Ви можете говорити, що відварні овочі - це несмачна тупикова гілка кулінарії, але ми доведемо вам зворотнє з цими простим, різноманітними, а головне насиченими смаком рецептами. Тепер, ви зрозумієте, що овочі на пару можна готувати не тільки для дитини, але і для компанії дорослих на вечерю.
Як готувати овочі на пару?
Інгредієнти: молода морква - 6-8 шт.; спаржа - 1 пучок; кабачки (малі) - 3 шт.; вершкове масло - 40 г; терта лимонна цедра - 2 ч. ложки; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка. Приготування Молоду моркву чистимо і кладемо на грати пароварки. Готуємо моркву протягом 5 хвилин, після чого додаємо до неї спаржу і нарізані соломкою кабачки. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Овочі повинні бути готові, але не перетвориться на кашу, а зберігати свою щільну текстуру.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з натертою лимонною цедрою. Додаємо до олії, оцет і змішуємо все з овочами. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
Китайські овочі на пару в мультиварці
В рецепті далі ми будемо використовувати зелені китайські овочі, але ви можете замінити їх будь-якими доступними, наприклад зеленої листової капусти, броколі, стручковим перцем та іншими.
Інгредієнти: капуста бок чой, гай лум, спаржа - по 1 пучку; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; устричний соус - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; кунжутне масло -1 ч. ложка. Приготування У чашу мультиварки доводимо до кипіння воду. Ставимо над водою контейнер для варіння на пару і поміщаємо в нього всю нашу вимиту і обсушену зелень. Готуємо овочі на пару протягом 5 хвилин.
Тим часом готуємо заправку. Змішуємо олію з пропущеним через прес часником, медом, устричним або соєвим соусом, а також кунжутним маслом.
Подаємо овочі на пару з рисом, полив їх гірчичною заправкою.
Овочі на пару під соусом
Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; кабачок - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; нежирний йогурт - 1 ст.; мед - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; зелена цибуля, базилік, петрушка; часник - 1 зубчик. Приготування У каструлі доводимо до кипіння воду і ставимо на неї кошик для варіння на пару. Викладаємо в кошик підготовлені овочі: розібрану на суцвіття капусту, нарізану кабачок і перець. Готуємо овочі до м'якості, а тим часом беремося за йогуртовий соус. Змішуємо нежирний йогурт з медом і гірчицею, додаємо до соусу подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком і пропущений через прес часник. Поливаємо овочі соусом перед подачею.
Овочі на пару - рецепт пропареної капусти з беконом
Інгредієнти: бекон - 175 г; капуста - 15 кг; вершкове масло - 40 г; вустерширський соус - 1 ст. ложка. Приготування Капусту шаткуємо, закладаємо в кошик для варіння на пару і розміщуємо над каструлькою з киплячою водою. Поки капуста готується, а це займе близько 5 хвилин в сковороді обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту на розтопленому вершковому маслі. Як тільки капуста буде готова, обсушуємо її за допомогою паперових рушників, змішуємо зі смаженим беконом і вустерширським соусом.
Овочі на пару під імбирним соусом
Інгредієнти: брокколі - 1 головка; мед - 1 ст. ложка; соєвий соус - 2 ст. ложки; тертий імбир - 1/2 ч. ложки; насіння кунжуту. Приготування Броколі розбираємо на суцвіття і ставимо їх варитися на пару до м'якості. З меду, соєвого соусу та імбиру готуємо легкий солоно-кислий соус. Поливаємо відварні суцвіття соусом, посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу самостійно або з відварним рисом. Приємного апетиту!