Вернуться назад Распечатать

Шпинат з вершками - рецепти

Шпинат з вершками - рецепти
Шпинат вважається найбільш корисною рослиною, що використовуються в кулінарії. У ньому містяться практично всі вітаміни, він багатий залізом і мінеральними солями. Що ж можна приготувати з шпинату? Давайте дізнаємося з вами деякі смачні рецепти!

Суп зі шпинату з вершками


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо - 300 г;

  • бульйон курячий - 15 л;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • шпинат - 1 пучок;

  • рис - 2 ст. ложки;

  • вершки - 150 мл;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рис ретельно промиваємо, картопля з морквою чистимо і нарізаємо скибочками. Кидаємо подрібнені овочі та крупу в киплячий курячий бульйон . Очищену цибулину кладемо цілком, просто для посилення смаку.
    Доводимо суп до кипіння і варимо на слабкому вогні 20 хвилин, до готовності картоплі. Цим часом промиваємо шпинат і нарізаємо його. Відварене куряче м'ясо подрібнюємо шматочками і разом зі шпинатом кидаємо в суп. Після закипання, акуратно вливаємо вершки, додаємо лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні ще кілька хвилин. Потім вміст каструлі збиваємо блендером і розливаємо страву по тарілках. Ось і все, ніжний суп з шпинату з вершками готовий.

    Соус зі шпинату з вершками


    Інгредієнти:

  • вершки - 1 ст.;

  • Шпинат з вершками - рецепти

  • шпинат - 150 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • зелень петрушки - 1 пучок;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У каструлі розтоплюємо спочатку шматочок вершкового масла. Злегка обсмажуємо в ньому подрібнений шпинат. Лимон промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього за допомогою дрібної терки цедру. Додаємо її в каструльку разом з меленим мускатним горіхом. Солимо, перчимо соус за смаком і вливаємо вершки. Варимо, постійно помішуючи, на слабкому вогні до загусання. Соус виходить дивовижно смачним, з ніжним вершковим ароматом.