Шпинат вважається найбільш корисною рослиною, що використовуються в кулінарії. У ньому містяться практично всі вітаміни, він багатий залізом і мінеральними солями. Що ж можна приготувати з шпинату? Давайте дізнаємося з вами деякі смачні рецепти!
Суп зі шпинату з вершками
Інгредієнти: куряче м'ясо - 300 г; бульйон курячий - 15 л; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; шпинат - 1 пучок; рис - 2 ст. ложки; вершки - 150 мл; лавровий лист - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Рис ретельно промиваємо, картопля з морквою чистимо і нарізаємо скибочками. Кидаємо подрібнені овочі та крупу в киплячий курячий бульйон . Очищену цибулину кладемо цілком, просто для посилення смаку.
Доводимо суп до кипіння і варимо на слабкому вогні 20 хвилин, до готовності картоплі. Цим часом промиваємо шпинат і нарізаємо його. Відварене куряче м'ясо подрібнюємо шматочками і разом зі шпинатом кидаємо в суп. Після закипання, акуратно вливаємо вершки, додаємо лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні ще кілька хвилин. Потім вміст каструлі збиваємо блендером і розливаємо страву по тарілках. Ось і все, ніжний суп з шпинату з вершками готовий.
Соус зі шпинату з вершками
Інгредієнти: вершки - 1 ст.; шпинат - 150 г; лимон - 05 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; зелень петрушки - 1 пучок; мускатний горіх - щіпка; сіль, перець - за смаком. Приготування У каструлі розтоплюємо спочатку шматочок вершкового масла. Злегка обсмажуємо в ньому подрібнений шпинат. Лимон промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього за допомогою дрібної терки цедру. Додаємо її в каструльку разом з меленим мускатним горіхом. Солимо, перчимо соус за смаком і вливаємо вершки. Варимо, постійно помішуючи, на слабкому вогні до загусання. Соус виходить дивовижно смачним, з ніжним вершковим ароматом.