Незважаючи на те, що шпинат прийшов до нас з країн близького Сходу, з кожним роком він завойовує все більше популярності в нашому меню. В Європі і США цю культуру давно і з успіхом використовують при приготуванні різних страв. Цінують шпинат за вміст у ньому каротину, заліза, магнію і, звичайно, величезної кількості білка. Давайте і ми спробуємо приготувати салат зі шпинатом, тим більше що комбінувати його можна з різними овочевими, м'ясними і рибними інгредієнтами.
Як приготувати салат з шпинату?
Дана культура хороша тим, що чудово поєднується практично з усіма продуктами. Як ми писали вище, в салати з ним можна додавати м'ясні продукти, морепродукти, різноманітні овочі - використовуйте інгредієнти по сезону, за смаком. Закусочний салат зі шпинатом легко урізноманітнити, так як головний інгредієнт смаку практично не має, його якраз і створюють ті самі додаткові компоненти: помідори, лимонний сік, тунець, креветки, бекон, редис, сир, цибуля.
Деякі господині вважають за краще закинути листя в окріп на хвилину для бланшування, але ви можете використовувати свіжий шпинат, просто добре перебравши його, промивши і порвавши руками. Якщо будете нарізати ножем, то листя потемніють від контакту з металом і можуть зіпсувати вигляд страви.
Крім того, шпинат прекрасно зберігається в замороженому вигляді, а значить, приготувати його ви можете і в холодну пору року. Салат із замороженого шпинату готується точно також, як будь-який салат зі свіжого шпинату, різниця тільки в тому, що листя необхідно розморозити і віджати зайву рідину. Також треба пам'ятати, що пропорції трохи змінюватися: для приготування салату із замороженого шпинату, його кількість необхідно збільшити в два рази.
Салат з шпинату з яйцем
У цьому рецепті ви можете використовувати тільки яйця, але ми пропонуємо додати декілька смужок обсмаженого бекону, щоб блюдо вийшло трохи ситніше.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; шпинат - 1 пучок; бекон - 6 смужок; сухарики - 200 г; червоний винний оцет - 1 ст. ложка; гірчиця зерниста - 1 ч. ложка; оливкова олія - за смаком. Приготування Шпинат перебираємо, миємо, обсушуємо й укладаємо в салатницю. Яйця відварюємо до стану «пашот» . Бекон злегка обсмажуємо на сковорідці. Додаємо яйця, розрізані на четвертинки і бекон до шпинату, робимо заправку. Для цього змішуємо винний оцет, 3 ст. ложки оливкової олії і гірчицю. Заправляємо салат зі свіжим шпинатом, посипаємо сухарями і подаємо до столу. Можете відварити яйця до стану «круто» і нарізати їх невеликими кубиками - експериментуйте по своєму смаку.
Салат зі шпинатом і тунцем
Так як в шпинаті досить велика кількість білка, це робить його добре поєднується з різними морепродуктів.
Інгредієнти: тунець - 1 банка; шпинат - 1 пучок; сухарики - 200 г; оливкова олія - за смаком; лимонний сік - за смаком. Приготування Листя шпинату миємо й обсушуємо, потім рвемо руками і укладаємо в миску.
Зливаємо рідину з консерви і розминаємо тунця, додаємо до шпинату. Заправляємо лимонним соком і парою ложок оливкової олії. За бажанням можете додати парочку маленьких помідорів, порізаних на четвертинки. Вони додадуть страві яскравості, свіжості і чудово доповнять його смак.
Таким же чином ви можете приготувати салат зі шпинатом і креветками, які чудово замінять тунця. Креветки треба буде бланшувати в окропі, злити воду, очистити від шкірки і додати в салатницю до решти інгредієнтів. Потім заправити страву і подавати. До речі, салат з креветками і шпинатом буде чудово виглядати на святковому столі.