Духмяний базилік хороший як в свіжому, так і в сушеному вигляді. З цим ароматним рослиною можна приготувати однаково смачні перші страви, закуски та гаряче і довести це вам ми вирішили з допомогою нижченаведених рецептів.
Рецепт томатного супу з базиліком
Інгредієнти: часник - 3 зубчики; оливкова олія - 2 ст. ложки; томати у власному соку - 800 г; сіль - 1 ч. ложка; курячий бульйон - 1 ст.; цукор - 1 ч. ложка; вершки - 1/4 ст.; свіжий базилік - 3 гілочки; "Пармезан". Приготування Подрібнений часник обсмажуємо на оливковій олії і змішуємо з пюрированними томатами і курячим бульйоном . Ретельно все перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем і цукром. Варимо суп на середньому вогні 10 хвилин, після чого вливаємо жирні вершки і додаємо подрібнений базилік. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо тертим "Пармезаном".
Рецепт свинини з базиліком
Інгредієнти: свинячий стейк - 4 шт.; часник - 2 зубчики; свіжий базилік - 1 пучок; лимонний сік - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка. Приготування У блендері подрібнюємо часник і базилік до консистенції пюре. У готове ароматне пюре додаємо масло, лимонний сік і сіль. Натираємо маринадом стейки і даємо постояти 30 хвилин. Обсмажуємо стейки на грилі по 5-6 хвилин з кожного боку. М'ясо з базиліком по простому рецептом готове, залишилося подати зі свіжими овочами і порадувати гостей дивовижним ароматом і смаком страви.
Рецепт салату з базиліком
Інгредієнти: паста ризони - 1 ст.; томати черрі - 1 ст.; свіжий базилік - 1/3 ст.; свіжий шпинат - 3 ст.; каперси - 3 ст. ложки; лимон - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Пасту ризони, або будь-яку іншу укорочену пасту, відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту остуджуємо.
Тим часом базилік (бажано використовувати зелений сорт) рвемо руками для більш яскравого прояву аромату. Шпинат злегка ошпарюємо і залишаємо просохнути. Томати черрі ріжемо на половинки або четвертинки. Всі підготовлені інгредієнти перемішуємо в салатник разом з пастою.
Тепер займемося заправкою: сік і цедру одного лимона збиваємо з допомогою віночка з пропущеним через прес часником і дижонской гірчицею. Солимо і перчимо заправку за смаком і виливаємо її поверх салату. Подавати салат можна теплим, або охолодити перед сервіруванням.