Базилік - рецепти
Духмяний базилік хороший як в свіжому, так і в сушеному вигляді. З цим ароматним рослиною можна приготувати однаково смачні перші страви, закуски та гаряче і довести це вам ми вирішили з допомогою нижченаведених рецептів.
Інгредієнти:
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
томати у власному соку - 800 г;
сіль - 1 ч. ложка;
курячий бульйон - 1 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
вершки - 1/4 ст.;
свіжий базилік - 3 гілочки;
"Пармезан".
Приготування
Подрібнений часник обсмажуємо на оливковій олії і змішуємо з пюрированними томатами і курячим бульйоном . Ретельно все перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем і цукром. Варимо суп на середньому вогні 10 хвилин, після чого вливаємо жирні вершки і додаємо подрібнений базилік. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо тертим "Пармезаном".
Інгредієнти:
свинячий стейк - 4 шт.;
часник - 2 зубчики;
свіжий базилік - 1 пучок;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
У блендері подрібнюємо часник і базилік до консистенції пюре. У готове ароматне пюре додаємо масло, лимонний сік і сіль. Натираємо маринадом стейки і даємо постояти 30 хвилин. Обсмажуємо стейки на грилі по 5-6 хвилин з кожного боку. М'ясо з базиліком по простому рецептом готове, залишилося подати зі свіжими овочами і порадувати гостей дивовижним ароматом і смаком страви.
Інгредієнти:
паста ризони - 1 ст.;
томати черрі - 1 ст.;
свіжий базилік - 1/3 ст.;
свіжий шпинат - 3 ст.;
каперси - 3 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Пасту ризони, або будь-яку іншу укорочену пасту, відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту остуджуємо.
Тим часом базилік (бажано використовувати зелений сорт) рвемо руками для більш яскравого прояву аромату. Шпинат злегка ошпарюємо і залишаємо просохнути. Томати черрі ріжемо на половинки або четвертинки. Всі підготовлені інгредієнти перемішуємо в салатник разом з пастою.
Тепер займемося заправкою: сік і цедру одного лимона збиваємо з допомогою віночка з пропущеним через прес часником і дижонской гірчицею. Солимо і перчимо заправку за смаком і виливаємо її поверх салату. Подавати салат можна теплим, або охолодити перед сервіруванням.
Рецепт томатного супу з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнений часник обсмажуємо на оливковій олії і змішуємо з пюрированними томатами і курячим бульйоном . Ретельно все перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем і цукром. Варимо суп на середньому вогні 10 хвилин, після чого вливаємо жирні вершки і додаємо подрібнений базилік. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо тертим "Пармезаном".
Рецепт свинини з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
У блендері подрібнюємо часник і базилік до консистенції пюре. У готове ароматне пюре додаємо масло, лимонний сік і сіль. Натираємо маринадом стейки і даємо постояти 30 хвилин. Обсмажуємо стейки на грилі по 5-6 хвилин з кожного боку. М'ясо з базиліком по простому рецептом готове, залишилося подати зі свіжими овочами і порадувати гостей дивовижним ароматом і смаком страви.
Рецепт салату з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Пасту ризони, або будь-яку іншу укорочену пасту, відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту остуджуємо.
Тим часом базилік (бажано використовувати зелений сорт) рвемо руками для більш яскравого прояву аромату. Шпинат злегка ошпарюємо і залишаємо просохнути. Томати черрі ріжемо на половинки або четвертинки. Всі підготовлені інгредієнти перемішуємо в салатник разом з пастою.
Тепер займемося заправкою: сік і цедру одного лимона збиваємо з допомогою віночка з пропущеним через прес часником і дижонской гірчицею. Солимо і перчимо заправку за смаком і виливаємо її поверх салату. Подавати салат можна теплим, або охолодити перед сервіруванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Салат з руколою і помідорами
Рукола - дивовижна рослина, яке додає надзвичайну смакову нотку будь-якої страви, завдяки своїй гірчинці. Давайте, сьогодні розберемо рецепти
Салат з маслинами і куркою
Маслини - надають стравам особливу родзинку і пікантність. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий салатик з маслинами і куркою. Таку закуску
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і
Салат «Капрезе»
Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна