Салати з сиром можуть відрізнятися між собою за пікантності саме завдяки своїй сирної складової. Любите гострі і пікантні страви? Беріть горгондзолу, дор блю. Для м'якого смаку - вершкові сири, брі, моцарелла, солонувата фета. Горіхи ж в рецептах несуть не тільки смакову складову, але і текстурну.
Салат з куркою, сиром і волоським горіхом
Інгредієнти: копчена куряча грудка - 320 г; виноград - 600 г; прошутто - 3 скибочки; базилік - 2/3 ст.; листя селери - 1 /2 ст.; волоський горіх - 55 г; сир з блакитною цвіллю - 60 г; червоний винний оцет - 10 мл; оливкова олія - 20 мл Приготування Розігріваємо гриль і готуємо під ним шматочки прошутто протягом 3 хвилин. Хрустку шинку остуджуємо і розламуємо на великі скибочки. Готуємо просту заправку з олії і бальзамічного оцту , додавши солі з перцем за смаком.
Листя базиліка промиваємо і обсушуємо, після чого грубо рвемо на великі шматки і змішуємо з листям селери. Додаємо в зелений мікс розібрану на волокна курячу грудку, посипаємо все волоським горіхом, половинками винограду і скибочками блакитного сиру. Поливаємо салат з куркою, горіхами і сиром заправкою і відразу подаємо.
Салат з куркою, чорносливом, горіхами і сиром
Інгредієнти: Для салату:
яловичина (філе) - 475 г; в'ялений чорнослив - 116 г; печериці свіжі - 200 г; білий цибулю - 70 г; яйця - 2 шт.; чеддер - 50 г; свіжі огірки - 150 р. Для заправки:
сметана - 150 г; гірчиця - 10 г; сік лимона - 15 мл Приготування Відварну курятину ріжемо кубиками. Яйця відварюємо протягом 10 хвилин. Нарізаємо яйця і огірки шматочками однакового розміру.
На невеликій кількості олії пасеруємо цибулю і гриби. Натираємо сир і ріжемо чорнослив.
Поки інгредієнти остигають, готуємо просту заправку, змішавши сметану з гірчицею, соком лимона і сіллю.
Укладаємо блюдо шарами, спершу розмістивши чорнослив, за ним - курку, далі гриби з цибулею, яйця, сир і огірки в завершенні. Кожен шар покриваємо сметанно-гірчичним соусом. Салат з куркою, сиром, грибами і горіхами слід подавати до столу відразу після приготування.
Салат з буряком, горіхами і сиром
Інгредієнти: буряк - 4 шт.; цукор - 140 г; волоський горіх - 55 г; рукола - 2 пучка; козячий сир - 80 г; оливкова олія - 60 г; червоний винний оцет - 1 ст. ложка. Приготування Доводимо температуру в духовій шафі до 200 градусів. Наколюємо вимитий буряк виделкою і запікаємо протягом 45 хвилин. Остуджуємо, чистимо й нарізаємо.
Карамелізуем горіхи в цукровому сиропі, остуджуємо їх і розкладаємо по руколі разом з буряком і сиром. Поливаємо салат заправкою з масла і оцту.