Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат зі шпинатом

Салат зі шпинатом

22-03-2015, 21:43
3 237
Салат зі шпинатом
Незважаючи на те, що шпинат прийшов до нас з країн близького Сходу, з кожним роком він завойовує все більше популярності в нашому меню. В Європі і США цю культуру давно і з успіхом використовують при приготуванні різних страв. Цінують шпинат за вміст у ньому каротину, заліза, магнію і, звичайно, величезної кількості білка. Давайте і ми спробуємо приготувати салат зі шпинатом, тим більше що комбінувати його можна з різними овочевими, м'ясними і рибними інгредієнтами.

Як приготувати салат з шпинату?


Дана культура хороша тим, що чудово поєднується практично з усіма продуктами. Як ми писали вище, в салати з ним можна додавати м'ясні продукти, морепродукти, різноманітні овочі - використовуйте інгредієнти по сезону, за смаком. Закусочний салат зі шпинатом легко урізноманітнити, так як головний інгредієнт смаку практично не має, його якраз і створюють ті самі додаткові компоненти: помідори, лимонний сік, тунець, креветки, бекон, редис, сир, цибуля.
Деякі господині вважають за краще закинути листя в окріп на хвилину для бланшування, але ви можете використовувати свіжий шпинат, просто добре перебравши його, промивши і порвавши руками. Якщо будете нарізати ножем, то листя потемніють від контакту з металом і можуть зіпсувати вигляд страви.
Крім того, шпинат прекрасно зберігається в замороженому вигляді, а значить, приготувати його ви можете і в холодну пору року. Салат із замороженого шпинату готується точно також, як будь-який салат зі свіжого шпинату, різниця тільки в тому, що листя необхідно розморозити і віджати зайву рідину. Також треба пам'ятати, що пропорції трохи змінюватися: для приготування салату із замороженого шпинату, його кількість необхідно збільшити в два рази.

Салат з шпинату з яйцем


У цьому рецепті ви можете використовувати тільки яйця, але ми пропонуємо додати декілька смужок обсмаженого бекону, щоб блюдо вийшло трохи ситніше.
Інгредієнти:


  • яйця - 2 шт.;

  • шпинат - 1 пучок;

  • бекон - 6 смужок;

  • сухарики - 200 г;

  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка;

  • гірчиця зерниста - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - за смаком.



  • Приготування

    Шпинат перебираємо, миємо, обсушуємо й укладаємо в салатницю. Яйця відварюємо до стану «пашот» . Бекон злегка обсмажуємо на сковорідці. Додаємо яйця, розрізані на четвертинки і бекон до шпинату, робимо заправку. Для цього змішуємо винний оцет, 3 ст. ложки оливкової олії і гірчицю. Заправляємо салат зі свіжим шпинатом, посипаємо сухарями і подаємо до столу. Можете відварити яйця до стану «круто» і нарізати їх невеликими кубиками - експериментуйте по своєму смаку.

    Салат зі шпинатом і тунцем


    Так як в шпинаті досить велика кількість білка, це робить його добре поєднується з різними морепродуктів.
    Інгредієнти:


  • тунець - 1 банка;

  • шпинат - 1 пучок;

  • сухарики - 200 г;

  • оливкова олія - за смаком;

  • лимонний сік - за смаком.



  • Приготування
    Листя шпинату миємо й обсушуємо, потім рвемо руками і укладаємо в миску.
    Салат зі шпинатом
    Зливаємо рідину з консерви і розминаємо тунця, додаємо до шпинату. Заправляємо лимонним соком і парою ложок оливкової олії. За бажанням можете додати парочку маленьких помідорів, порізаних на четвертинки. Вони додадуть страві яскравості, свіжості і чудово доповнять його смак.
    Таким же чином ви можете приготувати салат зі шпинатом і креветками, які чудово замінять тунця. Креветки треба буде бланшувати в окропі, злити воду, очистити від шкірки і додати в салатницю до решти інгредієнтів. Потім заправити страву і подавати. До речі, салат з креветками і шпинатом буде чудово виглядати на святковому столі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з редиски
    Салат з редиски
    Першим весняним салатом по праву вважається страва з редиски. Але іноді його хочеться урізноманітнити іншими інгредієнтами. Якими? Будь на ваш смак.
    Страви зі шпинату
    Страви зі шпинату
    На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
    Омлет зі шпинатом
    Омлет зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
    Заморожений шпинат
    Заморожений шпинат
    Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.