Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Устричний соус

Устричний соус

25-03-2015, 18:33
767
Устричний соус
Страви з устричним соусом завжди виділяються на святковому столі. А вся справа в тому, що чудовий вигляд, пікантний смак і вабливий аромат закусок і гарячого не може залишитися непоміченим, коли вечеря приправлений соусом з устриць.
Існує багато рецептів приготування популярного устричного соусу, одна більшість господинь все-таки воліють купувати його у готовому вигляді і за вельми скромну ціну.
Саме час познайомитися з застосуванням устричного соусу. І першим блюдом, яке ми будемо вчитися готувати, стане м'ясо в устричному соусі.

Яловичина в устричному соусі


Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • морква - 1 шт.;

  • олія рослинна 0 2 ст. л.;

  • соус соєвий - 3 ст. л.;

  • устричний соус - 2 ст. л.;

  • зелень свіжа, сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо розморожуємо, промиваємо і трохи підсушуємо. Далі яловичину нарізаємо тонкими пластинками. Тепер промиваємо болгарський перець, очистити від серцевини і нарізаємо півкільцями. А миту і очищену моркву нарізаємо соломкою. Часник можна подрібнити з допомогою чеснокодавкі. Потім змащуємо олією сковорідку і додаємо води, тушкуємо м'ясо протягом 5 хвилин, поки наша яловичина не побіліє. Через пару хвилин додаємо моркву, не забуваємо помішувати.
    Через хвилину відправляємо тушкуватися болгарський перець. Коли вода випарується, додаємо ще трохи олії, перемішуємо вміст сковороди і підсмажуємо всі інгредієнти до пікантної скоринки. Готову страву заправляємо соєвим і устричним соусом, а перед подачею посипаємо гаряче мелкорубленной зеленню кропу, петрушки або салатного листя.
    Якщо основні страви до фуршету давно готові, а урізноманітнити стіл можна салатом з устричним соусом, причому він може бути як холодним, так і гарячим.

    Овочі в устричному соусі


    Інгредієнти:

  • спаржа - 250 г;

  • масло рослинне - 2 ст. л.;

  • кукурудза - 250 г;

  • капуста брокколі - 250 г;

  • китайська капуста - 250 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • устричний соус - 3 ст. л.;

  • сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом обрізаємо у спаржі кінці, очищаємо часник і тонко нарізаємо. Потім брокколі при необхідності розморожуємо, зрізаємо ніжки і нарізаємо капусту невеликими шматочками. Після чого приступаємо до нарізки китайської капусти і спаржі. Брокколі слід відварити в підсоленій воді протягом 3-х хвилин, потім обдати холодною водою. Нарізаний часник підсмажуємо протягом хвилини на змащеній олією сковороді. Не забуваємо помішувати, після того як часник придбає пікантний золотистий колір, викладаємо його на блюдце і приступаємо до обжарке кукурудзи і спаржі, при необхідності підливаємо води. Потім в загальну сковороду покласти брокколі і китайську капусту, доводимо до кипіння. Готуємо до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, при необхідності накриваємо їх кришкою. Перед подачею викладаємо отриману овочеву масу на блюдо, присмачую улюбленими спеціями, смаженим часником, устричним соусом і сміливо подаємо до столу.
    Тепер ви знаєте, як приготувати страву і гармонійно розбавити його устричним соусом, однак для наших читачів на десерт у нас є ще один рецепт. І це - креветки в устричному соусі.

    Креветки в устричному соусі


    Інгредієнти:

  • рис - 500 г;

  • королівські креветки - 400 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • шпинат - 1 упаковка;

  • масло рослинне - 1 ст. л.;

  • Устричний соус

  • кунжут - щіпка;

  • устричний соус, сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Промиваємо рис відварюємо до готовності. Поки крупа вариться, нарізаємо часник і підсмажуємо його на рослинному маслі разом з кунжутом. Тигрові креветки очищаємо, промиваємо і поміщаємо в загальну сковороду, приправляємо сіллю і перцем за смаком. Потім промиваємо шпинат, нарываем шматочками і додаємо до креветок, коли ті будуть готові. Перед подачею на стіл не забудьте про головне - додати устричний соус!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Як приготувати тигрові креветки?
    Як приготувати тигрові креветки?
    Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Овочі на пару - рецепти
    Овочі на пару - рецепти
    Багато хто помилково вважають, що овочі, приготовані на пару, несмачні. Насправді, такий висновок не зовсім вірний. Є безліч рецептів, які оцінять не
    Смажений рис
    Смажений рис
    Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді