. Готуємо просту заправку з олії і бальзамічного оцту , додавши солі з перцем за смаком.
Листя базиліка промиваємо і обсушуємо, після чого грубо рвемо на великі шматки і змішуємо з листям селери. Додаємо в зелений мікс розібрану на волокна курячу грудку, посипаємо все волоським горіхом, половинками винограду і скибочками блакитного сиру. Поливаємо салат з куркою, горіхами і сиром заправкою і відразу подаємо.
Інгредієнти:
Для салату:
яловичина (філе) - 475 г;
в'ялений чорнослив - 116 г;
печериці свіжі - 200 г;
білий цибулю - 70 г;
яйця - 2 шт.;
чеддер - 50 г;
свіжі огірки - 150 р.
Для заправки:
сметана - 150 г;
гірчиця - 10 г;
сік лимона - 15 мл
Приготування
Відварну курятину ріжемо кубиками. Яйця відварюємо протягом 10 хвилин. Нарізаємо яйця і огірки шматочками однакового розміру.
На невеликій кількості олії пасеруємо цибулю і гриби. Натираємо сир і ріжемо чорнослив.
Поки інгредієнти остигають, готуємо просту заправку, змішавши сметану з гірчицею, соком лимона і сіллю.
Укладаємо блюдо шарами, спершу розмістивши чорнослив, за ним - курку, далі гриби з цибулею, яйця, сир і огірки в завершенні. Кожен шар покриваємо сметанно-гірчичним соусом. Салат з куркою, сиром, грибами і горіхами слід подавати до столу відразу після приготування.
Інгредієнти:
буряк - 4 шт.;
цукор - 140 г;
волоський горіх - 55 г;
рукола - 2 пучка;
козячий сир - 80 г;
оливкова олія - 60 г;
червоний винний оцет - 1 ст. ложка.
Приготування
Доводимо температуру в духовій шафі до 200 градусів. Наколюємо вимитий буряк виделкою і запікаємо протягом 45 хвилин. Остуджуємо, чистимо й нарізаємо.
Карамелізуем горіхи в цукровому сиропі, остуджуємо їх і розкладаємо по руколі разом з буряком і сиром. Поливаємо салат заправкою з масла і оцту.
Салат з куркою, сиром і волоським горіхом
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо гриль і готуємо під ним шматочки прошутто протягом 3 хвилин. Хрустку шинку остуджуємо і розламуємо на великі скибочки. Готуємо просту заправку з олії і бальзамічного оцту , додавши солі з перцем за смаком.
Листя базиліка промиваємо і обсушуємо, після чого грубо рвемо на великі шматки і змішуємо з листям селери. Додаємо в зелений мікс розібрану на волокна курячу грудку, посипаємо все волоським горіхом, половинками винограду і скибочками блакитного сиру. Поливаємо салат з куркою, горіхами і сиром заправкою і відразу подаємо.
Салат з куркою, чорносливом, горіхами і сиром
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Відварну курятину ріжемо кубиками. Яйця відварюємо протягом 10 хвилин. Нарізаємо яйця і огірки шматочками однакового розміру.
На невеликій кількості олії пасеруємо цибулю і гриби. Натираємо сир і ріжемо чорнослив.
Поки інгредієнти остигають, готуємо просту заправку, змішавши сметану з гірчицею, соком лимона і сіллю.
Укладаємо блюдо шарами, спершу розмістивши чорнослив, за ним - курку, далі гриби з цибулею, яйця, сир і огірки в завершенні. Кожен шар покриваємо сметанно-гірчичним соусом. Салат з куркою, сиром, грибами і горіхами слід подавати до столу відразу після приготування.
Салат з буряком, горіхами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Доводимо температуру в духовій шафі до 200 градусів. Наколюємо вимитий буряк виделкою і запікаємо протягом 45 хвилин. Остуджуємо, чистимо й нарізаємо.
Карамелізуем горіхи в цукровому сиропі, остуджуємо їх і розкладаємо по руколі разом з буряком і сиром. Поливаємо салат заправкою з масла і оцту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Салат з куркою та горіхами
Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
Салат з вареного буряка
Буряк корисний солодкуватий овоч, який використовують для створення борщів, бурячників, різних закусок з великою кількістю майонезу і часнику. І
Салат з копченим окорочком
Копчений окорочок досить популярний і смачний продукт. І сьогодні ми підкажемо, які салати можна приготувати для повсякденного і святкового столу.