Вернуться назад Распечатать

Базилік - рецепти

Базилік - рецепти
Духмяний базилік хороший як в свіжому, так і в сушеному вигляді. З цим ароматним рослиною можна приготувати однаково смачні перші страви, закуски та гаряче і довести це вам ми вирішили з допомогою нижченаведених рецептів.

Рецепт томатного супу з базиліком


Інгредієнти:

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • вершки - 1/4 ст.;

  • свіжий базилік - 3 гілочки;

  • "Пармезан".


  • Приготування
    Подрібнений часник обсмажуємо на оливковій олії і змішуємо з пюрированними томатами і курячим бульйоном . Ретельно все перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем і цукром. Варимо суп на середньому вогні 10 хвилин, після чого вливаємо жирні вершки і додаємо подрібнений базилік. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо тертим "Пармезаном".

    Рецепт свинини з базиліком


    Інгредієнти:

  • свинячий стейк - 4 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжий базилік - 1 пучок;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У блендері подрібнюємо часник і базилік до консистенції пюре. У готове ароматне пюре додаємо масло, лимонний сік і сіль. Натираємо маринадом стейки і даємо постояти 30 хвилин. Обсмажуємо стейки на грилі по 5-6 хвилин з кожного боку. М'ясо з базиліком по простому рецептом готове, залишилося подати зі свіжими овочами і порадувати гостей дивовижним ароматом і смаком страви.

    Рецепт салату з базиліком


    Інгредієнти:

  • паста ризони - 1 ст.;

  • томати черрі - 1 ст.;

  • свіжий базилік - 1/3 ст.;

  • свіжий шпинат - 3 ст.;

  • каперси - 3 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Пасту ризони, або будь-яку іншу укорочену пасту, відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту остуджуємо.
    Базилік - рецепти
    Тим часом базилік (бажано використовувати зелений сорт) рвемо руками для більш яскравого прояву аромату. Шпинат злегка ошпарюємо і залишаємо просохнути. Томати черрі ріжемо на половинки або четвертинки. Всі підготовлені інгредієнти перемішуємо в салатник разом з пастою.
    Тепер займемося заправкою: сік і цедру одного лимона збиваємо з допомогою віночка з пропущеним через прес часником і дижонской гірчицею. Солимо і перчимо заправку за смаком і виливаємо її поверх салату. Подавати салат можна теплим, або охолодити перед сервіруванням.