Пхали або мхали - традиційна японська закуска, а точніше - група страв, які готують із зелені або овочів у поєднанні з густою горіховою заправкою. Смачне і легке блюдо легко адаптувати під свій смак, головне - дотримуватися пропорції, щоб порції добре трималися на місці, а інше надати фантазії.
Рецепт пхали з буряка і шпинату
Інгредієнти: буряк - 500 г; шпинат - 500 г; мелений волоський горіх - 1 ст.; цибуля біла - 1 шт.; петрушка - 1/3 ст.; мелений коріандр - 1/4 ч. ложки; пажитник мелений - 1/4 ч. ложки; оцет - 10 мл; зубчики часнику - 3-4 шт.; вода -1/4 ст.; насіння граната - 1/4 ст. Приготування Шпинат промиваємо і бланшеруем в киплячій воді, попередньо підсолюємо її. Окремо відварюємо очищену буряк. Бланшерованний шпинат віджимаємо і подрібнюємо. Буряк натираємо на дрібній тертці. Дрібно нарізаємо цибулю і пропускаємо через прес часник. З'єднуємо всі підготовлені овочі разом і добре перемішуємо. Додаємо мелені в борошно волоські горіхи, трохи води і моли за смаком. Залишаємо суміш в холодильнику на 30 хвилин, а потім ліпимо з неї невеликі кульки і викидаємо їх на блюдо. Посипаємо пхали зернами граната.
Як приготувати пхали з буряка та моркви?
Інгредієнти: морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; зубчики часнику - 2-3 шт.; зелень кінзи - 4-5 гілочок; мелений волоські горіх - 1/2 ст.; сік лимона - за смаком; гострий перець, сіль - за смаком. Приготування Очищені і вимиті коренеплоди обертаємо фольгою й запікаємо при 200 градусах до м'якості. Остиглі овочі подрібнюємо за допомогою невеликого терки і змішуємо з подрібненою зеленню, розтертими в пасту зубчиками часнику, борошном з волоських горіхів і лимонним соком. Приправляємо за смаком основу для пхали сіллю і перцем. Ділимо суміш на порції і скачуємо з неї кульки. Перед подачею, охолоджуємо пхали 30 хвилин, а потім подаємо, посипавши зеленню.
Пхали з буряка з горіхами
Інгредієнти: буряк - 500 г; волоські горіхи - 100 г; зубчики часнику - 3 шт.; петрушка, коріандр - по 1 жмені; бальзамічний оцет - 10 мл Приготування Відварюємо очищену буряк, охолоджуємо і дрібно натираємо. Змішуємо буряк з борошном з волоських горіхів, сіллю, перцем і пастою з часнику. Доповнюємо суміш столовою ложкою бальзамічного оцту і подрібненою зеленню. Формуем з бурякової маси кульки пхали і подаємо їх до столу, попередньо охолодивши не менше півгодини.